Hedingruppen förvärvar två BMW-anläggningar i Zürich, Schweiz

Hedingruppen, en av Europas största privatägda bilåterförsäljare, expanderar till Schweiz genom förvärvet av SeeAll Group. Utöver förvärvet, bekräftar även Hedin att exklusiva förhandlingar med BMW Schweiz om att förvärva BMW egen retail i Zürich-Dielsdorf (Niederlassung) har ingåtts.

SeeAll Groups två bilanläggningar, Allmend Garage och Seeblick Garage, blir Hedins två första i Schweiz, och adderar ytterligare till befintlig relation med BMW i Norge och Sverige idag. De schweiziska anläggningarna hade en omsättning på ca 100 miljoner schweiziska franc. Förvärvet innebär att Hedin Bil nu representeras på 123 anläggningar i fyra länder.

SeeAll kommer bli en del av det helägda, nyetablerade dotterbolaget Hedin Automotive AB till Anders Hedin Invest AB, operativt under den norska enheten Hedin Automotive. Genom I.A. Hedin Bil AB:s dotterbolag Bavaria är Hedingruppen den största BMW-återförsäljaren i Skandinavien. 

- Vi är mycket glada över att expandera med vårt varumärke till Schweiz och därmed utöka vårt långa, starka partnerskap med BMW, säger Stig Saeveland, VD för Hedin Automotive Norge.

Strategiskt nyckelbeslut för att säkerställa framtida framgång

- Expansionen till Schweiz är en viktig milstolpe i vårt företags historia. SeeAll förstärker vår position i Europa, tillsammans med vår existerande allians med BMW, och vår utveckling i en snabbt växlande bransch. Bilbranschen får hela tiden ökad konkurrens och genomgår en stor teknologisk förändring. Genom detta mycket strategiska förvärv kommer vi stärka vår position inför framtiden ytterligare, säger Anders Hedin, ägare och VD Hedingruppen.

- Jag är otroligt stolt över mitt team och vad vi har åstadkommit tillsammans. SeeAll är ett stabilt företag med fantastisk medarbetare. Tiden var nu mogen för vår verksamhet att få växa ytterligare och säkerställa den framtida framgången under kommande år. Vi kommer fortsätta bedriva BMW-verksamheten här i Zürich med ett tydligt kundfokus, men nu stärkta av en internationell bilåterförsäljare, säger Ruedi Wöll, ägare och VD SeeAll-gruppen.

- Vi hälsar Hedin välkomna till Schweiz. Som en stor och viktig partner för BMW i Skandinavien, har Hedin bevisat sin vilja att ta BMW i Zürich till nästa nivå. Förvärvet ligger helt i linje med vår strategi, säger Paul de Courtois, ordförande och VD BMW Group Switzerland.

Vid ett ytterligare förvärv, av BMW Niederlassung-Zürich-Dielsdorf, kommer även detta bli en del av Hedins nya dotterbolag.

Anders Hedin Invest AB

 

För ytterligare information
press@hedinbil.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
200116 Pressmeddelande Hedin expanderar genom förvärv i Schweiz med BMW

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?