1515
Annons

LifeAssays® samarbetspartner Abreos och FDA i samarbete för att utveckla metod för att mäta koncentrationen av aktivt läkemedel i blod.

Abreeos har tidigare meddelat (se länk https://medtechinnovator.org/abreos-biosciences-announces-research-collaboration-with-fda-cder/) ett forskningssamarbete med FDA för att mäta läkemedelskoncentrationer i blod baserat på Veritope™ teknologin. Det är Veritope™ teknologin som samarbetet i Aegirbio är baserat på och som Bolaget skall kommersialisera.

FDAs ”Center for Drug Evaluation and Research (CDER)” har inlett ett forskningssamarbete med Abreos Biosciences för att utveckla metoder att mäta biologiska läkemedels koncentration i blod med hög känslighet och specificitet. Abreos plattform Veritope™ har fördelen att snabbt kunna ta fram reagens som kan anpassas till olika analysplattformer, inkluderande kliniska prövningar.

Målet med FDA CDER och Abreos gemensamma utvecklingsarbete är att utvärdera nya metoder för att mäta biologiska komponenter där FDA speciellt intresserar sig för metoder som kan utvecklas och valideras snabbt för regulatoriska ändamål. FDA har också identifierat ett behov i studier för att karaktärisera läkemedels kinetik och effekt. Att kunna bestämma koncentrationen av biologiska läkemedel kan resultera i säkrare och mer effektivt användande av läkemedel i humanmedicin.

För ytterligare information kontakta VD för LifeAssays AB, Anders Ingvarsson 46 46 286 54 00 eller email: info@lifeassays.com

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?