BOOMIS PLATTFROM TAR IFS KUNDER TILL NÄSTA NIVÅ AV INTEGRATION MED 200 FÖRINBYGGDA KOPPLINGAR

IFS applikationer för FSM, ERP och EAM kan nu kopplas till stora databaser med Boomis integrationslösningar

Idag lanserar det globala affärssystemsföretaget IFS ett nytt partnerskap med Boomi, ett företag i Dell Technologies-koncernen. Teknikstacken som är resultatet av samarbetet kombinerar affärssystem (ERP), samt applikationer för hantering av tillgångar och inventarier (EAM) och av fältservice (FSM). Det ger en ”digital växel” som förenar industriprocesser med flexibiliteten som finns i molnet.

Under de senaste tre decennierna har det numera 4 000 personer starka teamet på IFS byggt specialiserade applikationer för företag inom branscher som tillverkande industri, flygteknik, försvarsindustrin, bygg- och infrastrukturbranschen, energibranschen med tillhörande områden (utilities), samt servicehantering. När de här branscherna nu digitaliserar sina processer behöver de koppla ihop åtskilda källor med information, som i allt högre utsträckning finns i molnet. Det ställer krav på allt mer agila sätt att ansluta till, samt att avsluta och återupprätta anslutningar till, stora och föränderliga datakällor. Boomi grundades för att erbjuda precis sådan funktionalitet.

– Genom att anamma ”växeltänkande” som innebär att alla affärskritiska applikationer kopplas ihop i en central punkt kan man snabba upp försörjningskedjor, förbättra servicerespons och konkurrera globalt på bättre sätt än tidigare. Företag i alla branscher, från flygteknik till försvarsindustrin och energiproduktion, får möjligheten att koppla ihop sina specialiserade applikationer med kärnan i IFS plattform. Det blir möjligt med Boomis enhetliga plattform som utvecklats från grunden för molnet. Det här partnerskapet understryker IFS ambition att erbjuda sina kunder valfrihet och frihet att utnyttja sina existerande digitala resurser för att generera affärsvärde snabbare, säger Sakari Jorma, Senior Vice President på IFS.

Det här nya partnerskapet innebär att IFS kunder nu har tillgång till en ”digital växel” som integrerar den djupa funktionaliteten i IFS Applications med flera dussin andra applikationer som krävs för HR, finans och andra områden. Boomi tillhandahåller fler än 200 färdiga anslutningar (connectors), som är enkla att konfigurera i realtid, i ett ultramodernt användargränssnitt av typen dra-och-släpp. IFS kunder kan bygga integrationslösningar snabbare, vilket minskar projekttiderna med veckor, och ibland månader. Det är en hittills oöverträffad förbättring för många etablerade branscher.

– Styrkan i det här partnerskapet är de olika typer av expertis som IFS och Boomi erbjuder. IFS lojala kunder förtjänar den smartaste, mest skalbara och mest flexibla plattformen. Vi på Boomi känner oss hedrade att bli utvalda som basen för framtidens affärssystem, säger Derek Thompson, Europachaf på Boomi.

– Som en viktig leverantör till våra kunders ekosystem av lösningar, teknik och data så förstår vi fullt ut behovet av att erbjuda fullständig öppenhet och valfrihet. Genom samarbetet med Boomi tar vi nästa logiska steg för att tillhandahålla nyckelfärdiga anslutningar till den digitala växeln. Det görs med vår redan öppna och API-baserade plattform, säger Christian Pedersen, IFS produktchef.

Presskontakt:

Lyndsey Rojas

Director Global Communications IFS; 

Email: press@ifs.com 

+1 (216) 339-9144

Madelene Kornfehl 

Cloudberry Communications

Email: madelene@cloudberry.se

+46 706 5858 85

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från eToroAnnons

Så investerar du i de nya högavkastarna

Pandemin har skakat om de allra flesta. Vissa branscher och företag har dock klarat krisen bättre än andra. Några har till och med tjänat på den. Men vilka är vinnare på lång sikt? Och hur kan du som är ny på marknaden få koll på vilka investeringar som kan ge en hållbar tillväxt? 

