Annons

Prebona: Ny kund lanserar antiluktdukar på marknaden

Prebona AB (publ) meddelar idag att Bolaget erhållit en första order från en nyligen kontrakterad industriell kund i Sverige avseende antiluktdukar baserade på Prebona OdorControl.

Prebona erhöll ordern från det svenska företaget Scandinavian Nonwoven AB och den avser produkten Prebona OdorControl för tillverkning av antiluktdukar genom att impregnera nonwoven med Prebona OdorControl. Scandinavian Nonwoven AB kommer att producera och sälja antiluktdukar i olika storlekar och förpackningar till sina egna distributörer i Sverige och internationellt mot både konsument- och proffsmarknaden. Produkten antiluktdukar har i tester och praktisk användning visat sig vara mycket effektiv för att eliminera störande lukter bl a i bostäder, garderober, kylskåp, väskor, badrum, bilar, husvagnar, taxibilar, etc. Kombinationen och enkelheten i hur antiluktduken kan användas och dess höga och långtidsverkande effekt bedöms göra den till en mycket attraktiv produkt på marknaden. 

Scandinavian Nonwoven AB grundades 1982 och erbjuder Skandinaviens största utbud av nonwoven till industrin, i många fall skräddarsydda material anpassade efter kundernas specifika behov. Enligt VD:n på Scandinavian Nonwoven, Johan Georgson, innebär samarbetet en möjlighet att ytterligare bredda och stärka bolagets produktutbud och erbjuda kunderna en ny generation miljövänliga antiluktdukar med breda användningsområden. Dukarna finns nu i Scandinavian Nonwovens produktutbud men kommer att lanseras brett under världens största nonwovenmässa, INDEX 20 i Genève i mars 2020.

- Det här är en strategiskt mycket viktig order för Prebona då jag ser marknadspotentialen för antiluktdukar som mycket stor, säger Patrik Bernstein VD i Prebona AB. Samarbetet ger oss även möjligheten att erbjuda dessa antiluktdukar till vårt eget internationella säljnätverk. Scandinavian Nonwoven blir därför en väldigt viktig partner med stor materialkompetens. Samarbetet bedöms resultera i flera beställningar av Prebona OdorControl under 2020, dessutom finns företaget i Sverige, nära vår egen produktion, vilket gynnar vårt miljötänk, avslutar Patrik Bernstein.

För ytterligare information kontakta:

Patrik Bernstein, VD, Telefon +46 70 638 2678, E-post: patrik.bernstein@prebona.com 

 Johan Georgson, VD, Scandinavian Nonwoven, Telefon +46 44 203 9640, E-post: johan@nonwoven.se 

Prebona AB (publ) är ett materialteknikbolag som utvecklar, marknadsför och säljer funktionella, miljövänliga och kostnadseffektiva material och ytbeläggningar inom affärsområdena AirCare, SurfaceCare samt HealthCare. Prebonas vision är att bli en ledande leverantör av funktionella material och ytbeläggningar. Prebona AB (publ) (PREBON) är listat på Spotlight Stockmarket. För mer information se www.prebona.com.

Scandinavian Nonwoven AB erbjuder Skandinaviens största utbud av nonwoven, samt hjälper kunder att utveckla skräddarsydda nonwovenlösningar anpassade efter deras specifika behov. Företagets huvudkontor ligger i Kristianstad och levererar framförallt nonwovenprodukter inom bygg, filtrering, möbler, automotive, sjukvård, absorbenter, wipes och livsmedelsförpackningar. Besök gärna www.nonwoven.se för mer information. 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?