Ny jämförelsetjänst från Finansis

Finansis lanserar en ny jämförelsetjänst för lån och krediter. Tjänsten riktar sig till både privatpersoner och företag som vill hitta en långivare med hög kundnöjdhet.

Kundbetyg från Trustpilot

Till skillnad från många andra aktörer i branschen betygsätter inte Finansis långivare, istället presenteras kundbetyg från tredjepartstjänsten Trustpilot. Jämförelsetjänsten blir därmed transparent eftersom Finansis inte kan påverka rangordningen av långivarna.

Jämför lånets totala kostnad

Med Finansis är det möjligt att jämföra lånets totala kostnad, vilket förutom räntekostnader omfattar samtliga avgifter som exempelvis uppläggningsavgifter och aviseringsavgifter. Finansis utvecklade denna funktion med målet att göra prissättningen av lån mer transparent. För lån med kortare återbetalningstider kan avgifterna stå för en betydande andel av den totala lånekostnaden.

Långivare

Finansis jämför flera av Sveriges populäraste långivare som erbjuder privatlån och företagslån. Långivarna rangordnas automatiskt efter aktuellt kundbetyg på Trustpilot men det är även möjligt att sortera långivarna utifrån lägst ränta. Förutom information om räntor och avgifter är det enkelt att hitta information om bland annat utbetalningstid, grundkrav, kundtjänstens öppettider och information om vilket kreditupplysningsbolag som används.

Låneförmedlare

Allt fler människor som vill låna pengar använder sig av en låneförmedlare för att hitta det billigaste lånet med lägst ränta. Tidigare har det endast varit vanligt med låneförmedlare som förmedlar privatlån, men under de senaste åren har ett flertal nya aktörer dykt upp som har nischat in sig mot företagskrediter. Finansis jämför några av Sveriges populäraste låneförmedlare som förmedlar privatlån upp till 600 000 kronor och företagslån upp till 5 miljoner kronor.

Kontokrediter

I tillägg till privatlån och företagslån jämför Finansis mindre lån upp till cirka 50 000 kronor som ofta kallas kontokrediter. Denna låneform som även går under benämningen lån utan UC passar människor som vill låna ett mindre belopp under en kortare period än 12 månader. Räntan och avgifterna för kontokrediter varierar kraftigt mellan olika långivare, det är därmed extra viktigt att jämföra lånets totala kostnader.

 

Kontaktuppgifter

Finansis.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från ForenaAnnons

Forena vill göra privat pensionssparande förmånligt – för alla

Bildtext: Anders Johansson, förbundsordförande Forena
Bildtext: Anders Johansson, förbundsordförande Forena

Pensionsnivåerna sjunker för varje årskull som går i pension. Tjänstepensionen har blivit en nödvändighet snarare än en guldkant på ålderns höst, men detta till trots saknas stimulansåtgärder som uppmuntrar och underlättar för privat pensionssparande. Det vill försäkringsbranschens fackförbund Forena ändra på. 

Pensionerna är en kärnfråga för det svenska samhället, oavsett politisk hemmahörighet. I takt med att befolkningen åldras och att pensionssystemet inte täcker upp i den mån som var avsett, riskerar vi att hamna i en framtid där våra äldre tvingas förlita sig på bidrag för att ens överleva.

– Hela 450 000 anställda saknar tjänstepension. Samtidigt arbetar runt 500 000 kvinnor deltid, 120 000 personer är småföretagare och vi har stor inflyttning. Vi pratar om över en miljon människor som behöver få chansen att spara ikapp, säger Forenas förbundsordförande, Anders Johansson.

Ett ointresse kring förändring

Det är dock en komplex fråga. I dag premieras till exempel företagare med förmånliga skatteregler för att avdrag vad gäller avsättning till tjänstepensionen. Yrkesverksamma som tjänar över 45 000 i månaden kan löneväxla förmånligt, men för 90 procent av dem som jobbar ges inga förmåner. 

– Det är överraskande att politikerna är så ointresserade av att förändra situationen. Istället gömmer de sig bakom Pensionsgruppens oantastlighet och ser en konflikt mellan subventionerat pensionssparande och konsumtion för tillväxt. Därtill finns en missuppfattning om att subventioner bara skulle leda till ökat pensionssparande hos höginkomsttagare, något som inte alls stämmer.

Tre reformförslag

Anders, som själv har lång erfarenhet från försäkringsbranschen, konstaterar att det i realiteten finns ett stort intresse från svenskarna att pensionsspara, men att de reducerade avdragsmöjligheterna har satt käppar i hjulet för andra.

– Därför presenterar vi tre reformförslag; till att börja med borde det införas matchat sparande, där staten matchar en viss procent av allt man månadssparar. Det är enkelt och man kan delta på den nivå man väljer själv.

Det andra förslaget är att öppna möjligheter för att man själv ska kunna göra insättningar till premie- och tjänstepension. Infrastrukturen för en sådan här modell finns redan i många andra länder och fungerar väl.

 – Det tredje förslaget är att låta äldre som säljer sina bostäder få omvandla reavinsten till livränta. Då får pensionärer pengar som förstärker pensionen samtidigt som vi ökar rörligheten på bostadsmarknaden.

Mycket på agendan

Medan pensionerna är en central fokuspunkt för Forena arbetar fackförbundet hårt även med en mängd andra sakfrågor. Högaktuellt just nu är exempelvis förhandlingarna mellan Svenskt näringsliv, LO och PTK kring LAS, omställningsfrågor och A-kassefrågor. 

– Förhandlingarna beräknas vara klara i slutet av september och det är mycket spännande. Vi berörs förvisso inte direkt av diskussionerna, men kommer ändå att påverkas av resultatet. Nu i oktober påbörjar vi också våra löneförhandlingar, så det finns mycket på agendan, avslutar Anders.

FAKTA OM FORENA

Forena är försäkringsbranschens fackförbund. Vi jobbar för ett tryggt och utvecklande arbetsliv för anställda inom försäkring och finans. Våra medlemmar finns inom alla yrkesroller på försäkringsbolag, banker som ägs av försäkringsbolag och hos försäkringsförmedlare. Forena är det största facket bland akademiker och chefer i försäkringsbranschen och vi ansluter studenter, yrkesverksamma och chefer. 

Läs mer om Forena

Mer från Forena

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Forena och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?