Annons

SSM to focus on core business – intends to divest contracting operations and enter into a strategic partnership with Mecon

SSM Holding AB (publ), Sweden’s leading developer of smart, affordable homes, intends to carry out strategic measures to strengthen the company’s long-term competitiveness and profitability.  The company intends to focus its core operations on business and project development, sales and aftermarket and at the same time initiate a strategic partnership with Mecon Bygg AB, a contracting company specialized in cost-efficient design-build contracts for multi-dwelling housing. As a result, SSM and Mecon are discussing transferring SSM's construction operations to Mecon. SSM will now start negotiations pursuant to the Employment (Co-Determination in the Workplace) Act to manage the planned changes.

To strengthen the company’s competitiveness and profitability, SSM intends to streamline its core business to focus on business and project development, sales and aftermarket and at the same time enter into a strategic partnership with Mecon Bygg AB, a contracting company that specializes in cost-efficient design-build contracts for apartment buildings (meconbygg.se).

As a result, SSM and Mecon are discussing transferring SSM’s current contracting operations, which include 20 employees, to Mecon. Mecon’s expertise within larger contracts is expected to have a positive impact on SSM’s project margins going forward, however the partnership will have only a marginal effect on the company’s results in 2019.

- Establishing a strategic partnership with Mecon, one of the most proficient construction companies in the industry, will help boost SSM’s competitiveness in developing new homes from great ideas to handing over the keys. We’re also have comfort that our colleagues will have the chance to work with a company characterized by high quality and that shares the same culture and values as SSM, says Mattias Roos, President & CEO of SSM.

- Mecon will contribute many years’ experience in the building industry as well as expertise early in the construction process to produce cost-efficient housing. We’re also happy to have the possibility to welcome new employees to our company, says Mikael Bölander, President & CEO of Mecon Bygg.

SSM will now start negotiations pursuant to the Employment (Co-Determination in the Workplace) Act to manage the planned changes.

  
The information in this press release is such, which SSM Holding AB (publ) is obliged to make public pursuant to the EU Market Abuse Regulation. The information was submitted for publication, through the agency of the contact person set out below, at 18:00 CET on May 15, 2019.

  
For more information, please contact:


Ann-Charlotte Johansson
Chief Communications & IR Officer
Phone: +46 761 65 17 71
Email: ann-charlotte.johansson@ssmliving.se
Twitter: @AnnCharlotteSSM   
About SSM Holding AB (publ) 

SSM produces functionally smart and affordable homes with attractive common areas, close to public transport and the city center for the company’s target group – the urbanites of tomorrow. The company envisions a housing market that is accessible to as many people as possible and aspires to produce 50 percent cooperative apartments and 50 percent rental units. SSM is the leading property developer in its niche within the Greater Stockholm area and at end of March 2019, the company has approximately 6,200 building permits in its portfolio. SSM has been listed on Nasdaq Stockholm (Small-Cap) since April 6, 2017. www.ssmlivinggroup.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Press release (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Reguity Group ABAnnons

Digitala personaloptioner – Equity made simple

Att administrera personaloptionsprogram har länge varit ett tidskrävande arbete. Dessutom har själva syftet, att vara ett framåtriktat incitament för nyckelpersoner, försvårats av bristande tillgänglighet till relevant dokumentation. Att digitalisera investeringar i blivande svenska ”unicorns” innan de noteras, samt att skapa en överblick av onoterade innehav är bakgrunden till Reguity’s digitala plattformar NVR.se och VPZ.se.

Reguity Group bildades 2006 för att hjälpa onoterade företag i processen att digitalt administrera transaktioner och dokumentation av ägande av aktier och derivat. 

– Vi skapade först NVR.se för digital bokföring av aktiebok och därefter VPZ.se, en avancerad plattform som ger komplett överblick och investeringshistorik i realtid för de som investerar i onoterade bolag. Poängen med personaloptionsprogram att vara ett incitament faller om man inte synliggör dem, säger Ekon dr Henrik Kristensen, grundare och VD för Reguity Group AB (publ). 

Administrera personaloptionsprogram

Kombinationen NVR.se och VPZ.se skapar en effektiv infrastruktur för att ge ut och administrera optioner i NVR.se, vilka sedan synliggörs i depåtjänsten VPZ.se. Smarta notifieringar påminner samtliga parter i god tid innan optionerna förfaller.

– Optionstjänsten fungerar lika bra för noterade aktiebolag med onoterade personaloptioner, som för internationella bolag eller svenska onoterade bolag med internationella optionsinnehavare.

Därmed kan finansiella och juridiska rådgivare överlämna en fullständig tjänst till sina klienter, utöver avancerade kalkyler och optionsavtal. Som en bonus blir dessutom administrationen billigare.

Optioner i nästa svenska Unicorn

Reguity vill göra alla optioner enkelt överlåtelsebara, så det blir lika smidigt att investera i onoterade teckningsoptioner, personaloptioner eller warranter som i noterade publika aktiebolag.

– Det skapas enorma värden i dessa företag och många skulle gå än bättre med effektiva incitamentsprogram och access till nya finansiella instrument. Det får man via vår lösning, avslutar Henrik.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Reguity Group här 

FAKTA:

Reguity Group AB (publ) är den ledande digitala plattformen för ägare och investerare i privata företag i Nordeuropa. Reguity erbjuder ett brett sortiment av digitala online/offline-verktyg och tjänster för aktieägare och portföljförvaltning samt finansieringsrådgivning för privata företag.

Mer från Reguity Group AB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Reguity Group AB och ej en artikel av Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?