ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

AAK utökar sin ingrediensportfölj med speciallecitin genom förvärv av Soya International

För att utöka sin ingrediensportfölj med en produktgrupp som är mycket viktig för många av AAK:s kunder har bolaget förvärvat 80 procent av Soya International (Europe) Ltd. Brittiska Soya International fokuserar på inköp, bearbetning och distribution av special- och semispeciallecitin som är icke-genmodifierad (non-GMO). Lecitin är ett naturligt emulgeringsmedel och en biprodukt vid framställningen av vegetabiliska oljor.

”Lecitin är en viktig ingrediens för många av våra kunder, särskilt inom Chocolate & Confectionery Fats och bagerisegmentet, men även inom mejerisegmentet, Special Nutrition och Personal Care”, säger Johan Westman, koncernchef och VD. ”Genom att utöka vår portfölj med denna värdeskapande ingrediens kommer vi att ytterligare stärka vår kundgemensamma produktutveckling och kunna skapa ännu bättre lösningar i nära samarbete med våra kunder runt om i världen.”

Soya International grundades 1996 av bröderna Sonny och Sonu Arora och är baserat i Manchester, Storbritannien. Företaget har en tredjepartstillverkare i Nederländerna och väletablerade relationer med kunder och distributörer på 40 marknader runt om i världen. Förra året hade företaget en omsättning på cirka 150 miljoner kronor. Sonny Arora kommer att fortsätta som VD för verksamheten som kommer att verka under namnet AAK Soya International Ltd.

AAK kan enligt en köp-/säljoption förvärva de återstående 20 procenten av företaget inom de kommande 2–5 åren.

Förvärvet kommer att konsolideras från och med idag och har ingen väsentlig inverkan på AAK:s resultat. Förvärvsrelaterade kostnader debiteras tredje kvartalet 2019.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Fredrik Nilsson
Finansdirektör
Mobil: +46 708 95 22 21  
E-post: fredrik.nilsson@aak.com  

Informationen lämnades för offentliggörande den 11 september 2019, kl. 08:50 lokal tid.
  

AAK är en ledande leverantör av värdeskapande vegetabiliska oljor och fetter. Vår expertis inom lipidteknik i livsmedels- och nutritionsapplikationer, vårt stora utbud av olika råvaror samt vår breda processkapacitet ger oss möjlighet att utveckla innovativa och värdeskapande lösningar inom många industrier, däribland konfektyr, bageri, mejeri, nutrition, kosmetik och foodservice. AAK:s beprövade expertis är baserad på mer än 140 års erfarenhet inom oljor och fetter. Vår unika produktutveckling i nära samarbete med våra kunder kombinerar våra kunders kompetens och kunskap med våra egna kapaciteter för hållbara resultat. AAK:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm och vårt huvudkontor finns i Malmö, Sverige. AAK har fler än 20 olika produktionsanläggningar, försäljningskontor i fler än 25 länder och fler än 3.700 anställda. Vi är AAK – The Co-Development Company.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer