ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Dong-A ST och Beactica utökar sitt forsknings- och licensieringsavtal för att utveckla nya cancerläkemedel

Seoul, Sydkorea och Uppsala – 12 mars 2019

Det koreanska läkemedelsbolaget Dong-A ST Co., Ltd. (170900: Korea SE) och Uppsala-baserade forskningsbolaget Beactica AB meddelade idag att de utökar sitt forsknings- och licensieringsavtal. Bolagen inledde i oktober 2016 ett samarbete som nu breddas i syfta att tillsammans identifiera och utveckla nya substanser som slår mot målproteiner av betydelse för immuno-onkologi. Partnerskapet sammanför Beacticas teknikplattform för effektiv identifiering av nya målsökande substanser med Dong-A STs styrkor avseende nya farmakologiska koncept samt preklinisk och klinisk utveckling av nya läkemedel.

Samarbetsavtalet ger Dong-A ST globala rättigheter för vidare utveckling och kommersialisering av de substanser som gemensamt utvecklas. Beactica har i sin tur rätt till finansiering av den forskning som bedrivs och milstolpsbetalningar kopplade till fördefinierade framsteg avseende forskning, preklinisk och klinisk utveckling samt även royalties på försäljning av produkter som utvecklas under samarbetet. Beactica har också rätt till andelar av framtida intäkter från möjliga utlicensieringar som Dong-A ST genomför. Finansiella detaljer har inte offentliggjorts.

“Samarbetet mellan Dong-A ST och Beactica sammanför våra kompletterande styrkor och etablerar en kraftfull plattform för upptäckt och utveckling av framtidens cancerläkemedel” sade Daesik Eom, Ordförande och VD på Dong-A ST. “Beacticas plattform och expertis hjälper till att accelerera utvecklingen av vår cancerportfölj och förbättrar Dong-A STs globala konkurrenskraft inom läkemedelsindustrin.”

“Tillsammans har vi gjort goda framsteg och vi är glada över Dong-As förtroende när vi nu expanderar vårt partnerskap till att inkludera ytterligare målprotein.” sade Per Källblad, VD på Beactica. “Som en långsiktig strategisk partner är vi naturligtvis också stolta över att ha levererat värdefulla bidrag till Dong-As forskning och ser fram emot en fortsatt givande samarbete.”

Om Dong-A ST

Dong-A ST Co., Ltd. är specialiserade på identifiering, utveckling, tillverkning, marknadsföring och försäljning av läkemedel och medicinsk teknologi globalt. Företaget erbjuder receptbelagda läkemedel, såsom Stillen (Gastrit 2002); Zydena (Erektil dysfunktion, 2005); Motilitone (Funktionell dyspepsi, 2011); Suganon (TZDM, 2016) och även biologiska läkemedel och s.k. biosimilars. Enomdagen intravenös/oral Sivextro (Tedizolid, ABSSSI) utvecklades av Dong-A ST och godkändes av amerikanska läkemedelsverket och lanserades i USA (2014) och EU (2015) av globala partners. Dong-A ST har en stark forskningsdivision inom onkologi med en portfölj inom immuno-onkologi och epigenetik. Dong-A ST Co., Ltd. grundades 1932 och har sitt huvudkontor i Seoul, Sydkorea. Bolaget är listat på Koreanska börsen. Mer information om Dong-A ST finns på www.donga-st.com.

Om Beactica

Beactica AB är ett Uppsala-baserat forskningsföretag med en specialiserad teknologiplattform för effektiv utveckling av nya läkemedel. Förutom att bedriva egna utvecklingsprojekt inom eftersatta sjukdomsområden erbjuder bolaget partnerskap till andra läkemedelsbolag som behöver ta fram nya läkemedel. Bolaget grundades 2006 utifrån forskning vid Uppsala universitet och har etablerat sig som världsledande avseende fragment-baserad läkemedelsutveckling med hjälp av SPR-biosensorer. Mer information om Beactica finns på www.beactica.com.

Beactica AB kontakt

Per Källblad

VD

per.kallblad@beactica.com

Tel: 018 56 08 80

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies