Powerbox lanserar kraftenhet med hög energitoppkapacitet för applikationer med medicinsk laser

Powerbox, ett av Europas största strömförsörjningsföretag och sedan mer än fyra decennier en ledare i optimerade strömförsörjningslösningar för krävande applikationer, lanserar en ny strömförsörjningslösning för laster med höga energitoppar inom den medicinska sektorn. SMM3000A80024C serien, baserad på digital styrning och teknik för hög energilagring, levererar med hög verkningsgrad upprepade energitoppar på 2,25kW för t.ex. medicinsk laser. SMM3000A80024C uppfyller medicinska normer och har ett termo-styrt kylsystem för tyst drift. 

Laserutrustning används i stor omfattning i medicinska applikationer, från kosmetiska ingrepp till allmän kirurgi, och har behov av matning som klarar höga energitoppar till laser och urladdningsrör. Upprepade energitoppar orsakar elektromagnetisk strålning och ledningsbundna störningar. En utmaning är att konstruera kraftaggregaten så de kan hantera energitoppar utan att generera störningar, samtidigt som både patient- och operatörssäkerheten upprätthålls vid de höga spänningar och energitoppar det handlar om.

CO2 (koldioxid) laser och Erbium YAG är vanligt förekommande i medicinska applikationer, med stor variation avseende energimängden i pulsen beroende på den specifika uppgiften. Det finns olika typer av pulser för CO2 laser. I den kosmetiska världen finns en ny teknologi kallad UltraPulse (en puls med hög effekt och mycket kort varaktighet), som är ännu snabbare än SuperPulse (en puls med medium varaktighet och effekt).

“En bra laser hare en puls på mindre än en millisekund, ett mycket snabbt förlopp med hög energi där strömförsörjningen måste klara både att leverera energi till pulsen och att ladda om snabbt för att vara redo för nästa puls”, säger Patrick Le Fèvre, Powerbox Chief Marketing and Communication officer. ”Att uppfylla de kraven är en stor utmaning. Med en kombination av digital styrning och en speciell PRBX innovation, PRBX 2.25kW AC/DC kondensatorladdare SMM3000A80024C, möter vi kraven, klarar uppgiften och uppfyller den medicinska normen IEC60601-1 3rd.”

Strömförsörjningen hare en skyddsnivå på 2xMOOP mellan primärsidan och huvudutgången, och 2xMOPP till extrautgången. För att lätt kunna anpassas till olika kondensatorpaket och applikationer kan utspänningen ställas in från noll till 800VDC (600VDC nominellt) med en nominell utström på 5,5A. Automatisk strömreglering garanterar att energimängden alltid hålls inom säkra gränser, vilket reducerar åldring i kondensatorerna och påfrestningen på komponenter, vilket ger längre livslängd. SMM3000A80024C har en inbyggd mikroprocessor som kontinuerligt övervakar laddningsgraden, signalerar när laddningen är färdig, urladdningsgraden, samt har skyddsfunktioner som varning för övertemperatur, överspänning och överström.

För att reducera linjebundna störningar har SMM3000A80024C en mycket effektiv effektfaktorkorrigering (PFC), soft-start, filter och är byggd i ett sexsidigt skärmat hölje. Den hörbara ljudnivån reduceras till ett minimum genom termo-styrda fläktar där varvtalet hålls på ett minimum för säker drift.

SMM3000A80024C har även en extra utspänning på 24VDC, vilket ofta eliminerar behovet av ett separat kraftaggregat för laserns styrelektronik och gränssnitt. Vid höga effektbehov kan SMM3000A80024C parallellkopplas.

Aktuella länkar:
SMM3000A80024C
https://www.prbx.com/product/smm3000a80024-c/
 


För mer information
Besök www.prbx.com
Kontakta Patrick Le Fèvre, Chief Marketing and Communications Officer 
+46 (0) 158 703 00
marcom@prbx.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från LINK MedicalAnnons

Så når medtechbolag de nya kraven i MDR och IVDR

Maria Kastenfalk, Business Development Director på LINK Medical.
Maria Kastenfalk, Business Development Director på LINK Medical.

