ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Höstens populäraste resmål

Nu när sommaren börjar ebba ut och vardagen börjar komma ikapp drömmer sig många bort till varma stränder, sol och bad. Även om det inte går att förlänga den svenska sommaren, den är som Tomas Ledin en gång sjöng kort, finns det gott om attraktiva resmål i höst, oavsett om du är ute efter värme eller andra äventyr. Så vart väljer svensken att åka? Efter en svagare period är USA nu tillbaka på allvar med populära resmål som Miami, New York, och Orlando.

- Det är tydligt att svenskar väljer sol och värme när de åker på resor i Oktober och November, säger Johan Peterson som driver prisjämförelsesajten Flyg.nu. Att fly undan kylan på hösten är dessutom en bra idé eftersom priserna då är ganska låga, i alla fall om man undviker höstlovet.

- Det gäller dock att vara snabb med att boka eftersom många svenskar just nu planerar sina höstresor.

 USA tillbaka på topplistan

Städer som Orlando, Miami, New York, Los Angeles och San Francisco är i princip alltid populära bland oss svenskar. Under sommarmånaderna valde dock svenskarna bort den amerikanska kontinenten och det var då endast New York som tog sig in på topplistan. Det största största skälet till detta var den svaga svenska kronan som gör att en USA-resa är relativt dyr i nuläget.

Nu är dock är dock tre amerikanska storstäder tillbaka på 10-i-topplistan och Miami är faktiskt det mest populära resmålet för svenskar i höst. En stor anledning till detta är att att de flesta Karibiska kryssningar utgår härifrån och att många svenskar har den här typen av resor som semesterdröm.

Höstens hetaste städer för weekendresor

Storstadssemestrar var populära i somras och fortsätter att vara det även under denna årstid. Den största ökningen i popularitet står Krakow för. En anledning till detta är naturligtvis att det är ett väldigt prisvärt alternativ men det är också en stad som har väldigt mycket att erbjuda när det handlar om mat, historia och kultur.

Även Turkiet och Egypten är tillbaka på listan. Även när det gäller Turkiet handlar populariteten mycket om priset, men också om att värmen stannar längre där än i Spanien och Grekland. Svenskarna har tidigare varit reserverade inför Turkiet som resmål, men detta verkar inte längre vara fallet.

Egypten är också en destination som svenskarna har varit lite osäkra på de senaste åren, detta på grund av oroligheterna där. Egyptiska Hurghada hamnar dock på tio- i-topplistan när det gäller höstens solresor och det är troligtvis läget vid Röda havet, i kombination med den relativt korta flygresan som lockar.

Var är det varmt i Oktober och november?

Önskemålen när det handlar om temperaturer på semestern skiljer sig givetvis, men det är uppenbart att många svenskar är sugna på sol och värme när hösten börjar bita sig fast. Vill man ha temperaturer runt 30 grader funkar resmål som Mexico, Dubai, Egypten, Dominikanska Republiken, Jamaica, Sri Lanka och Kap Verde bra. Om man nöjer sig med en temperatur runt 25 grader funkar det alldeles utmärkt att välja resmål som Los Angeles, Albanien, Malta, Vietnam, Kanarieöarna, Mauritius och Cypern. Om man tycker att 20 grader är helt tillräckligt funkar vissa europeiska resmål som exempelvis Rom Lissabon och Florens, men också San Francisco.

Kontaktuppgifter:

www.flyg.nu

info@flyg.nu

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer