1515
Annons

Ny wearable - nu lanseras betalarmbandet OILI

Nu lanseras OILI. Målgruppen är ungdomar och unga vuxna som vill ha ett snyggt och trendigt armband som de kan betala med på ett enkelt och smidigt sätt. Armbandet är tillverkat av veganskt läder, reflex och rostfritt stål och säljs på oili.se. OILI ägs av Marginalen AB.

- Armbandet är i grunden en snygg modeaccessoar som går att betala med. Det är en produkt som alltid kan vara med då det är en hållbar och tålig wearable som dessutom klarar vatten. Vi ser en tydlig trend mot att allt fler lägger bort såväl plånböcker som kort för att betala med en wearable. Det är väldigt mycket smidigare och skönare helt enkelt. Med OILI får du ett enkelt, snyggt och säkert sätt att betala, säger Emma Glennow, founder.

Betalningen sker genom att blippa det uppkopplade armbandet mot en betalstation. För belopp över 200 kronor behöver man skriva in sin kod, precis som med kredit- och betalkort. De köp som görs med armbandet har samma fördelar och är lika säkra som de köp som görs med ett fysiskt kort.

Betallösningen kommer från fintech-företaget Fidesmo och fungerar med utvalda kort från Mastercard. Anslutna banker är för närvarande SEB, Nordea och Swedbank i Sverige, SEB och Eika Kredittbank i Norge samt VIMpay i Tyskland. Armbandet kan därmed användas av deras kunder med kort som stöds av Fidesmo pay.

- Vi ser även att OILI är ett tryggt och enkelt betalarmband för barn och ungdomar eftersom armbandet sitter fast på armen och därför inte är lika lätt att tappa bort som till exempel ett kort, säger Emma Glennow.

Marknaden för wearables har växt explosionsartat under det senaste året och Mastercard noterar en åttafaldig ökning i Europa där Sverige hamnar på sjätte plats.

För ytterligare information vänligen kontakta Anders Karlström +46707353677

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande Oili

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Swedish developer of large scale Solar pv projects Helios Nordic Energy AB in yet another landmark transaction

Helios Nordic Energy AB, a developer of large-scale PV solar parks has entered into agreement with a Danish solar energy company Nordic Solar, that owns and operates PV solar plants across Europe, to acquire four projects in Helios project pipeline.

The four projects are in the south of Sweden of which three are in SE3 and one in SE4. They have a total combined capacity of approx. 220 MWp.

Following their scheduled completion in 2023, -24 and -25, the four parks will lead to avoidance of approx. 132,000 tonnes of carbon dioxide emissions every year and the generated electricity will meet the annual electricity need of about 44,000 Swedish households.

”Solar parks are an excellent way to rapidly and climate friendly increase electricity production. We at Helios are on our way to establish ourselves as leaders within this segment of the solar business – and it is very gratifying that we have managed to gain the confidence of international investors to both deliver and manage their projects”, says Magnus Rahm, project manager at Helios Nordic Energy AB.

In addition to delivering the projects fully permitted and with grid connections, Helios will also provide project management services during construction and technical and commercial management -services during the operation of the plants.

“We in the Helios team are very proud to make this deal with Nordic Solar whom we think is an excellent partner and where we complement our skillsets and ambitions with the common goal to add more, much needed renewable electricity production, to the great benefit of Nordic electricity consumers”, says Andreas Tunbjer, CEO of Helios Nordic Energy.

Nordic Solar CEO, Nikolaj Holtet Hoff, adds:

“We are experiencing an enormous demand for green energy, and the accelerated transition from fossil to green energy, not least in Scandinavia, has created a vacuum that requires a significant and rapidly rising production capacity. That is why we are pleased to be able to present four completely new solar parks in the southern Swedish region, which will be built by Helios Nordic Energy, which is a strong Swedish project developer. ”

Setterwalls Advokatbyrå has acted as legal advisor to the seller

For more info contact Andreas Tunbjer, CEO of Helios Nordic Energy AB andreas.tunbjer(at)heliosnordic.com

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?