Development update

Nitro Games updates on the roadmap and now expects a total of three games to reach at least soft launch during the first half of 2020.

Nitro Games today reveals more details on the future plans and the line-up of games for 2020.

“We have an exciting year ahead with new launches coming up. It seems 2019 was the year when shooter games finally established themselves on mobile. We are expecting the category to continue to grow and our portfolio of games is well positioned to take advantage of this. For Nitro Games this means good opportunities with our own IP but also with third-party IP. We have several interesting future opportunities in our business development pipeline concerning new projects and strategic co-operation, that all have strong synergies with our existing product portfolio and technology.” says Jussi Tähtinen, CEO & Co-Founder of Nitro Games Oyj.

Nitro Games has gained experience in the category of shooter games with its latest products and is now focusing on expanding its portfolio of shooter games with future products, to take advantage of the market opportunity in the category.

The company is currently working on three shooter games, each with new releases planned for the first half of the year. The games include Heroes of Warland, Lootland and a yet unannounced game with Expansive Worlds AB (“Avalanche Studios”). Heroes of Warland just saw the biggest expansion so far in January, and this marks most of the work done with the new roadmap of updates. The work on Heroes of Warland continues with a focus on the core gameplay and expanding the game to more markets. Lootland is currently in development towards a soft-launch that is targeted for the first half of 2020. Nitro Games is also working on new un-announced shooter games as part of its MVP-process, where the company is utilizing its technology NG Platform to produce new game concepts to a playable stage at a fast pace.

“I’m happy with the great response we’ve had towards our games both from players and in business development. Our long-term vision is to become a household name in the shooter category and carve a persistent market share in this category by being in the forefront of pushing the innovation forward with new games in our portfolio. Parallel to this, we are taking Nitro Games to a new level in the industry value chain by continuing to strengthen our capabilities in self-publishing, data-driven F2P expertise and live-operations. We are expecting our addressable market to keep growing in the next coming years.” concludes Jussi Tähtinen.

Nitro Games operates on the global mobile games market, which is estimated to be 77 billion USD in revenues in 2020 according to Newzoo. Nitro Games is now focusing on the Shooter category, which is part of the Mid-core games segment and currently growing heavily.  Shooter games have historically become a dominant genre on other platforms and Nitro Games expects this to happen on mobile as well within the next 3-5 years. The latest signals on the mobile games market support Nitro Games’ vision of becoming a household name in the shooter category.

Read more about the games here: https://www.nitrogames.com/games/

For more information:

Jussi Tähtinen, CEO & Co-Founder

Phone: +358 44 388 1071

Email: jussi@nitrogames.com

 

Sverker Littorin, Board member, IR Advisor

Phone: +46 70 875 53 09

Email: sverker.littorin@nitrogames.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från eToroAnnons

Så investerar du i de nya högavkastarna

Pandemin har skakat om de allra flesta. Vissa branscher och företag har dock klarat krisen bättre än andra. Några har till och med tjänat på den. Men vilka är vinnare på lång sikt? Och hur kan du som är ny på marknaden få koll på vilka investeringar som kan ge en hållbar tillväxt? 

Läs mer om du kan köpa aktier utan att betala provision 

Coronautbrottet har haft stor inverkan på den globala ekonomin och finansmarknaderna. Ingen bransch har varit opåverkad. Men medan till exempel rese- och fritidssektorn drabbades hårt kunde andra sektorer, bland annat spel, strömningstjänster, matleveranser och e-handel, dra nytta av krisen. 

Men hur blir det sedan, när pandemin är över? Under hela krisen har privata investerare och finansinstitut studerat förhållandena på marknaden och försökt att identifiera de segment som gynnas – eller kommer att gynnas i framtiden. Nu är målet att förstå hur olika sektorer har förändrats och försöka hitta nästa investeringstrend.

Sektorer att ha koll på

Du ska alltid vara försiktig när du tar beslut om investeringar och tänka på att sprida riskerna. Om du är ny på marknaden kan du även ta rygg på andra investerare med större kunskap och erfarenhet. 

eToro är världens ledande sociala handelsnätverk för bland annat aktier, valutor och  kryptovaluta. Nätverket har miljontals användare och en rad innovativa verktyg som gör det enklare att börja investera. Hela grundidén med eToro är att göra handel tillgänglig för vem som helst, var som helst och minska beroendet av traditionella finansinstitut. 

eToro har identifierat några segment som är extra intressanta att hålla ögonen på: 

Spel. Branschen var på uppgång redan innan pandemin började. Nu har den etablerat sig som en av de mest lönsamma inom underhållning. I post-coronavärlden finns fler gamers än tidigare och många av dem kommer sannolikt att förbli konsumenter. Det är därför inte särskilt förvånande att spelsegmentet blivit populärt bland investerare. 

E-handeln. Coronaviruset har som bekant fått näthandeln att skjuta i höjden. 2020 blev det bästa året någonsin för svensk e-handel. E-handlarindex visar också att framtidstron bland e-handlarna är stark. Det finns all anledning att tro att konsumenternas beteende har förändrats permanent och att e-handeln har etablerat sig på en ny, högre nivå.  

Matleveranser. Under pandemin har människor runt om i världen utnyttjat online-plattformar för leverans av mat. Modern smartphone- och GPS-teknik har möjliggjort nya kurirtjänster i samarbete med restauranger. Detta syntes tydligt i flera av aktierna i sektorn. Matleveranser är i dag så teknikberoende att det blivit en del av den större foodtech-industrin och online-leverans ses som ett segment som kommer att driva konsumenters beteende inom livsmedelsindustrin.

Bioteknik. I samband med pandemin har intresset för bioteknikaktier ökat markant. Många företag har tävlat om att ta fram vaccin och annan behandling mot coronaviruset. Bland möjliga lösningar för coronaviruset finns CRISPR, genredigeringsmetoden som sägs vara ett potentiellt botemedel mot allt från HIV till ALS. Bioteknikindustrin ser också potentialen med VelociSuite-teknik för att spåra och registrera smitta.  

5G-teknik. Corona har för alltid förändrat hur vi arbetar och nästa generations trådlösa höghastighetskommunikation håller redan på att implementeras. Den kommer att förbättra nästan varje aspekt av digital kommunikation. Några tekniker som kommer att förbättras tillgången till internet via smartphone, sakernas internet (IoT), strömning av video, spel och förarlösa bilar. 

Kopiera stjärnhandlare  

Tanken med eToro är att göra finansmarknaden mer tillgänglig för alla. Förutom att vara en handelsplattform har eToro också introducerat många nya funktioner för social handel. Här kan traders och privatinvesterare diskutera, tipsa, utbyta erfarenheter och kopiera varandras strategier. Det finns också innovativa verktyg för handel och investeringar.   

eToros mest populära funktion, CopyTrader, låter dig se vad riktiga handlare gör i realtid och kopiera deras affärer. Och Editor’s Choice presenterar populära investerare som nyligen har handlat och som är värda att kolla upp. 

Men tänk på att det är lätt att ryckas med när avkastning är en portföljs prioritet. Se till att företaget har en stabil vinstbas och optimistiska prognoser. Det är nyckeln till att se till att dina surt förvärvade pengar inte går upp i rök.

eToros taktik för att enkelt komma igång 

 

Mer från eToro

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med eToro och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?