Annons

Swedish Stirling lanserar ett grönare lån som tar bort stora mängder CO 2 -utsläpp permanent

Miljöteknikföretaget Swedish Stirling AB (”Swedish Stirling”) lanserar idag en helt ny typ av grönare lån som förhindrar stora mängder CO2-utsläpp permanent. Första långivare kommer bli grundarfamiljen till Oriflame – familjen af Jochnick.

Det svenska miljöteknikföretaget Swedish Stirling har med produkten PWR BLOK 400-F utvecklat en unik metod att omvandla industriella restgaser till klimatsmart elektricitet. PWR BLOK är, enligt det oberoende certifieringsföretaget Lloyd’s Register, det billigaste sättet att producera elektricitet som existerar idag och ger dessutom större CO2-besparingar per investerad krona än något annat energislag. Swedish Stirlings första PWR BLOK driftsattes under våren hos den sydafrikanska ferrokromproducenten Afarak Mogale.

Som ett led i att finansiera en snabb utbyggnad i Sydafrika lanserar Swedish Stirling nu en helt ny typ av grönare lån. Förutom ränta garanterar låneavtalet att utsläppsrätterna som PWR BLOK genererar under lånets löptid aldrig kommer att säljas vidare. Lånet säkerställer därmed att mycket stora mängder CO2 globalt aldrig kommer produceras.

Familjen af Jochnick – grundare av Oriflame – kommer bli först med att ge det nya lånet. Det nominella beloppet på lånet är 10 MSEK med en ränta på 8,25%, och en löptid på 4 år med möjlighet till förlängning på 2 år. Lånet motsvarar kostnaden för två PWR BLOK och därmed CO2-besparingar på drygt 6 500 ton/år. Lånet möjliggör därmed att upp till 40 000 ton mindre CO2 släpps ut under lånets löptid.

- Swedish Stirling har en mycket spännande miljöteknik som tydligt reducerar stora mängder CO2-utsläpp till en låg kostnad. Att vara med tidigt och bidra till att denna teknologi byggs ut snabbare var det viktigaste skälet för oss att teckna det gröna lånet. Som i allt vi gör ser vi till att få maximal nytta i våra investeringar. I detta fall minskade CO2-utsläpp, säger Alexander af Jochnick.

- Med vårt nya lån har vi skapat en riktig CO2-dödare. Vi tackar familjen af Jochnick för deras tidiga stöd och förtroende, säger Sven Sahle, styrelseordförande och största ägare i Swedish Stirling.

- Eftersom PWR BLOK är den teknologi i världen som idag ger störst CO2-besparingar per investerad krona så kan vi erbjuda ett lån som ger riktigt stor positiv miljöpåverkan redan vid förhållandevis små belopp, säger Gunnar Larsson, vd och grundare av Swedish Stirling.

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Sven Ljungberg, Kommunikationschef, +46 708 365 310, ir@swedishstirling.com

 

Om Swedish Stirling

Swedish Stirling är ett svenskt miljöteknikföretag som grundades 2008 för att vidareutveckla stirlingteknologins enastående förmåga att omvandla värmeenergi till elektricitet. Företaget erbjuder olika lösningar för elproduktion till rekordlåga priser jämfört med andra klimatsmarta och hållbara alternativ. Swedish Stirlings stirlingmotor hanterar ett brett spektrum av bränslen och i företagets senaste produkt, PWR BLOK 400-F, omvandlas industriella rest- och fackelgaser till elektrisk energi med hög effektivitet. Bolaget är listat i Sverige (NGM Nordic MTF), samt kan handlas på Börse Stuttgart i Tyskland. Läs mer på www.swedishstirling.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Grönare lån

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Resurs BankAnnons

Resurs Bank skapar hållbar lönsamhet när handeln förändras

Anna Nauclér, CCO på Resurs Bank
Anna Nauclér, CCO på Resurs Bank

Under lång tid har hållbarhetsfrågan och den cirkulära ekonomin vänt upp och ner på handeln och i dagsläget möter handlare också helt nya utmaningar där kunder håller hårdare i sina pengar. Förmågan att snabbt ställa om sin verksamhet blir därför allt viktigare, framför allt när nya oförutsedda omvärldsfaktorer nu tydligt påverkar handeln. Att väga in ansvarsfull kreditgivning och erbjuda flexibla betallösningar är två sätt att skapa hållbar lönsamhet och stå starkare i en osäker värld.

Nya utmaningar bidrar också till utveckling, nya kundresor och nya erbjudanden. Resurs Bank är en av de största leverantörerna av betallösningar på den nordiska marknaden och har lång erfarenhet av att i nära samarbete med sina partners möjliggöra detta omställningsarbete.

– Vill man få återkommande kunder kan man inte bara konkurrera med pris. Istället behöver man utmärka sig som en aktör som snabbt förstår kunderna behov och kan ställa om även när det blåser upp till storm. En viktig aspekt är att erbjuda olika alternativ av betallösningar i kombination med en noggrann kreditbedömning som ger kunderna ökad handlingskraft, trygghet och flexibilitet. Därför erbjuder vi bland annat prenumerationslösningar som ger kunden möjlighet att använda en produkt utan att äga den och därmed istället få en månadsavgift som går att avsluta, säger Anna Nauclèr, CCO på Resurs Bank.

Resurs Checkout – en omnilösning

När konsumenter ändrar sitt sätt att handla är det viktigare än någonsin med en omnilösning som håller ihop kommunikation och betallösningar i både e-handel och butik.

– Med Resurs Checkout får handlare en omnilösning som gör det smidigt att anpassa sin affär till de kanaler som konsumenterna efterfrågar. Med Resurs Checkout kan kunder välja delbetalning som gör att man kan skapa en jämnare månadsekonomi för att kunna planera sin ekonomi och känna sig trygg, fortsätter Anna.

Starka varumärken bygger lojalitet

Nyckeln till att få fler återkommande kunder ligger i att anpassa sin affärsstrategi så att den håller sig relevant och hjälper till att stärka varumärket. Precis som att affärsmodeller anpassas behöver varumärkesarbetet spegla vad som sker i världen.

– Handeln har mycket att vinna på att väga in aspekter som handlar om hållbar konsumtion, där kreditbedömning är grundläggande för att också skapa hållbar lönsamhet i sin affär. Genom att erbjuda co- och whitelabel-koncept för våra betallösningar, där våra partners varumärke frontas gentemot slutkund, skapas förutsättningar för en tydlig och anpassad kundkommunikation som stärker handlarens varumärke, säger Anna.

Klokare köp ger hållbarare samhällen

Detta får till följd att kunderna har råd att köpa produkter av högre kvalitet som håller längre vilket bidrar till klokare konsumtion samtidigt som högre snittköp skapar tillväxt. Långsiktigt smarta köp leder till hållbar privatekonomi, vilket i sin tur leder till mer hållbart rustade samhällen som kan leva upp till de globala målen.

– Resurs har en noggrann kreditbedömningsprocess med syfte att människor ska ha en långsiktig hållbar privatekonomi. Vi har individuell rådgivning och en rad olika aktiviteter för att undvika att kunder hamnar i inkasso. Ingen vinner på överskuldsättning, avslutar Anna.

FAKTA OM RESURS BANK

Resurskoncernen finns i hela Norden och består av Resurs Bank och Solid Försäkring. Vi jobbar med att skapa smarta betal- och finansieringslösningar för både konsumenter och företag.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Resurs Bank här 

Mer från Resurs Bank

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Resurs Bank och ej en artikel av Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?