SwedSec återkallar privatrådgivares licens

Rådgivaren har inte kontrollerat låntagarnas inkomster och kontantinsatsernas ursprung vid handläggningen av bolåneärenden.

I 30 bolåneärenden som rådgivaren har ansvarat för har låntagarna uppgett en betydligt högre lön än den som framgått av kreditupplysningen. Flera av låntagarna har enligt kreditupplysningen inte haft någon inkomst alls men har trots det kunnat betala stora kontantinsatser. Rådgivaren borde ha reagerat och utrett de stora löneskillnaderna och kontantinsatsernas ursprung. Genom att hon inte har gjort det har hon brutit mot företagets kreditregler och reglerna mot penningtvätt m.m.

SwedSecs disciplinnämnd konstaterar att det har rört sig om upprepade överträdelser, stora belopp och i flera fall helt nya kunder för företaget. Rådgivarens agerande har riskerat att utsätta företaget för kreditförluster och att företaget utnyttjas för penningtvätt eller annan brottslighet. Agerandet har också riskerat att allvarligt skada förtroendet för företaget och finansmarknaden i stort. Nämnden anser att bristerna är så allvarliga att rådgivaren inte är lämplig som licenshavare. Hennes licens återkallas därför. 

Disciplinnämndens hela beslut i anonymiserad form finns att läsa här >>

För ytterligare information kontakta: 
Katarina Lidén, VD SwedSec Licensiering AB 
08-56 26 07 15 eller katarina@swedsec.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?