1515
Annons

KTH Royal Institute of Technology re-signs with Varbi

Following the 2019 tender process, Varbi has won the honor of continuing to deliver a state-of-the art recruitment software solution to KTH Royal Institute of Technology, which will further strengthen Varbi’s strategy towards the Faculty Recruitment segment internationally.

Varbi is a market-leading supplier of recruitment tools to Sweden’s universities and colleges.

“We chose Varbi because it is a flexible system that can be adapted to KTH's recruitment processes, especially when it comes to academic appointments. We believe that the supplier is developmentally inclined and listens to our requests for improvements that are relevant to colleges and universities”, say Martin Arleskär and Katarina Bröms, System Administrators at KTH.

“This is honorable and important for us as a supplier, we have worked with KTH for many years now and look forward to continuing this co-operation and much appreciated customer relationship. Education is a target market with high priority for Varbi, and in the recent years the company has made major investments in the solution for this market, and has worked actively with the development of new functionality that facilitates the university institutions’ often rather demanding academic recruitment processes", says Jonas Rosenström, Head of Public Sector at Varbi.

About KTH Royal Institute of Technology
Since its founding in 1827, KTH Royal Institute of Technology in Stockholm has grown to become one of Europe’s leading technical and engineering universities, as well as a key centre of intellectual talent and innovation. KTH is Sweden’s largest technical research and learning institution and home to students, researchers, and faculty from around the world, dedicated to advancing knowledge.

About Varbi
Varbi is a leading supplier of comprehensive recruitment systems (ATS) to the private and public sectors in the Nordic region. Varbi Recruit is a comprehensive and user-friendly cloud service that suits modern organizations where company managers also participate in recruitment work in a GDPR-secured environment. Today, Sweden's largest employer, largest municipality, largest amusement park, largest state-owned company, and leading universities are among the many customers using Varbi Recruit to manage their recruitment processes.

Varbi is Northern Europe's leading supplier of recruitment tools to universities and colleges and aims to become one of the world-leading providers of SaaS services within Faculty Recruitment in the years to come. As of today, Varbi has offices in Stockholm, Trollhättan, Oslo, Bergen and Palo Alto, and during 2020 the Netherlands will be added to the list.

Contact: 
Jonas Rosenström
Head of Public Sector
Varbi
073-317 54 05
www.varbi.com
Jonas Rosenström, Varbi, Martin Arleskär and Katarina Bröms, KTH

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från MölnlyckeAnnons

Mölnlycke vill utveckla sårvården med ny teknik

Malin Andersson, Global Vice President Wound Care R&D.
Malin Andersson, Global Vice President Wound Care R&D.

Mölnlycke, ett världsledande företag inom medicinteknik, utvecklar lösningar för att förbättra vårdkvaliteten i alla vårdmiljöer. Nu står företaget inför ett kompetensskifte när man vill utveckla nästa generations sårvård med ny teknik.

– Det handlar om att alla sår ska få optimal behandling, genom att rätt diagnos och rätt beslut kring behandling görs vid rätt tidpunkt. Man pratar om ”smarta sårvårdsprodukter”, där digitala lösningar och sensorer kan komma att vara mycket viktiga komponenter. Vi är övertygade om att detta är en del av framtiden inom sårvård, säger Malin Andersson, Global Vice President Wound Care R&D. 

För Investor-ägda Mölnlycke är sårvård (Wound Care) det största av företagets fyra affärsenheter, där Operating Room Solutions, Gloves och Antiseptics är de andra. Det Göteborgs-baserade företaget har en lång och stolt historia inom sårvård. Det var Mölnlycke som förändrade sårbehandlingen i grunden när man i början av 90-talet utvecklade Safetac®-teknologin, en lösning som innebär både mindre smärta och minskade skador på huden för patienten vid förbandsbyten.

– Vi drivs av ett starkt kundfokus och innovationsanda. Det finns en passion och drivkraft att göra skillnad för patienter och sjukvården med våra produkter och lösningar, säger Malin. 

Mölnlycke är ett globalt företag med ungefär 8 000 anställda världen över, en storlek som möjliggör snabba beslut och öppenhet för att testa nya lösningar. Det blev tydligt under pandemins första tid, där företaget var snabbt att ställa om och hitta flexibla lösningar för att stötta sjukvården i en svår situation samtidigt som nya arbetssätt för den egna personalen utvecklades.

Behov av kompetensskifte

Mölnlycke bedömer att sårvårdsbranschen nu står inför ett teknikskifte, där ny teknik skulle kunna innebära digital diagnostisering och övervakning av sårläkningen sker i realtid. Om sådan teknik utvecklas och förfinas skulle läkningstiden av ett sår kunna bli kortare samtidigt som effektiviteten i vården för kroniska och svårläkta sår förbättras.

Mölnlycke ser ett stort behov av en rad olika kompetenser för att kunna driva på teknikskiftet. Det handlar dels om ingenjörer med erfarenhet av att jobba med kundnära produktutveckling av sjukvårdsprodukter med erfarenhet inom nya material, konstruktion och industriell design, men också att knyta till sig personer från andra branscher med kompetens inom t.ex. sensorteknik, elektronik och mjukvara. 

Det handlar om långsiktiga kunskapsinvesteringar, betonar Malin, och menar att det är en trygghet att ha en ägare som Investor, som har ett långsiktigt perspektiv och en stor tro på forskning och utveckling.

– Det är en spännande resa vi har framför oss. Vi vill göra skillnad inom sårvården och söker nya taggade medarbetare som vill vara med oss och förverkliga den här visionen, avslutar hon.

Läs mer om de tjänster inom produktutveckling som finns tillgängliga på Mölnlycke just nu.

Om Mölnlycke:
Mölnlycke är ett världsledande företag inom medicinteknik, som designar och levererar lösningar för att förbättra vårdkvaliteten i alla vårdmiljöer – från sjukhuset till hemmet. Mölnlycke har ungefär 8000 anställda världen över och ägs till 99% av Investor. 

Vill du veta mer om de lösningar som Mölnlycke erbjuder för att förbättra vårdkvaliteten, läs här.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mölnlycke och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?