1515
Annons

Hedin Performance Cars bygger Porsche Center i Linköping

Porsche har expanderat kraftigt på svenska marknaden den senaste femårsperioden. För att möta den växande efterfrågan presenteras nu planerna på en ny fullserviceanläggning – Porsche Center Linköping.

Göteborg, 29 januari 2020

Porsche har de senaste fem åren upplevt stark tillväxt i nybilsförsäljningen på den svenska marknaden. Från 550 sålda bilar 2013 till 2 270 nybilsregistreringar 2019. Framgångarna kommer delvis från ökad försäljning av märkets klassiska sportbilar 911 och 718, men också från nya innovativa laddhybrid-versioner av Cayenne och Panamera. I mars 2020 lanseras en helt ny modellserie som redan har rönt stort intresse hos kunderna. Den helelektriska sportbilen Porsche Taycan.

Med stor efterfrågan och ett växande modellprogram ser Porsche Sverige behov av att öka kapaciteten i återförsäljarledet. Under de senaste 14 månaderna har tre helt nya Porsche Center invigts. Totalt finns idag därmed tio Porsche Center i Sverige.

Linköping och hela Östergötland har en stark ekonomisk utveckling och Porsche kan sedan tidigare erbjuda sina kunder en auktoriserad serviceverkstad, Porsche Service Center Linköping. För att bättre kunna möta den lokala efterfrågan i området etableras nu en helt ny fullserviceanläggning, Porsche Center Linköping. Det innebär att verksamheten utökas med nybilsförsäljning och nya Porsche Center kommer därmed att helt ersätta den befintliga verksamheten.

– Under de senaste åren har vi sett en mycket stark utveckling av försäljningen av Porsche i Sverige. säger Raine Wermelin, direktör på Porsche Sverige. Med etableringen av Porsche Center Linköping stärker vi vår position i en viktig tillväxtregion med ett starkt näringsliv och goda affärsmöjligheter.

Porsche Center Linköping kommer att drivas av Hedin Performance Cars. Bolaget är sedan tidigare etablerade i Sverige med tre Porsche Center i Göteborg, Borås och Jönköping.

– Sedan 2017 representerar vi Porsche på den svenska marknaden. Under den tiden har affären Porsche fortsatt att utvecklas på ett mycket positivt sätt. Vi är glada att få förtroendet från Porsche att etablera ytterligare ett nytt Porsche Center, säger Anders Hedin, koncernchef för Anders Hedin Invest AB, inom vilket Hedin Performance Cars ingår.

Porsche Center Linköping blir den elfte fullserviceanläggningen i Sverige med lokaler i utkanten av Linköping längs E4. Detaljerad planering inför byggnationen av Porsche Center Linköping har påbörjats och processen med att rekrytera personal till anläggning-ens nyckelpositioner kommer igång senare under 2020. Invigning av fullserviceanläggning-en Porsche Center Linköping beräknas ske under 2022.

I.A. Hedin Bil AB

(publ)

För ytterligare information

Rickard Magnusson, Hedin Performance Cars, tel. 031-385 55 02

Raine Wermelin, Porsche Sverige, tel. 08-553 867 94

Följande bilagor finns för nedladdning:
200129 Pressmeddelande Hedin Performance Cars bygger Porsche Center i Linköping

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Advania lanserar ny säkerhetstjänst för datahantering – gör det enklare att efterleva GDPR

Advania lanserar en ny tjänst som skannar, sorterar och hanterar data. Lösningen Data Management as a Service hanterar all data, oberoende av var informationen är sparad, vilket innebär lägre kostnader samt att det blir enklare följa GDPR.

Fredrik Möller
Fredrik Möller, Business Area Manager Security på Advania Sverige

Idag lägger företag, kommuner och offentlig verksamhet mycket tid på att hantera verksamhetens data. Förutom att det tar tid är det även kostsamt och innebär en risk att inte följa riktlinjer och förordningar, till exempel vad det gäller personuppgifter.

Advanias säkerhetslösning Data Management as a Service förenklar inventering och analys av data och ger dessutom en ökad förståelse för eventuella risker med känslig information. Detta genom att bryta ner, hantera och städa stora datavolymer. Analysen av data sker automatiserat och tar hänsyn till aktuella policys för till exempel säkerhet, dataskydd och livscykelhantering, med möjlighet att även kryptera känslig information.

– Många organisationer och företag saknar resurser och kunskap för att hantera sin samlade information. Förutom ökad tidsåtgång att hitta och sortera data, så finns det alltid en risk att känslig information som personuppgifter inte rensas i den omfattning som till exempel GDPR kräver, säger Fredrik Möller, Business Area Manager Security, Advania Sverige.

Data Management as a Service hanterar data, oberoende av plattformsleverantör. All hantering sker i Advanias datacenters i Sverige, vilket ger en ökad trygghet att all data stannar inom Sveriges gränser.

Generellt uppskattas det att ca 60 procent av verksamhetens data är inaktuell och skulle kunna rensas bort vilket skulle kunna leda till effektivare återläsning av backup vid en incident och minskad kostnad för datalagring.

– Vi ser ett ökat behov både från företag och organisationer att hantera och rensa stora datamängder både i molnet och lokalt på ett säkert och automatiserat sätt. Därför är vi glada att kunna lansera Data Management as a Service. Vi använder oss av Advanias egna datacenter, vilket innebär att all hantering sker inom Sveriges gränser, säger Tomas Wanselius, CEO, Advania Sverige.

Tjänsten Data Management as a Service startar med en nulägesanalys, som innefattar riskbedömning och rekommendationer. Därefter väljer kunden själv hur man vill konsumera tjänsten, baserat på sina villkor och sitt behov vad gäller omfattning och frekvens.

För mer information, vänligen kontakta:
Fredrik Möller
Business Area Manager Security, Advania Sverige
Tel: +46 70 939 96 10
E-post: fredrik.moller@advania.com Följande bilagor finns för nedladdning:
PRM Data Management as a Service 220516_1

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?