I maj 2017 kom EU med två nya lagar kring medicinteknik – Medical Device Regulations (MDR) och In Vitro Diagnostic Regulations (IVDR). Företag har fram till maj 2021 respektive maj 2022 att anpassa sin verksamhet för att följa de nya regelverken. 

Målet med MDR och IVDR är att öka transparensen både gentemot kunder och myndigheter. Detta ska uppnås genom att skapa ett ömsesidigt informationsflöde, att fokusera på uppföljningar av produkter som släppts på marknaden och att skapa en europeisk databas över medicinteknisk utrustning. 

Stora fördelar med att ta hjälp av ett CRO

För företag som ska anpassa sig till de ny reglerna kan det behövas allt från mindre teknisk dokumentation till att implementera kvalitetsledningssystem (QMS). Att säkerställa att man följer de nya regelverken är en viktig, men omfattande, uppgift för tillverkare och distributörer som kräver tid, resurser och förståelse. Kontraktforskningsorganisationer (CRO:s) kan vara en stor tillgång under processen, då de har specialister som har lång erfarenhet av regelverken. LINK Medical – ett respekterat och ansett CRO – är en idealisk strategipartner som hjälper företag med att få deras medicintekniska utrustning att följa de senaste regelverken. 

- Vi kommer med ett skickligt team av experter till varje projekt och erbjuder lösningar inom många områden. Det kan vi göra eftersom vårt team är specialiserade på regelverk och förordningar i norra Europa och vi har erfarenhet av att underlätta MDR-skiftet för flera globala medicinteknikbolag. Som en fullserviceleverantör ger vi skräddarsydd vägledning under hela processen för våra kunder, säger Maria Kastenfalk, Business Development Director på LINK Medical. 

Så hjälper LINK Medical sina kunder 

Genom att göra en grundlig gapanalys för att hitta eventuella brister i sina kunders tekniska dokumentation stöttar LINK Medical dem i övergången till MDR och IVDR. I tillägg så håller LINK Medicals team workshops för företag om vad de nya regelverken innebär och hur de ska följas. Maria Kastenfalk berättar om fler sätt hur LINK Medical stöttar sina kunder med övergången:  

- För att möta de höga säkerhets- och prestandakraven i MDR är kliniska data viktiga. Vi är specialiserade på att tillhandahålla kliniska utvecklingsplaner för att säkerställa att kliniska data stödjer det som produkten hävdar. Informationssäkerhet är också en viktig del av de nya regelverken. Vårt teknikfokus gör att vi kan implementera processer för säker datahantering som både skyddar mot informationsbortfall och obehörig åtkomst. 

Uppdatera dokumentationen – utan att belasta de anställda med mera jobb

Att uppdatera sin dokumentation kräver mycket arbete och tid, oavsett hur stort ditt företag är. Mindre bolag kan sakna resurser eller kompetent personal för att möta de nya regelverken. Större bolag kan visserligen ha personal för det dagliga arbetet som rör förordningar och regelverk, men att uppdatera dokumentationen mot de nya reglerna kan vara övermäktigt att hinna med inom den satta tidsramen. Ett partnerskap med ett CRO gör att företag kan effektivisera jobbet med att möta denna komplexa regelverksprocess – utan att öka belastningen på personalen. LINK Medical erbjuder dessa tjänster, med skräddarsydda lösningar för varje enskilt företag. 

- Vad som gör att LINK Medical unikt som CRO är vår kunskap om de nya regelverken och vårt team av experter som kommer från olika discipliner inom industrin. Vårt flexibla arbetssätt betyder att tillverkare, distributörer och importörer av medicinteknik kan dra nytta av LINK Medicals unika kombination av expertis inom specialistområden, avslutar Maria Kastenfalk. 

Om LINK Medical

Behöver ditt företag hjälp med att möta de nya regelverken MDR och IVDR innan EU:s deadline? Kontakta Maria Kastenfalk eller besök vår webbplats.

Håll dig uppdaterad om oss på Linkedin och Twitter.

Mer från LINK Medical

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med LINK Medical och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?