1515

Försening av 5G nätet försenar sajtlansering

”Förseningen av utbyggnaden av 5G-nätet kommer leda till att konsumenter inte får lika snabbt och mycket surf som de annars hade fått” säger Fredrik Andersson på Bästamobilabonnemanget.se Han fortsätter ”tyvärr har försening även lett till att vi fått skjuta på lanseringen av vår nya tjänst för kring 5G-abonnemang.”

5G förändrar abonnemang från grunden

Med 5G-abonnemang kan abonnemangsformerna komma att förändras från grunden. När data blir så billigt är det troligt att mobilabonnemangen inte begränsas utifrån datamängd utan istället utifrån hastighet som dagens bredband. Det ställer nya krav på konsumentsajter som Bästamobilabonnemanget.se.

”Vi ser att konsumenter kommer att röra på sig allt mer när 5G-utbyggnaden börjar. Det är inte längre självklart att ha ett fast bredband i hemmet längre, när det mobila nätet kan erbjuda liknande hastigheter.” enligt Fredrik Andersson.

Teknikutveckling med 5G

Inom IT-världen gäller det att ständigt ligga i framkant när det gäller utveckling och ny teknik. Med den nya 5G-tekniken framför oss finns en enorm potential för nya landvinningar inom kommunikation. Faktum är att nuvarande 4G-nät förmodligen inte kommer att räcka till, i synnerhet inte i storstäder där mycket folk på liten yta samsas om bandbredden samtidigt.

Att Sverige har hamnat efter i utbyggnaden när det gäller 5G är beklagligt då det leder till försämrad konkurrenskraft. I stort sett alla jämförbara länder var snabba på bollen och deltog i auktioner av nya tillstånd för 5G. Det finns givetvis förklaringar till den svenska försiktigheten men det är samtidigt en källa till oro, i synnerhet för alla som är verksamma inom IT- och telekombranschen.

Samtidigt är det sannolikt bara en tidsfråga innan även Sverige kliver på tåget och ger sig redo att anamma den nya tekniken med öppna armar. Vi går en spännande framtid till mötes i branschen och ser med intresse på utvecklingen, både av utvecklingen av 5G i allmänhet och Sveriges förhållande till tekniken i synnerhet.

Fri surf – Något att åtnjuta redan idag

Oavsett hur det blir med 5G finns givetvis fullt fungerande 4G som uppnår hastigheter som gott och väl täcker in de flestas vardagliga behov. Många mobiloperatörer erbjuder fri surf med sina abonnemang vilket ger en otrolig frihet då i stort sett allt går att göra via mobilen numera.

Det finns idag riktigt fina abonnemang med helt fri surf i obegränsad mängd. Om du hellre vill ha något lite mindre finns givetvis abonnemang med surfpotter i olika storlekar, med allt ifrån ett par Gb i surfdata upp till tio- eller hundratals Gb på kontot.

Kort sagt går det att hitta abonnemang med rejäla surfmöjligheter, eller till och med obegränsad fri surf. 

 

Om företaget

Jämförelsesajten bästamobilabonnemanget.se har som huvudsyfte att förse konsumenter med korrekt information om olika mobiloperatörer och deras utbud av abonnemang. Vi har skapat sidan för att göra det lättare för kunden att välja rätt och få en rättvis bild av vilka tjänster och priser som går att förvänta sig på marknaden. Olika kunder har dessutom olika krav på sitt abonnemang, vilket gör att det är viktigt att kunna få information om mobiloperatörerna och deras produkter för att som konsument kunna göra kloka informerade val.

Kontakt: Fredrik Andersson +46 793 - 01 51 57

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från HP DevelopmentAnnons

HPs EliteBook - säkra kontorsdatorer optimerade för distansarbete

Framtidens arbetsplats kommer troligtvis vara en hybrid, en blandning av kontors- och distansarbete. Därför är det viktigt nu att företagen ser till att medarbetarnas datorer är optimerade för att arbeta på distans, för att säkerställa produktiviteten. 

– Det har verkligen blivit en positiv effekt av en mycket jobbig situation, i och med att företagen har sett under det senaste året att det fungerat för medarbetarna att jobba på distans. Vi är övertygade om att framtidens arbetsplats kommer att vara någon form av hybridmiljö, där vi kommer att se att man både jobbar på kontoret och på distans, exempelvis hemma, säger Niclas Oldmark, produktchef på HP Sverige.

Utöver att företagen sett att det går att driva sin verksamhet i full skala på distans finns det fler fördelar. Som exempelvis att medarbetare slipper långa pendlingsresor till jobbet, vissa arbetsuppgifter presteras bättre i lugn miljö och det blir lättare att få ihop livspusslet med minskad stress som följd. 

– Det som är viktigt är att företagen säkrar upp att medarbetarnas datorer verkligen är optimerade för distansarbete, vilket många kanske inte har hunnit under själva pandemin. Med våra enheter i serien HP EliteBook får du datorer som verkligen är optimerade för hög produktivitet, berättar Niclas Oldmark. 

Datorerna i HP EliteBook-serien har hög prestanda, kraftfulla processorer och batterierna kommer med tre års garanti. Där lång batteritid medför att jobbet kan skötas en hel dag även när det inte finns tillgång till el. Då distansarbetsplatser oftast inte är anpassade enbart för arbete, som en kontorsplats är, så går det också att välja starkare ljusstyrka på panelen. Så att den går att använda även vid starkt solljus, precis som en mobiltelefon.

– Våra datorer i HP EliteBook-serien har dessutom avancerade inbyggda konferensverktyg, med strategiskt placerade högtalare och mikrofoner för att skapa en bra ljudbild för alla som deltar i videomötet. Vi har också inbyggd brusreduceringsprogramvara som gör att störande bakgrundsljud reduceras bort, ljudteknik som vi utvecklat ihop med Bang & Olufsen, säger Niclas Oldmark. 

Du kan välja på sex olika formfaktorer i EliteBook-serien, från 13,3 tum till 15,6 tums datorer. Säkerheten är inbyggd så dina medarbetare kan surfa säkert när de är uppkopplade på externa nätverk, datorerna kommer med HP Sure View, ett inbyggt sekretessfilter som skyddar din skärm från nyfikna blickar, och Camera Shutter, kameran har en inbyggd slutare som gör att den kan täckas för med ett knapptryck. Skärmen kan på vissa modeller vridas 360 grader, så att datorn fungerar som en datorplatta. 

– För att säkerställa en lång livslängd har HP EliteBooks hög servicebarhet, och de är lätta att uppgradera, exempelvis om det skulle behövas mer kapacitet. Och skulle någon av dina medarbetare ha en svajig uppkoppling hemma är det enkelt att i efterhand koppla till en 4G modul. Datorerna i EliteBook-serien är verkligen våra mest avancerade, bärbara kontorsdatorer och de går att konfigurera på många olika sätt, avslutar Niclas Oldmark. 

Om HP

HP skapar innovativa lösningar för att förenkla och förbättra för alla, överallt. Produktportföljen består av hårdvara och programvara inom en mängd produktområden som skrivare, datorer, skärmar och 3D-skrivare. Läs mer på www.hp.com.

Läs mer om EliteBooks 

 

Mer från HP Development

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med HP Development och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?