1515
Annons

Ny jämförelsetjänst från Finansis

Finansis lanserar en ny jämförelsetjänst för lån och krediter. Tjänsten riktar sig till både privatpersoner och företag som vill hitta en långivare med hög kundnöjdhet.

Kundbetyg från Trustpilot

Till skillnad från många andra aktörer i branschen betygsätter inte Finansis långivare, istället presenteras kundbetyg från tredjepartstjänsten Trustpilot. Jämförelsetjänsten blir därmed transparent eftersom Finansis inte kan påverka rangordningen av långivarna.

Jämför lånets totala kostnad

Med Finansis är det möjligt att jämföra lånets totala kostnad, vilket förutom räntekostnader omfattar samtliga avgifter som exempelvis uppläggningsavgifter och aviseringsavgifter. Finansis utvecklade denna funktion med målet att göra prissättningen av lån mer transparent. För lån med kortare återbetalningstider kan avgifterna stå för en betydande andel av den totala lånekostnaden.

Långivare

Finansis jämför flera av Sveriges populäraste långivare som erbjuder privatlån och företagslån. Långivarna rangordnas automatiskt efter aktuellt kundbetyg på Trustpilot men det är även möjligt att sortera långivarna utifrån lägst ränta. Förutom information om räntor och avgifter är det enkelt att hitta information om bland annat utbetalningstid, grundkrav, kundtjänstens öppettider och information om vilket kreditupplysningsbolag som används.

Låneförmedlare

Allt fler människor som vill låna pengar använder sig av en låneförmedlare för att hitta det billigaste lånet med lägst ränta. Tidigare har det endast varit vanligt med låneförmedlare som förmedlar privatlån, men under de senaste åren har ett flertal nya aktörer dykt upp som har nischat in sig mot företagskrediter. Finansis jämför några av Sveriges populäraste låneförmedlare som förmedlar privatlån upp till 600 000 kronor och företagslån upp till 5 miljoner kronor.

Kontokrediter

I tillägg till privatlån och företagslån jämför Finansis mindre lån upp till cirka 50 000 kronor som ofta kallas kontokrediter. Denna låneform som även går under benämningen lån utan UC passar människor som vill låna ett mindre belopp under en kortare period än 12 månader. Räntan och avgifterna för kontokrediter varierar kraftigt mellan olika långivare, det är därmed extra viktigt att jämföra lånets totala kostnader.

 

Kontaktuppgifter

Finansis.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från FolksamAnnons

Ny smartare bilförsäkring anpassas till framtidens bilkörning

Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam.
Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam.

Dagens bilar utvecklas och blir allt säkrare. I takt med det förändras även bilförsäkringarna. Istället för att sätta premien utifrån från vem som äger bilen, kommer framtidens försäkring allt mer baseras på bilens säkerhetsutrustning.

Läs mer om Folksam bilförsäkring 

Bilarna har i dag blivit både smartare och säkrare. Bland annat är det vanligt med aktiva säkerhetssystem – till exempel autobroms, döda-vinkel-varnare och allt mer sofistikerad parkeringsassistans. Tillsammans förebygger dessa olyckor och kompenserar misstag från föraren. I framtiden kommer bilarna dessutom att bli ännu smartare och data från bilarna kommer bli en integrerad del i försäkringserbjudandet. 

– I den här nya verkligheten blir det allt mer ointressant och trubbigt att prissätta bilförsäkringen efter ägarens ålder och bilens effekt. Det är betydligt mer relevant att utgå från hur bilen används, bilens utrustning och i förlängningen även bilmodellens skadehistorik, säger Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam. 

Denna nya typ av försäkring som baseras på bilens säkerhetsutrustning är både transparent och bekymmersfri för kunden. Den stödjer också hållbara mobilitetslösningar med bildelning och bilpooler.  

– I framtiden tror vi att den kommer bli ett bra komplement till den traditionella bilförsäkringen tillsammans med en tredje kategori av bilförsäkring som skräddarsys efter varje användare, exempelvis ”pay as you drive”. För oss är det viktigt att vi även i framtiden kan erbjuda olika typer av försäkringar som tillgodoser alla kunders behov. 

Samarbetar med Volvo Cars

Redan i dag har Folksam ett unikt samarbete med Volvo Cars där en förmånlig och miljömärkt bilförsäkring från Folksam ingår i bilens pris när man köper en elbil online. Det gäller helelektriska XC40 och deras första renodlade elbil, C40 Recharge. 

– Det innebär att vi ger kunderna en bra och prisvärd bilförsäkring som en integrerad del av bilen. Den integrerade försäkringen och det fasta priset gör bilköpet enklare och kostnaden mer transparent, säger Josef Halldelius.

– I och med att Volvo Cars onlineförsäljning är en ny satsning, har vi kunnat bygga upp denna nya försäkringsmodell helt från grunden – en anpassad gruppförsäkringslösning till ett fast pris och som är helt oberoende av vem som kör bilen, säger Josef Halldelius. 

Försäkringen är dessutom märkt med Bra Miljöval enligt Naturskyddsföreningens högt ställda kriterier. 

– Vi är det enda stora försäkringsbolag som har miljömärkta bilförsäkringar. Det innebär bland annat att kunderna kan vara säkra på att vi använder miljövänliga material vid reparationer och att vi ställer höga krav på våra leverantörer och på våra egna investeringar. 

Höga ambitioner 

Folksams ambitioner vad gäller hållbarhet rimmar dessutom väl med Volvo Cars. Bland annat har Volvo Cars som plan att bli ett helt renodlat elbilsföretag vid 2030. 

Folksam och Volvo Cars delar också visionen att den bästa olyckan är den som aldrig sker och båda företagen jobbar aktivt för detta, bland annat genom forskning.  

– Vi samlar hela tiden in nya insikter och data som kan hjälpa oss i vår strävan att förebygga och minska antalet olyckor, säger Josef Halldelius.

Läs mer om Folksam bilförsäkring 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Folksam och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?