ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

327% högre intäkt från söktrafik på ett år

Från 2014 till 2018 ökade Mekster besökarantalet från Google med 790%. Ett resultat vilket företag som helst skulle vara nöjd med. Men att se en ökning av intäkterna från trafiken med hela 327% under ett enda år är verkligen något extraordinärt. Detta tack vare ett långsiktigt och gediget arbete med sökmotoroptimering.

Entreprenren Magnus Brth

Från 2014 till 2018 ökade Mekster besökarantalet från Google med 790%. Ett resultat vilket företag som helst skulle vara nöjd med. Men att se en ökning av intäkterna från trafiken med hela 327% under ett enda år är verkligen något extraordinärt. Detta tack vare ett långsiktigt och gediget arbete med sökmotoroptimering.

Under fem års tid har Mekster arbetat med Brath för att förbättra den försäljning som kommer in genom sökmotorer till mekster.se. Och sajten har visat sig vara en framgångshistoria på mer än ett sätt.

- Mekster är roliga att arbeta med, säger Magnus Bråth, grundare till Brath, men om sanningen ska fram är projektet inte så olikt andra större projekt inom ehandel. Ibland kan det bli komplext att hitta rätt upplägg för en sajt men med lite erfarenhet är det mycket enklare.

När arbetet först började var målsättningen att öka den organiska trafiken till mekster.se, speciellt via Google. Detta skulle då även leda till ökade intäkter och på så sätt hjälpa till att säkra bolagets krav på snabb tillväxt.

Den första utmaningen låg i det faktum att produktkatalogen på sajten hade många exemplar med väldigt liknande beskrivningar. Ur perspektivet av sökmotoroptimering är detta verkligen inte gynnsamt då sökmotorer föredrar unikt innehåll.

- Problemet är oerhört vanligt på större butiker, fortsätter Bråth, mängden produkter och sorteringar är helt enkelt så pass stor att det blir svårt för en sökmotor att se värdet i varje enskild sida på sajten. Med en bra struktur och hierarki på innehållet kommer sökmotorn belöna sajten ordentligt.

Få butiker har dock möjligheten att sälja helt unika produkter som inte går att hitta någon annanstans. Men butiken som väljer att skriva sin egen text istället för att använda sig av leverantörens eller tillverkarens produktbeskrivning kan ge sig själv en fördel när det kommer till placering i en sökmotor. Detta motverkar nämligen problemet med duplicerat innehåll som tyvärr håller tillbaka många sajter idag.

Under årens gång har detta varit ett pågående arbete för både Brath och Mekster. Steg för steg har sajten förbättrats på många sätt; texterna har optimerats, rubriksättningen har ökat i relevans och sidor har skapats för alla de viktiga sökord som sajten har potential att synas på.

- Vi har haft ett nära samarbete med Mekster under en längre tid, säger Magnus Bråth, det lägger grunden till sådana här raketeffekter. Det är lätt att tro att det är enstaka förändringar som gör att man helt plötsligt skjuter i höjden men det är den ordentliga grund som är lagd som är anledningen.

De tekniska aspekterna av sajten har också sett omarbete i form av navigering och filtrering. Undanröjning av potentiella hinder har även skapat bättre förutsättningar att ta topplaceringar på förstasidan.

Trots alla framgångar finns det fortfarande möjligheter till vidare förbättringar av sajten på mer än ett sätt. Ännu bättre resultat är således något vi absolut kan förvänta oss se i framtiden.

Vad är sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering är arbetet med att ta sig till toppen av sökresultat där någon söker efter dina produkter eller tjänster, utan att betala för annonsering. Genom att arbeta med sajten och sökmotorernas förtroende för den kan man klättra och ta positioner i de “vanliga” sökresultaten. Att hålla en högre position ger fler besökare till sajten, vilket borde öka intäkten.

Läs mer

Kontakta Magnus Bråth på 020-10 00 08 eller magnus@brath.se

Brath startade 2012 och har sedan dess hjälpt företag med synlighet i sökmotorer. Idag finns man på två orter, Örnsköldsvik och Stockholm och har ca 30 anställda.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer