ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Scandinavian Recruitment Intelligence introducerar digital referenstagning och värvar CareerBuilder-veteran

Sedan 2016 har Scandinavian Recruitment Intelligence hjälpt organisationer att skapa säkrare och tryggare rekryteringsprocesser. Genom fördjupade bakgrundskontroller och konsultstöd för HR och rekryterare har man hjälpt arbetsgivare att undvika kostsamma och riskfyllda felrekryteringar. 

​En naturlig vidareutveckling för att hjälpa arbetsgivare skapa trygghet i fler delar av rekryteringsprocessen är lanseringen av digital referenstagning via tjänsten Referenstagning.se

I samband med lanseringen av Referenstagning.se värvar SR Intelligence CareerBuilder-veteranen Peter Helin som tillträder rollen som Affärsområdeschef för den nya tjänsten. 

– Svenska arbetsgivare behöver hjälp med att rekrytera rätt och göra säkra urval vilket gör Scandinavian Recruitment Intelligence är till en viktig aktör på den svenska arbetsmarknaden. De har utvecklat en imponerande digital miljö med, troligtvis, branschens säkraste hantering av känsliga personuppgifter. Därför känns det otroligt spännande att få förtroendet att ansvara för Referenstagning.se och introducera ett nytt, tryggt alternativ för digital referenstagning på marknaden, säger Peter Helin, tillträdande Affärsområdeschef på Scandinavian Recruitment Intelligence. 

Peter Helin har gedigen erfarenhet från rekryteringsbranschen och kommer senast från företaget Happyr. Dessförinnan arbetade han på CareerBuilder där han ansvarat för bland annat marknadsföring, customer success och utbildning av tusentals arbetsgivare och arbetstagare både i Sverige och internationellt. 

– Vi är verkligen glada över att kunna berätta för marknaden och för våra kunder att vi nu formtoppar vårt team med Peter Helin. Flera av oss på Scandinavian Recruitment Intelligence har en bakgrund från CareerBuilder där vi arbetat tillsammans med Peter. Vi vet därför vilken bra skola CareerBuilder är och ser fram emot att låta våra kunder ta del av Peters över 10-åriga erfarenhet av att rekrytera mer effektivt, säger Johan Hasslert, Partner på Scandianvian Recruitment Intelligence.

– Jag har haft nöjet att arbeta nära teamet på SRI i många olika konstellationer under många års tid och vet vilken otroligt entreprenöriell kraft och branschkunskap de besitter. Därför känns det extra spännande att ansluta till företaget efter sommaren, avslutar Peter Helin.

Referenstagning.se lanseras under sommaren och Peter Helin tillträder sin tjänst i mitten av augusti. 

För mer information:

Johan Hasslert
+46 70 48 035 48
johan.hasslert@srintelligence.com

SR Intelligence AB är ett konsultbolag specialiserade på risk och säkerhetsrådgivning. Med erfarenheter från Polismyndigheten, Försvarsmakten och rekryteringsbranschen arbetar de med bakgrundskontroller, säkerhetsprövningsintervjuer, digital referenstagning och riskbedömning. Bolaget har sitt säte i Stockholm, men samarbetspartners i EMEA och Nordamerika. 

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer