Jämför lån med låg ränta online

Är du intresserad av att låna pengar? Kanske vill du göra en viktig investering för dig eller din familj men har inte det kapital som krävs i nuläget. Då kan det vara läge att ta ett lån. Idag finns det riktigt enkla online-tjänster som du kan använda dig av för att hitta lån med låg ränta.

Det finns nämligen en del att tänka på innan du väljer att låna pengar. För det första bör du säkerställa att du har möjlighet att betala de räntor och avgifter som är förknippade med ett lån. Det gör du enklast genom att göra en hushållsbudget. Lägg in alla dina inkomster och regelbundna utgifter för att se vad resultatet per månad blir. Då ser du om du har utrymme för ett lån eller inte.

Jämför lån

För att hitta ett riktigt bra lån så gäller det att jämföra olika lån med varandra. Räntor och avgifter kan nämligen variera kraftigt mellan olika långivare. Den traditionella metoden går ut på att ringa eller besöka olika banker och försöka förhandla och ställa bankerna mot varandra. Det kräver ganska mycket tid och engagemang. Dessutom behöver du vara en orädd person som gillar att förhandla.

Ett mer modernt och enklare sätt att jämföra lån är att använda sig av en jämförelsetjänst på nätet. Dessa tjänster erbjuder lån för alla och skickar vidare din förfrågan till ett stort antal olika långivare och banker. De banker som godkänner din ansökan skickar ett erbjudande direkt till dig. Då kan du i lugn och ro jämföra räntorna och avgifterna hos olika banker och välja det erbjudande som passar dig bäst.

Vad krävs för att få låna pengar?

Olika banker har olika krav när det gäller hur mycket du får låna. Det görs alltid en kreditupplysning för att se om du har de ekonomiska förutsättningarna som krävs. Vissa långivare säger alltid nej om du har en betalningsanmärkning, medan andra långivare kan förhålla sig mer fritt till det och se till helheten.

Om du kontaktar din lokala fysiska bank kan du ha möjlighet att tillsammans med personalen där sitta ner och se över din situation. Ibland kan det öka chanserna att få ett lån beviljat. Men med dagens jämförelsetjänster är chanserna goda att åtminstone någon av de många bankerna som är anslutna till tjänsten beviljar ett lån.

Det är en stor fördel om du har en fast anställning och en hög inkomst. Men det är inte omöjligt att få ta lån även med en mer osäker privatekonomi. Eventuellt kan det vara så att räntan blir högre om banken bedömer att det innebär en risk att låna ut pengar till dig.

Vad ska jag låna till?

När det gäller lån och pengar så resonerar människor väldigt olika. Somliga skulle aldrig låna för att köpa en bil eller en resa. Medan andra anser att det kan vara rätt att göra det om det är viktigt och avgörande i den aktuella livssituationen. Till sist är det bara den som väljer att låna som kan säga om det är rätt beslut eller inte. Har du redan många små lån med höga räntor så är det förmodligen läge att se över situationen, snarare än att ta ytterligare ett lån.

Ett bra sätt att sänka sina kostnader förknippade med lån är att samla alla sina små lån med höga räntor till ett enda, större lån med lägre ränta. Då kan du dessutom slippa eventuella fakturaavgifter och liknande. De tjänster som erbjuder dig att jämföra erbjudanden från olika banker erbjuder ofta även en tjänst där du kan samla alla dina befintliga lån hos en långivare. Fundera på om det kan vara aktuellt.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från AdmincontrolAnnons

Så skyddar du företaget från informationsläckage

David Norell-Hussein, country manager på Admincontrol.
David Norell-Hussein, country manager på Admincontrol.

Informationsläckage kan vara förödande för ett börsnoterat bolag. För att inte hamna i en situation där känsliga uppgifter om företaget offentliggörs och sprids gäller det att ta ansvar för sin hantering av bolagsdokument. Lösningen stavas digital styrelseportal, menar Admincontrol. 

För börsnoterade bolag är det av yttersta vikt att information som delas mellan styrelse och företagsledning inte hamnar på villovägar. Trots detta är det fortfarande många bolag som förlitar sig på postgången när styrelseprotokollet och andra handlingar ska delas och signeras. Omodernt, osäkert och ineffektivt sammanfattar David Norell-Hussein som är country manager på Admincontrol. 

– Vid börsnotering åtar sig bolagen ett stort ansvar gentemot aktiemarknaden att hantera eventuellt kurspåverkande information enligt det reglemente som finns. Ska man vara rent krass kan man inte garantera full säkerhet när man sköter informationshanteringen via post eller e-post, säger han. 

ISO-certifierad styrelseportal gör dokumenthanteringen vattentät

Admincontrol är ett nordiskt SaaS-bolag som har utvecklat en styrelseportal som används för att säkra upp och effektivisera dokumentdelningen mellan styrelse, företagsledning och andra nyckelpersoner. Portalen kan också användas för digitala styrelsemöten. Bland kunderna finns allt från börsnoterade bolag till myndigheter och statliga bolag. Portalen är Sveriges enda ISO-certifierade styrelseportal med stöd för bank-id. 

– Att vi har ISO-certifieringen är mycket viktigt för våra kunder, eftersom den blir ett kvitto på att vi hanterar personuppgifter enligt GDPR och kan säkerställa stabil datalagring. Det finns många andra fildelningstjänster på marknaden, men de kan helt enkelt inte garantera samma säkerhet, säger David Norell-Hussein. 

Hans främsta tips till företag som i dag saknar en process för att motverka informationsläckage är att satsa på en digital styrelseportal som ett första steg, för att skapa en säkerhetskultur uppifrån och ner. 

Styrelsen bör föregå med gott exempel

– Här handlar det om att styrelsen som faktiskt är ytterst ansvarig för bolaget föregår med gott exempel. Det vi ser bland våra kunder är att implementering av en styrelseportal ofta leder till att viktiga frågeställningar väcks internt, där ledning och anställda börjar tänka mer på vikten av en säkerhetskultur, säger David Norell-Hussein. 

I mötet med kunder bryter Admincontrol ner frågan om säkerhetskultur och informationsläckage på detaljnivå för att göra den greppbar. Det kan handla om enkla åtgärder som att skapa starkare lösenord samt ordna en tvåfaktorsautentisering vid inloggning. Detta i kombination med användning av en styrelseportal innebär att man har man kommit en lång bit på vägen för att eliminera risken för informationsläckage, konstaterar David Norell-Hussein. 

Ladda ner Admincontrols e-bok med råd till styrelsemedlemmar, sekreterare och företagsledning om digitala investeringar.

Om Admincontrol

Admincontrol grundades i Norge 2005. Idag har företaget nästan 100 anställda med lokal närvaro i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Storbritannien och Nederländerna. Admincontrol är sedan 2017 en del av Visma-koncernen. 

 

Mer från Admincontrol

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Admincontrol och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?