ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Danica Pension blir Futur Pension – Fortsätter investera för snabb expansion

Försäkringsbolaget Danica Pension – som nyligen bytte ägare – byter nu också namn till Futur Pension i början på 2020. Danica Pension – som expanderat snabbt sedan starten 1999 – fokuserar nu på sin oberoende position. För att ta ytterligare marknadsandelar kommer bolaget att investera ytterligare i teknisk utveckling av plattformen, som varit en avgörande del i Danica Pensions snabba expansion.

Danica Pension har som leverantör av bland annat investeringsprodukter till pensions- och sparkunder via förmedlare, valcentraler och depåinstitut byggt verksamheten på transparens, oberoende och kostnadseffektivitet.

”En avgörande styrka har sedan start varit vår litenhet i förhållande till vår kapacitet och omsättning. Den här skalbarheten i vår plattform är en viktig förutsättning för vår snabba expansion, vilket ger en effektivitet som slår igenom både på pris och kvalitet,” förklarar Claes Carlson VD för Danica Pension, och fortsätter:

”I och med ägarbytet tar vi också tillfället i akt att byta till ett namn och en visuell identitet, som ligger mer i linje med vår ambition och våra värderingar. Det handlar om en förmåga och ett engagemang att sätta sig in i människors behov, att se runt hörnet, och att skapa fungerande och långsiktiga lösningar. Futur Pension vill att våra kunder ska ha frihet att välja det liv de vill leva i framtiden. Vårt bidrag är att skapa förutsättningar för ett fruktsamt sparande – något som utgör en nödvändig del för människors frihet.”

Danica Pension har sedan 2 maj i år nya ägare i form av Polaris och Acathia Capital. Polaris är ett dansk-svenskt private equity-företag med säte i Köpenhamn som investerar i medelstora bolag i Norden. Acathia Capital är specialiserat på investeringar i den europeiska finanssektorn. Namnbytet är en del av överenskommelsen i samband med att Danske Bank sålde Danica Pension.

För ytterligare information kontakta:
Claes Carlson, VD för Danica Pension (under namnändring till Futur Pension), 070 680 55 81

Bif. Futur Pension logotyp

Bif. Bild på CC

Danica Pension (under namnändring till Futur Pension) är ett svenskt försäkringsbolag.
Vi erbjuder privatpersoner och företag helhetslösningar inom tjänstepension, kapitalförsäkring, privatpension och livförsäkring. I dag har vi cirka 150 000 privatkunder och cirka 15 000 företagskunder.
 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies