ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Cleantechbolaget Ferroamp inleder teckningsperioden inför notering

Ferroamp utvecklar, tillverkar och marknadsför en plattform för effekt- och energioptimering som resulterar i stora besparingar för kunder i form av minskade elnätsavgifter och lägre energiförluster. Plattformen möjliggör även stegvis utbyggnad och integration av solel, energilagring och elbilsladdning i fastigheter. Bolaget tar nu in 40 MSEK i en garanterad IPO-emission.

Bolaget levererade sina första serietillverkade produkter september 2015 och har sedan dess genomfört över 400 installationer med en påvisad funktion och kundnytta. Bolaget har sitt huvudkontor med tillverkning i Spånga utanför Stockholm. Per 31 december 2018 hade Bolaget 22 anställda, tre patentfamiljer inklusive globala patent-pendings. Under 2018 ökade bolagets omsättning med 53% och bolagets orderingång med 90%. Målet är att ytterligare fördubbla omsättningen under 2019.

Bolaget kommer under innevarande verksamhetsår att påbörja lansering av tjänster baserade på egenutvecklad mjukvaruplattform i en cloud-lösning och ser fortsatt kraftig tillväxt på den svenska marknaden där man redan byggt upp en stark och välrenommerad kundlista. Ferroamp har även planer på att påbörja försäljning i övriga Norden samt Nederländerna, Frankrike, Italien och Finland, där hittills endast ett par pilotinstallationer genomförts. 

Bolagets övergripande mål är att till 2022 vara internationellt etablerat med en omsättning på omkring 400 MSEK med 40 procents bruttomarginal. Ett utbyggt återförsäljarnät, marginalförbättringar och stegvis addering av en Software-as-a-service (”SaaS”) tjänst är viktiga aktiviteter för att uppnå dessa mål.

Emissionsgaranti och teckningsförbindelser

Totalt omfattar ingångna avtal avseende både emissionsgarantier och teckningsförbindelser ca 32 MSEK, motsvarande ca 80 % av emissionen.

Teckningstid

Teckningstiden pågår under perioden 8 - 22 februari 2019. Prospekt och anmälningssedel kan laddas ned från www.ferroamp.com och www.gwkapital.se.

Presentationstillfällen

14 februari 2019: STING Venture Day, Clarion Sign, Stockholm
18 februari 2019: Aktiespararna, Aktiekväll på Hotel Birger Jarl, Stockholm
20 februari 2019: G&W Småbolagsfrukost, IVA, Stockholm, anmälan görs på www.financialhearings.com, klicka här
 

 

Om G&W Fondkommission: G&W Fondkommission är en oberoende fondkommissionärsfirma, grundad 1998, som står under Finansinspektionens tillsyn och tillhandahåller tjänster inom Corporate Finance och Kapitalförvaltning. G&W Fondkommissions Corporate Finance avdelning är en av de ledande aktörerna och specialiserad på att tillhandahålla kvalificerade rådgivningstjänster åt mindre och medelstora företag vad gäller kapitalanskaffning, börsnotering, förvärv och fusioner samt IR och kommunikation. G&W agerar även som Certified Adviser åt bolag noterade på Nasdaq First North Stockholm, samt som mentor åt bolag listade på NGM.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer