ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Johanna Norberg ny vd för Danske Bank Sverige

Danske Bank har utsett Johanna Norberg till ny vd för Danske Banks verksamhet i Sverige. Hon efterträder Berit Behring som nyligen utsågs till Head of Wealth Management i Danske Bank och som ny medlem i koncernledningen. Johanna Norberg tillträder sin nya tjänst omgående.  

Johanna Norberg kommer närmast från en position som Global Head of Capital Markets, som hon haft sedan 2018. Dessförinnan var hon nordisk chef för Corporate & Institutional Banking hos Danske Bank. Johanna Norberg har en lång och gedigen erfarenhet av bank och finanssektorn från ledande aktörer som Danske Bank, Nordea och Handelsbanken.

 - Jag känner mig mycket stolt och hedrad att ta över efter Berit och att få förmånen att leda bankens verksamhet i Sverige. Jag ser fram emot att tillsammans med bankens medarbetare och kunder ta nästa steg i vår fortsatta utveckling och skapa innovativa och hållbara kundlösningar, säger Johanna Norberg. 

- Jag är mycket glad över att Johanna tackat ja till rollen som vd för vår svenska verksamhet. Med sin breda kompetens och långa erfarenhet inom bank och finans är jag övertygad om att hon är rätt person för att leda och utveckla vår fortsatta tillväxtresa i Sverige, säger Glenn Söderholm, Head of Banking Nordic på Danske Bank.

Johanna Norberg är 48 år, bor i Stockholm och är gift och har två barn.

För mer information, vänligen kontakta:
Johanna Norberg, tillträdande vd, Danske Bank Sverige
076-721 34 82, johanna.norberg@danskebank.se 

Anna Sundblad, presschef, Danske Bank Sverige
070-644 0140, anna.sundblad@danskebank.se

Danske Bank Sverige är en fullservicebank med ett brett utbud av produkter och tjänster inom sparande och placeringar, pension och försäkring, finansiering och betalningar samt riskhantering. Banken ingår i Danske Bank Group, ett börsnoterat aktiebolag på Köpenhamnsbörsen och en av Nordens största finanskoncerner med över 400 kontor i 15 länder. Danske Bank i Sverige har ett 30-tal bankkontor och sex regionala Finanscenter och etablerades i Sverige 1997 i samband med förvärvet av Östgöta Enskilda Bank. För mer information besök danskebank.se, twitter.com/danskebankse, facebook.com/danskebanksverige

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer