Annons

Prebona erhåller goda initiala resultat från djurstudie

Prebona AB (publ) meddelar idag att bolaget har analyserat resultat från en in vivo-studie av sårinfektioner med bolagets substans AgSol.

Syftet med studien var att göra en in vivo-bedömning av Prebonas substans, AgSol, för att skydda hudsår från bakterietillväxt efter exogent applicerad Pseudomonas aeruginosa och Staphylococcus aureus. Målet har varit att bestämma en minsta bakteriehämmande koncentration (MIC) inför kommande effektstudier tillsammans med antibiotika. Studien genomfördes i samarbete med Truly Labs i Lund.

Prebona har tillsammans med samarbetspartners genomfört ett antal studier av bolagets substans för att förstärka effekten av befintliga antibiotika. Dess förstärkande effekter har studerats tillsammans med ett antal kliniskt relevanta antibiotika. De in vitro-studier som hittills har utförts visar att substansen tydligt förstärker effekten av olika typer av befintliga antibiotika. Ett fåtal studier har även genomförts med resistenta bakterier och även där har en positiv effekt påvisats. 

– Även om detta endast är en initial och grundläggande titreringsstudie är det glädjande att vi har erhållit så pass bra data vid utvärderingen av substansens, säger Patrik Bernstein, VD Prebona AB. Ett intressant resultat var även att den goda antimikrobiella effekten påvisar att substansen troligen också har potential att användas på egen hand 

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?