Annons

Nytt koncept utmanar lånemarknaden - Dittlån.se

Att slå sig in på den redan trånga lånemarknaden är lättare sagt än gjort. Men med ett helt nytt koncept som gör det lättare för låntagare att få tydlig information vill Dittlån.se nu utmana konkurrenterna och göra jämförelse av lån lättare för kunderna.
 

Att använda sig av olika jämförelsetjänster har idag snarare blivit regel än undantag, inte minst när det kommer till lån. Dock har det tidigare varit snårigt att hitta rätt bland dessa tjänster och en av de stora anledningarna till detta är att den information som erbjudits varit begränsad till ett brett räntespann. Med lanseringen av Ditt Lån planerar nu företaget att råda bot på detta problem.

- Till skillnad från bankerna som presenterar breda räntespann på exempelvis 3% - 25% ränta på sina lån så kommer Ditt Lån att kunna presentera riktiga utfall utifrån de olika bankernas historik av utlåning, säger Frida Engström, Business Developer på Ditt Lån.

Just nu pågår arbetet med att utveckla en databas genom vilken kunden inom kort kommer att kunna presenteras mer specifika snitträntor för eventuella blancolån istället för de traditionella räntespannen, detta för att förenkla så mycket som möjligt för framtida kunder. Den nya metoden är dels ett sätt att kunna erbjuda tydligare information om eventuella lån, men även ett sätt för låntagare att öka sina chanser till att kunna teckna ett lån hos rätt långivare.

- Med denna metod kommer kunden redan innan ansökan om lån att kunna fatta ett informerat beslut om vilken bank man bör välja utifrån sin inkomst och återbetalningstid baserat på bankens historiska utlåningsränta, fortsätter Frida Engström.

Genom att ta fram ett snitt över vilka räntor som bankerna tidigare har kunnat erbjuda sina kunder produceras en mer rättvisande bild över prisläget för det specifika lånet. På så sätt kommer spekulanter på ett lättare sätt att kunna avgöra vilket lån som är mest lämpligt att söka, vilket också på sikt gör att kunden kan undvika att skicka fler ansökningar är nödvändigt.

- En av de stora fördelarna med detta system är att kunden slipper att få ett flertal UC-upplysningar registrerade hos sig och därmed försämrade möjligheter till belåning, säger Engström.

Som ny spelare på marknaden erbjuder Ditt Lån redan idag en komplett hemsida för information om olika former av lån, både för privatpersoner och företag - och framtidsplanerna är stora.

Med den nya tjänsten för lånesnitt vill Ditt Lån utmana det traditionella sättet att jämföra lån och räntor genom breda räntespann, detta för att istället erbjuda kunder en tydligare överblick av bankens lånehistorik och i slutändan öka deras chanser till ett lån.

Frida Engström

Business Developer

info@dittlån.se

Ditt Lån

Flaggan 1338

116 74 Stockholm

Webb: Dittlån.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från ScriveAnnons

Svenska tillväxtbolaget slår hål på myter om e-signering

Elektroniska underskrifter ge bättre lönsamhet.
Elektroniska underskrifter ge bättre lönsamhet.

Trenden är tydlig – att signera avtal med ett klick lockar både stora och små företag.

Samtidigt finns det fortfarande många myter och missuppfattningar kring e-signering.

Kom igång säkert med Nordens ledare inom e-signering – läs mer om Scrive här 

När Scrive drog igång sin verksamhet 2010 hade digitaliseringen inte fått sitt ordentliga genombrott i Sverige. För det svenskägda bolaget krävdes det enträget arbete för att övertyga kunderna om att e-signaturen faktiskt hade kommit för att stanna.

– Marknaden började mogna på allvar 2016 och i dag är det inte längre en frågeställning om en elektronisk underskrift är juridiskt bindande eller inte, säger Scrives vd Viktor Wrede.

Samtidigt tvekar vissa kunder fortfarande kring säkerhetsaspekten. Farhågan är att e-signeringsverktyget som gör det möjligt att signera avtal och många andra typer av dokument med hjälp av några tangentklick helt enkelt inte är tillförlitligt.

– Men det är bättre och säkrare att använda Scrive och e-signering än att underteckna avtal och kontrakt på ett fysiskt utskrivet papper. Det har alltid varit juridiskt möjligt att signera dokument elektroniskt men det är först nu marknaden vågar, säger Viktor Wrede.

Lämpar sig väl även för småföretag

En vanlig missuppfattning är att e-signeringstjänster enbart passar bolag med stora volymer av avtal och dokument. På sin kundlista har visserligen Scrive flertalet globala bolag med verksamheter i många länder.

– Men vi finns till för alla, stora som små. Tjänsten gör att även småföretagarnas arbetstillvaro underlättas, att de sparar tid och att de därmed kan göra fler affärer. Behoven finns i alla sorters bolag. Varje år ska exempelvis något styrelseprotokoll, en årsredovisning och ett stämmoprotokoll undertecknas, säger Viktor Wrede.

En annan myt, konstaterar han, är att elektroniskt underskrivna dokument i högre grad riskerar att hamna i fel händer. I verkligheten är det snarare tvärtom.

– Genom vår lösning kan företagen digitalisera alla kontrakt och sedan lagra dem virtuellt. På så sätt kan både chefer och anställda komma åt alla sina kontrakt från butikerna och kontoren med en enkel knapptryckning men åtkomst för utomstående är förstås skyddad, säger Viktor Wrede.

Minskad risk att slarva bort dokument

Följdeffekten blir snabbare kundservice, bättre skydd mot bedrägerier och ett betydligt bättre system för säker förvaring av kontrakt.

– Och risken för att du som företagare ska tappa bort dokument är obefintlig. Du får helt enkelt bättre koll. Du slipper att gå runt i arkivrum och leta reda på rätt avtal, dokument och offerter. Den här typen av minskad administrationstid gör att företagen kan effektivisera sina verksamheter – och därmed göra fler affärer.

Dessutom, påpekar Viktor Wrede, kan ett ökat fokus på elektroniska underskriften ge bättre lönsamhet.

– När en av våra kunder inom bilindustrin gick över till en helt digitaliserad process sparade de in åtta heltidsanställningar. Det här handlade om personer som tidigare bara satt och hanterade fel i kontrakt, och som nu fick andra och mer relevanta arbetsuppgifter.

Ett av de vanliga missförstånden är att man tror att tjänsten ska vara dyr – när det egentligen finns pengar att spara i förlorade affärer för att administrationstiden slukar tid.

– Nettoeffekten av att gå över till e-signering är i princip alltid positiv för våra kunder, säger Viktor Wrede.

Här kan du testa Scrive gratis 

Mer från Scrive

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Scrive och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?