Läs mer om du kan köpa aktier utan att betala provision 

Coronautbrottet har haft stor inverkan på den globala ekonomin och finansmarknaderna. Ingen bransch har varit opåverkad. Men medan till exempel rese- och fritidssektorn drabbades hårt kunde andra sektorer, bland annat spel, strömningstjänster, matleveranser och e-handel, dra nytta av krisen. 

Men hur blir det sedan, när pandemin är över? Under hela krisen har privata investerare och finansinstitut studerat förhållandena på marknaden och försökt att identifiera de segment som gynnas – eller kommer att gynnas i framtiden. Nu är målet att förstå hur olika sektorer har förändrats och försöka hitta nästa investeringstrend.

Sektorer att ha koll på

Du ska alltid vara försiktig när du tar beslut om investeringar och tänka på att sprida riskerna. Om du är ny på marknaden kan du även ta rygg på andra investerare med större kunskap och erfarenhet. 

eToro är världens ledande sociala handelsnätverk för bland annat aktier, valutor och  kryptovaluta. Nätverket har miljontals användare och en rad innovativa verktyg som gör det enklare att börja investera. Hela grundidén med eToro är att göra handel tillgänglig för vem som helst, var som helst och minska beroendet av traditionella finansinstitut. 

eToro har identifierat några segment som är extra intressanta att hålla ögonen på: 

Spel. Branschen var på uppgång redan innan pandemin började. Nu har den etablerat sig som en av de mest lönsamma inom underhållning. I post-coronavärlden finns fler gamers än tidigare och många av dem kommer sannolikt att förbli konsumenter. Det är därför inte särskilt förvånande att spelsegmentet blivit populärt bland investerare. 

E-handeln. Coronaviruset har som bekant fått näthandeln att skjuta i höjden. 2020 blev det bästa året någonsin för svensk e-handel. E-handlarindex visar också att framtidstron bland e-handlarna är stark. Det finns all anledning att tro att konsumenternas beteende har förändrats permanent och att e-handeln har etablerat sig på en ny, högre nivå.  

Matleveranser. Under pandemin har människor runt om i världen utnyttjat online-plattformar för leverans av mat. Modern smartphone- och GPS-teknik har möjliggjort nya kurirtjänster i samarbete med restauranger. Detta syntes tydligt i flera av aktierna i sektorn. Matleveranser är i dag så teknikberoende att det blivit en del av den större foodtech-industrin och online-leverans ses som ett segment som kommer att driva konsumenters beteende inom livsmedelsindustrin.

Bioteknik. I samband med pandemin har intresset för bioteknikaktier ökat markant. Många företag har tävlat om att ta fram vaccin och annan behandling mot coronaviruset. Bland möjliga lösningar för coronaviruset finns CRISPR, genredigeringsmetoden som sägs vara ett potentiellt botemedel mot allt från HIV till ALS. Bioteknikindustrin ser också potentialen med VelociSuite-teknik för att spåra och registrera smitta.  

5G-teknik. Corona har för alltid förändrat hur vi arbetar och nästa generations trådlösa höghastighetskommunikation håller redan på att implementeras. Den kommer att förbättra nästan varje aspekt av digital kommunikation. Några tekniker som kommer att förbättras tillgången till internet via smartphone, sakernas internet (IoT), strömning av video, spel och förarlösa bilar. 

Kopiera stjärnhandlare  

Tanken med eToro är att göra finansmarknaden mer tillgänglig för alla. Förutom att vara en handelsplattform har eToro också introducerat många nya funktioner för social handel. Här kan traders och privatinvesterare diskutera, tipsa, utbyta erfarenheter och kopiera varandras strategier. Det finns också innovativa verktyg för handel och investeringar.   

eToros mest populära funktion, CopyTrader, låter dig se vad riktiga handlare gör i realtid och kopiera deras affärer. Och Editor’s Choice presenterar populära investerare som nyligen har handlat och som är värda att kolla upp. 

Men tänk på att det är lätt att ryckas med när avkastning är en portföljs prioritet. Se till att företaget har en stabil vinstbas och optimistiska prognoser. Det är nyckeln till att se till att dina surt förvärvade pengar inte går upp i rök.

eToros taktik för att enkelt komma igång 

 

 

 

Mer från eToro

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med eToro och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?