Svenskt analysföretag satsar internationellt


Pelle Mårtensson
VD Ensize International AB

Som ett led i bolagets tillväxt har Pelle Mårtensson, tidigare vd på Svenska Konsulthuset och konsult inom försäljning och ledarskap, utsetts till Ensize Internationals nya VD.

– Jag är stolt över att få förtroendet att leda företaget och utveckla affären i ett så spännande skede. Under 2020 lanserar vi ett uppgraderat produktutbud och en förbättrad digital plattform som gör att våra kunder kan arbeta ännu mer effektivt med våra analysverktyg. Samtidigt är vi mitt i en expansiv resa som det ska bli väldigt roligt att vara en del av. Vi växer fort i Europa med etableringar i flera nya länder, säger Pelle Mårtensson. Vi bygger också ut den svenska verksamheten ytterligare och vill knyta fler kunder och affärspartners till oss.

Under sin långa konsultkarriär har Pelle Mårtensson hjälpt ett hundratal olika organisationer och företag att utvecklas inom ledarskap, försäljning och kommunikation. Ofta har han använt Ensize analys- och mätverktyg. Han ser därför speciellt fram emot att få bidra med sina erfarenheter till den fortsatta utvecklingen av nya verktyg och erbjudanden. 

– Trenden och marknaden för analysverktyg växer stadigt. Insikten om hur vi kommunicerar, vad som driver och motiverar oss, hur andra ser på oss och hur vi ser på oss själva, är ovärderlig. Den hjälper företag att fatta bättre beslut om allt ifrån rekrytering och organisation till att kartlägga värderingar, lösa konflikter och utforma sina erbjudanden, avslutar Mårtensson.

– Pelles kompetens, kreativitet och mångåriga erfarenhet av branschen är perfekt för Ensize och den utveckling vi nu befinner oss i. I egenskap av tidigare kund hos oss har Pelle också en utmärkt förståelse för vad marknaden efterfrågar och hur våra erbjudanden kan finslipas för att passa våra kunder ännu bättre, säger Anders Jansson, styrelseordförande i Ensize International.

Pelle Mårtensson tillträdde den 1 februari 2020.

Peter Karlsson fortsätter som VD för den svenska verksamheten i Ensize AB. 

Kontakt:

Pelle Mårtensson, VD Ensize International AB
+46-70-269 33 20, pelle.martensson@ensize.org

Anders Jansson, styrelseordförande Ensize International AB
+46-73-502 92 09, anders.jansson@ensize.com

 
Om Ensize International AB
Ensize erbjuder analys- och mätverktyg för utvecklings- och förändringsarbeten inom ledarskap, försäljning, coaching och rekrytering. Verktygen är förankrade i beprövad vetenskap och har utvecklats i samarbete med experter, bland annat psykologer och beteendevetare med mångårig erfarenhet inom organisationsteori. Bland företagets kunder finns konsulter som arbetar med säljträning, ledarskap, kompetensutveckling och rekrytering samt HR-avdelningar, coacher och företag som själva driver sin personalutveckling.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från SPPAnnons

Var femte är felförsäkrad – så säkrar du kontrollen

Shoka Åhrman är pensionsexpert på SPP.
Shoka Åhrman är pensionsexpert på SPP.

I ett bolag med höga ambitioner behöver anställda få fokusera på kärnverksamheten utan att tappa bort sig i administrativt gnissel. Hantering av tjänstepensioner är en typisk fallgrop om rätt förutsättningar saknas.

Men det finns lösningar som sparar både tid och resurser, oavsett om bolaget har 10 eller 10 000 anställda.

Anmäl dig till SPP:s webbinar ”En smidig hantering av tjänstepensionen som sparar dig tid” 

Det finns många företag i Sverige som betalar pensionspremier i onödan till personer som redan avslutat sin anställning. Även motsatsen förekommer, där företaget av olika anledningar missar att betala in premier. Granskningar från bland annat FörsäkringsGirot visar att så många som var femte anställd är felförsäkrad.

– Vem på företaget bestämmer vad som ska vara pensionsgrundande? Är det bara grundlönen eller även eventuell rörlig del och bonusar? Även om ansvaret är tydligt kan pappersblanketter skapa oordning och bidra till felaktiga pensionsavsättningar. Förseningsavgifter, retroaktiva kompensationskrav och åtgärder från Skatteverket är några exempel på möjliga konsekvenser, menar Shoka Åhrman, pensionsexpert på SPP.

En nyckel för att lyckas med administrationen är att se till att företaget har någon med ett tydligt ansvar för pensionen vid bolaget. Extra viktigt är också att säkerställa att processerna backas upp av en tydlig pensionspolicy.

– Det minskar riskerna för felhantering och är ett bra stöd vid revisioner. Det underlättar även vid kompetensväxling och ökar robustheten. Här kan oberoende pensionskonsulter hjälpa till att styra upp.

Viktigt att hålla koll på pensionspremier

Det gäller att ha koll på om de anställda håller sig inom gränserna för att inte påverka intjänandet till den allmänna pensionen, och att säkerställa att pensionspremierna håller sig inom ramen för avdragsrätten.

– Inför varje månad ska pensionsgrundande löner registreras i lönesystem och här är det viktigt att det blir rätt för alla anställda, även för dem som är föräldralediga, tjänstlediga, utlandsanställda och för dem som löne- och bonusväxlar. Som växande bolag vill man självklart hålla fanan högt som trygg arbetsgivare med attraktiva förmåner. Då får inget gå fel, understryker Shoka Åhrman.

Hon ser smidiga digitala verktyg som en förutsättning för en bra översikt där de anställdas pensionspremier enkelt kan hanteras med hjälp av inlästa lönefiler.

Anmäl dig till SPP:s webbinar ”En smidig hantering av tjänstepensionen som sparar dig tid – Här får du nycklarna som behövs för att göra pensionshanteringen både enklare och säkrare. Passa också på att utbyta erfarenheter med andra personer på liknande roller.

Mer från SPP

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SPP och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?