ChromoGenics accelererar sitt kvalitetsarbete, utökar ledningsgruppen med Mårten Sonnerup

Som ett led i bolagets tillväxtstrategi har ChromoGenics målsättningen att under 2020 påbörja certifieringen av bolaget enligt ISO 9001 för att förstärka kvalitetssäkringen av våra processer, speciellt med tanke på uppstarten av den nya sputterfabriken. I samband med detta miljöcertifieras även bolaget enligt ISO 14001.

Bolaget har lagt grunden för en internationell tillväxt. För att klara detta genomför ChromoGenics under 2020 ett stort fokus på att förstärka kvalitetssäkringen av bolagets alla processer. I vår strävan att vara ett ”green-tech” bolag är det centralt att vara är miljöcertifierad.

För att genomföra detta arbete har Mårten Sonnerup rekryterats. Mårten kommer ingå i bolagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD. Mårten leder just nu med stor framgång bolagets process att bygga upp den nya sputterfabriken. Mårten har en gedigen bakgrund från affärs- och projektledning bland annat från bolag som Autoliv, Ericsson och ABB

”Som projektledare för ChromoGenics stora investering om 80 MSEK i en sputterfabrik har jag lärt känna bolaget och ser dess stora potential. Att nu få möjligheten att ingå i ledningen och att tillsammans med ChromoGenics fantastiska team kunna arbeta igenom bolagets alla processer för att förbättra kvalitet och lönsamhet samt bidra till miljöarbetet är fantastiskt hedrande, säger Mårten Sonnerup, nytillträdd Process & Quality Manager

”Vi är otroligt glada för att Mårten valt att anta denna utmaning hos oss. Vi har sett det arbete han utfört genom att leverera det otroligt viktiga sputterprojektet på tid och vet att han kommer göra ett bra arbete att lyfta bolaget till ISO 9001 och ISO 14001 certifiering. Jag ser fram emot att ha med Mårten i min ledningsgrupp under ett mycket spännande 2020 och framåt.” säger VD Jerker Lundgren.

Kontakt:

Jerker Lundgren, VD
Lars Ericsson, CFO & Kommunikationschef
Tel: +46 (0)18 430 0430
E-mail: info@chromogenics.com


Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från MicrosoftAnnons

Developer Velocity: Så skapar bra programutveckling högre avkastning, större tillväxt och mer innovation

Framgångsrika företag erbjuder en bra arbetsmiljö för sina programutvecklare.

Det visar en uppmärksammad rapport från managementkonsultföretaget McKinsey & Company. Rapporten visar bland annat att företag med effektivitet i utvecklingen har 60 procent högre avkastning.

– Företag som investerar i utvecklare gör ett bättre resultat, säger Tibi Covaci, Azure Developer Audience Lead på Microsoft Sverige.

Teknik utgör grunden för många företag, oavsett vilken bransch de är verksamma i. Produkter och tjänster som de utvecklar och säljer har sin grund i den tekniska plattform som de är sprungna ur.

I rapporten ”Developer Velocity: How software excellence fuels business performance” från McKinsey & Company, slås fast att affärsvärdet, eller affärsprestandan hos ett företag har sin grund i mjukvaran. Den i sin tur når sin fulla potential när programutvecklare får arbeta i rätt miljö och under rätt förutsättningar.

McKinsey & Company har skapat vad de kallar Developer Velocity Index (DVI), som visar hur olika kritiska komponenter bidrar till Developer Velocity, eller på svenska Effektivitet i Utvecklingen.

Genom att djupstudera 440 företag och deras resultat över flera år har McKinsey & Company kunnat dra slutsatsen att organisationer med en så hög effektivitet i utvecklingen att de utgjorde den översta kvartilen av de studerade företagen, uppnådde fyra till fem gånger snabbare tillväxt av intäkter, 60 procent högre total avkastning till aktieägare och 20 procent högre rörelsemarginal än de som hamnade i den lägsta kvartilen. Dessutom presterade de 55 procent högre när det gäller innovation. 

Developer Velocity bygger på flera delar

För att uppnå effektivitet i utvecklingen spelar ett antal komponenter en avgörande roll. Dessa är utvecklarverktyg, funktioner för produkthantering, kultur och då särskilt trygghetskänsla och samarbete och avslutningsvis personalhantering och rekrytering. 

Särskilt rekrytering är en flaskhals.

– I dag är det brist på programutvecklare. Det betyder att man måste få mer gjort med de man har. Det är mycket av det som Developer Velocity handlar om, att ge dem rätt förutsättningar så att de kan prestera bättre, säger Tibi Covaci.

Enligt rapporten är utvecklarverktyg den främsta enskilda drivkraften för ett bra affärsresultat.

Organisationer med starka verktyg är 65 procent mer innovativa och deras utvecklares belåtenhet och kvarhållning är 47 procent högre, jämfört med företagen i den lägsta kvartilen.

Developer Velocity skiljer ut företagen

Magnus Juvas är VD på mjukvaruföretaget Solidify och har länge arbetat tillsammans med Tibi Covaci. För honom är Developer Velocity det som skiljer framgångsrika företag från de som presterar sämre.

– Det är här man nu ser att startfältet på den pågående digitaliseringsresan sprids ut. Vad som sker i olika organisationer skiljer sig åt otroligt mycket och vissa har redan halkat efter.  Ska man tillhöra täten måste man bättra sig, säger Magnus Juvas.

Klicka här för att läsa mer om Developer Velocity 

Mer från Microsoft

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Microsoft och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?