Winnow och HCL Technologies ska minska matsvinn med AI-teknolog

 Visar lösning på World Economic Forum i Davos

Winnow är teknikföretaget bakom Winnow Vision, ett AI-verktyg som hjälper kökschefer att halvera mängden matavfall. I Davos visar man upp sin tekniska kompetens tillsammans med det ledande globala teknikföretaget HCL Technologies (HCL).

– HCL är en organisation som blickar framåt. Vi tror på att utforska ny teknik och skapa ett bättre samhälle genom att stötta startup-företag som ligger i utvecklingens framkant. Vi ser artificiell intelligens som en viktig del i att ta fram mer hållbara branschstandarder och hjälper därför gärna Winnow i deras strävan efter att minska matsvinnet inom hotell- och restaurangbranschen, säger Kalyan Kumar, Corporate Vice President och teknisk chef på HCL Technologies.

Winnow har haft en betydande tillväxt sedan förra årets lansering av AI-verktyget Winnow Vision, marknadens mest avancerade teknik för reducering av matavfall. Produkten har tagits fram för att automatisera avfallsspårning och göra köksverksamhet mer hållbar och ekonomiskt lönsam. Det har blivit tydligt att allt fler företag vill minska sitt matavfall – Winnow Vision används redan av en rad kunder globalt, från IKEA-varuhus till Armani Hotel i Dubai.

– Visst är vi stolta över vad vi har åstadkommit, och då har vi ändå bara börjat. Vårt mål är att 2025 kunna hjälpa hotell- och restaurangbranschen att rädda mat till ett värde av en miljard dollar per år, berättar Winnows grundare Marc Zornes.

Winnow Vision fotograferar matavfallet då det slängs och använder sedan bilderna för att lära sig känna igen det som kastas. Faktum är att Winnows-systemen redan är bättre än människor på att identifiera matavfall. För Winnows kunder innebär det här att systemen med tiden kan registrera kökets matavfall utan någon mänsklig inblandning. Maten kastas och uppgifterna samlas in automatiskt.

Detta är en banbrytande innovation som varit möjlig tack vare Winnows eget F & U-team inom ramen för HCL:s ETO Open Innovation Program.

Tekniken visas upp i HCL-paviljongens särskilda område för teknikdemonstrationer som en del av Technology for the Digital Enterprise 4.0. Livedemonstrationen pågår 21–23 januari 2020 i HCL Pavilion, The Escher Raumdesign, Promenade 115, 7270 Davos Platz.

Om Winnow

Winnow är teknikföretaget bakom Winnow Vision, ett AI-verktyg som hjälper kökschefer att driva en mer lönsam och hållbar verksamhet genom att halvera mängden matavfall. Winnows anser att mat är för värdefull för att kastas bort och att vi kan utnyttja teknik för att förändra vårt sätt att använda den. Därför ser Winnows det som sitt uppdrag att hjälpa hotell- och restaurangbranschen att minska sitt matavfall genom att länka samman kökets olika delar, så att kökschefen kan driva sin verksamhet på ett mer effektivt sätt.

About HCL Technologies

HCL Technologies (HCL) empowers global enterprises with technology for the next decade today. HCL’s Mode 1-2-3 strategy, through its deep-domain industry expertise, customer-centricity and entrepreneurial culture of ideapreneurship™ enables businesses to transform into next-gen enterprises.  

HCL offers its services and products through three business units - IT and Business Services (ITBS), Engineering and R&D Services (ERS) and Products & Platforms (P&P). ITBS enables global enterprises to transform their businesses through offerings in areas of Applications, Infrastructure, Digital Process Operations and next generational digital transformation solutions. ERS offers engineering services and solutions in all aspects of product development and platform engineering. Under P&P, HCL provides modernized software products to global clients for their technology and industry-specific requirements. Through its cutting-edge co-innovation labs, global delivery capabilities and broad global network, HCL delivers holistic services in various industry verticals, categorized under Financial Services, Manufacturing, Technology & Services, Telecom & Media, Retail & CPG, Life Sciences & Healthcare and Public Services.  

As a leading global technology company, HCL takes pride in its diversity, social responsibility, sustainability and education initiatives. As of 12 months ended December 31, 2019, HCL has a consolidated revenue of US$ 9.7 billion and its 149,000 ideapreneurs operate out of 45 countries. For more information, visit www.hcltech.com  

Forward–looking Statements

Certain statements in this release are forward-looking statements, which involve a number of risks, uncertainties, assumptions and other factors that could cause actual results to differ materially from those in such forward-looking statements. All statements, other than statements of historical fact are statements that could be deemed forward-looking statements, including but not limited to the statements containing the words 'planned', 'expects', 'believes’,’ strategy', 'opportunity', 'anticipates', 'hopes' or other similar words. The risks and uncertainties relating to these statements include, but are not limited to, risks and uncertainties regarding impact of pending regulatory proceedings, fluctuations in earnings, our ability to manage growth, intense competition in IT services, business process outsourcing and consulting services including those factors which may affect our cost advantage, wage increases in India, customer acceptances of our services, products and fee structures, our ability to attract and retain highly skilled professionals, our ability to integrate acquired assets in a cost-effective and timely manner, time and cost overruns on fixed-price, fixed-timeframe contracts, client concentration, restrictions on immigration, our ability to manage our international operations, reduced demand for technology in our key focus areas, disruptions in telecommunication networks, our ability to successfully complete and integrate potential acquisitions, the success of our brand development efforts, liability for damages on our service contracts, the success of the companies /entities in which we have made strategic investments, withdrawal of governmental fiscal incentives, political instability, legal restrictions on raising capital or acquiring companies outside India, and unauthorized use of our intellectual property, other risks, uncertainties and general economic conditions affecting our industry. There can be no assurance that the forward-looking statements made herein will prove to be accurate, and issuance of such forward-looking statements should not be regarded as a representation by the Company, or any other person, that the objective and plans of the Company will be achieved. All forward-looking statements made herein are based on information presently available to the Management of the Company and the Company does not undertake to update any forward-looking statement that may be made from time to time by or on behalf of the Company.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?