Seafire AB (publ):s dotterbolag Nordbutikers Evobike tar marknadsandelar

Seafire AB (publ):s (”Seafire”) dotterbolag Nordbutiker i Sverige ABs (”Nordbutiker”) varumärke för elcyklar, Evobike ökar sin marknadsandel i Sverige under 2019

Under det förkortade räkenskapsåret maj till december 2019 ökade antalet sålda Evobike elcyklar med 15% i Sverige jämfört med samma period 2018, trots avvecklingen av elcykelpremien i oktober 2018. Under helåret 2019 minskade antalet sålda Evobike elcyklar i Sverige endast med 5% mot 2018 i jämförelse med den totala marknadens nedgång med över 16% från 103 000 till 86 000 sålda elcyklar.

Marknaden för elcyklar har vuxit kraftigt under de senaste åren och uppgår nu till ca 20% av totala antalet cyklar sålda i Sverige. Strukturen på cykelmarknaden är i förändring med en ökad marknadsandel för e-handelsaktörerna, vilket medfört att flera aktörer avvecklat sin verksamhet under senare delen av 2019.

"Vi är glada att Evobike stod emot bra under 2019 trots avvecklingen av elcykelpremien i oktober 2018. Att vi fortsätter ta marknadsandelar tror jag främst beror på att vi fortsatt erbjuder Nordens mest prisvärda elcyklar i kombination med att vi under året blivit ”Bäst i test” både inom kategorin tvåhjuliga elcyklar samt elektriska lådcyklar. Med fina produktomdömen, färre konkurrenter, stärkt produktportfölj och interna förstärkningar inom e-commerce ser vi stora möjligheter att fortsatt växa med god lönsamhet och utvecklas betydligt bättre än marknaden”, säger Markus Pilebro VD på Nordbutiker.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Johan Bennarsten, VD Seafire, johan.bennarsten@seafireab.com, tel. +46 707 495 659

Markus Pilebro, VD Nordbutiker, markus@nordbutiker.se, tel. +46 708 833 550

Kort om Seafire

Seafire är en företagsgrupp inom industri, handel och tjänster som förvärvar och utvecklar småbolag i Sverige. Bolaget etablerades 2016 och fokuserar genom dess förvärvsstrategi på lönsamma, mindre bolag med utvecklingspotential. Seafire har en portfölj med fem bolag och en omsättning 2018 på över 200 msek proforma. För mer information, besök www.seafireab.com. Bolagets Certified Advisor är Eminova Fondkommission AB, tel 08 684 211 00 och info@eminova.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?