1515
Annons

Streamingtjänsterna sätter press på traditionella tv-leverantörer

Vad är egentligen tv idag? Det kan tyckas vara en märklig fråga, men faktum är linjärt tv-tittande där vi har ett förutbestämt kanalpaket att tillgå och sedan tittar på programmen efter en tablå, i allt större utsträckning väljs bort av konsumenterna, till förmån för strömmad video. Samtidigt tittas det inte mindre på tv-serier, filmer eller evenemang än tidigare, så att tv-tittande skulle vara en sysselsättning som hör till det förgångna stämmer inte. Snarare gäller motsatsen.

Företaget Cisco, verksamt inom nätverk och datakommunikation, förutspår att 80 procent av alla internettrafik från konsumenter kommer att bestå av strömmad video inom ett år. Trenden är tydlig, allt fler, framförallt yngre personer låter helt bli att titta på vanlig kabel-tv över huvud taget utan använder sig bara av strömmat innehåll. Livestreaming-industrin har omkring en halv miljard användare i Kina 2018 och allt fler amerikaner uppger att de tittar på mindre tv på grund av möjligheten till live-streaming.

Trenden är likadan i Sverige, där en undersökning från Myndigheten för press, radio och tv visar att både tv-tittande minskar och att ens ha tillgång till en tv-apparat blir allt ovanligare.

Yngre personer väljer i allt större utsträckning bort både att titta på linjär tv, samtidigt konsumerar de inte mindre film, serier eller evenemang än äldre generationer som fortfarande är linjär tv trogen (även om också de i allt större utsträckning går över till streaming- och play-tjänster). Idag är det alltså fullt möjligt att konsumera i princip allt tv-innehåll strömmat via nätet, och allt fler väljer att göra just så.

TVabonnemanget.se vill guida konsumenterna till rätt tv-lösning

Som tur är för bredbandsleverantörerna så är svenskarna i hög grad nöjda med sina bredbandsoperatörer, vilket dock inte är fallet med digital-tv-leverantörerna. Streamingtjänsterna får dock i regel högt betyg. I och med streamingtjänsternas låga kostnad och lätthet att byta mellan dem är det kanske inte så konstigt att vi börjar ställa helt andra krav på hur våra tjänster ska fungera. Vårt tålamod till tjänster som inte fungerar har helt enkelt blivit allt mindre i takt med att utbudet av tjänster har ökat. Vi behöver inte nöja oss längre, utan förväntar sig att allt bara ska fungera.  

"Streamingtjänsternas flexibilitet, med gratis prova på-erbjudanden och ingen bindningstid har satt press på digital tv-leverantörerna, men det betyder inte att de har spelat ut sin roll. Det finns många bra lösningar på marknaden, och vi vill hjälpa konsumenterna att hitta till dem", säger Fredrik Andersson på TVabonnemanget.se.

TVabonnemanget.se trendrapport för 2020 pekar på att antalet digitala abonnemang fortsätter att växa, dock i en lägre takt.

”Majoriteten har redan ett eller flera digitala abonnemang” fortsätter Andersson, ”nu handlar det mer om att hitta rätt abonnemang och vad som är bäst för just din familj. Och det är där vi kan komma in och hjälpa”.

Om jämförelsetjänsten TVabonnemanget.se

TVabonnemanget.se är en kostnadsfri konsumenttjänst för TV och kringtjänster. Sedan 2016 har man hjälp mer än tusen konsumenter att hitta rätt lösning för sin TV-konsumtion.

För mer information kontakta: info@tvabonnemanget.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Float LendingAnnons

Så enkelt kan SaaS-bolag finansiera sin tillväxtresa – utan att spä ut ägarskapet

Jannis Koehn, CFO, Shraddha Chouhan, CMO, och Cedric Notz, CEO, på Float.
Jannis Koehn, CFO, Shraddha Chouhan, CMO, och Cedric Notz, CEO, på Float.

Unga tech-företag kan ha svårt att finansiera sin tillväxt då banker kräver garantier och riskkapitalister vill ha en del av företaget.

Float erbjuder istället CaaS – Capital-as-a-Service – för enkel och snabb finansiering till prenumerationsbaserade företag som behöver kapital för att växa.

– Vi kan ge SaaS-företag snabb och enkel tillgång till icke-utspädande tillväxtkapital med total flexibilitet, där grundarna kan ta ut det kapital de behöver, när de behöver det, säger Cedric Notz, grundare och vd för Float.

Många tech-företag har det ofta svårt i början, inte minst att få tillgång till kapital. Inkomsterna är osäkra, det finns sällan några tillgångar i företaget att använda som säkerhet för lån och grundarna sliter ofta dygnet runt med att utveckla sin affärsidé och kan inte lägga tid på att jaga kapital. 

Riskkapital är fantastiskt för att finansiera nya idéer och verksamheter. Men befintliga aktieägare måste ge ut nya aktier – och därmed ge upp en del av kontrollen och den ekonomiska uppsidan. Om ett företag har hittat en produktmarknad som passar och vill accelerera är också lån fantastiska. Alla tidiga aktieägare – grundare, ängelinvesterare, anställda och riskkapitalister – gynnas.

Float erbjuder Capital-as-a-Service till bolag inom den prenumerationsbaserade ekonomin, alltså SaaS-företag. 

Kreditgränsen är kopplad till ARR, Annual Recurring Revenue, ett begrepp inom prenumerationsekonomin som visar hur stora de årligen återkommande intäkterna är under prenumerationernas livslängd.

Float ger krediter utan säkerhet

Float tar en ränta på lånet, men kräver ingen säkerhet. För att minimera kreditrisken görs istället en noggrann riskanalys baserad på stora mängder data. 

– Vår process är helt digital och automatiserad. Kunden registrerar sig enkelt på vår plattform. Genom Bank-ID får vi sedan tillgång till information om företagets bankkonton, bokföringsuppgifter och mjukvaran för prenumerationshanteringen. Våra algoritmer analyserar denna data och får fram de KPI:er som vi behöver för att göra en riskbedömning. Beroende på risken så kan vi erbjuda en kredit på mellan 30 och 70 procent av ARR, förklarar Cedric Notz.

I takt med att företagets ARR ökar, ökar också kreditgränsen.

– Det är ett väldigt flexibel lösning, där företaget kan använda så mycket de vill av de krediter vi erbjuder till vad de själva vill, när de så önskar, säger han.

Float Ledning vill maximerar kundupplevelsen

Processen går väldigt snabbt. Inom några dagar kan SaaS-företaget få tillgång till krediten.

– Kundupplevelsen ska vara så snabb, enkel och effektiv som möjligt för de som söker kapital av oss, säger Cedric Notz.

Floats affärsidé bygger på grundarnas egna erfarenheter av att skapa och driva växande SaaS-företag. Jannis Koehn är CFO och medgrundare av Float. 

– Som tidigare VD och CFO på ett B2B-prenumerationsföretag har jag personligen upplevt hur svårt det är för nya företag som vill växa att få kredit från bankerna. Det tog oändligt med tid. Marknaden fungerar inte, och det vill vi göra något åt, säger han, och avslutar:

– Finansiering för entreprenörer har sett likadant ut i årtionden. Låt oss ändra på det. Float kommer att revolutionera finansieringen för prenumerationsbaserade företag.

Läs mer på www.gofloat.io/sv/

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Float Lending och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?