1515

Låna 10 000 - starta företag och lev ditt liv

För många är tanken att ha sitt eget företag en dröm som kommer och går vid flera tillfällen under livets gång. Att arbeta för sig själv, att ha eget, handlar ofta om hur man vill leva sitt liv, vad man värdesätter. Att ta kontrollen över sig själv och sin vardag, en frihet att kunna styra mer och lägga tid på familj/resande/idrott eller vilken annan hobby man kan tänkas ha. För somliga är målet att bli rik och tjäna så mycket som möjligt, men studier visar att detta oftast inte är den vanligaste anledningen, utan det handlar om just friheten att styra sitt eget liv.

En grundläggande anledning som forskare och många nuvarande egenföretagare är överens om är att drömmen om eget företag kan sammanfattas i fem punkter. Frihet att göra det man vill, göra det hur man vill, vid vilken tidpunkt man vill, på vilken plats man vill och tillsammans med vem man vill (eller kanske ensam). Ofta är det största hindret det kanske allra viktigaste: man behöver kunder som är villiga att betala dig för de varor/tjänster som du säljer. Hittar man inte dessa kunder kan drömmen om eget lätt försvinna i det tomma intet.

Ett nystartat företag börjar men en ide, en ide av att fylla ett behov hos folk som inte uppfylls idag. Att hitta dessa tomrum som gör att folk kan tänkas betala dig för det du erbjuder, det är det grundläggande för att starta igång något eget. Att ha ett tydligt fokus som tydligt beskriver din ide, men även att du hittar ett smart och effektivt sätt att kommunicera detta till din omgivning. Syns du inte så finns du inte. Och finns du inte, ja då kommer du ha svårt att få in pengar till dig och ditt företag, risken finns då att dessa drömmar går i kras. De potentiella kunderna måste förstå att det du erbjuder är mycket bättre/billigare/effektivare/enklare än det andra som finns ute på marknaden. Att tex låna 10 000 kronor kan vara ett sätt att synas på marknaden i ett första steg.

Hur du än gör så tar det allt som oftast (om du inte har en stor marknadsföringsbudget och finansiell uppbackning) tid innan du är ute på marknaden och kan generera tillräckligt med pengar för att att du ska kunna leva på ditt företags inkomster. Därför är det allt som vanligast att ta ett eller flera lån under uppstarten av ditt företag. Du behöver säkerställa att du har tillgångar till marknadsföring och för att sprida ditt budskap, som vi nämnde tidigare - syns du inte så finns du inte.

Den vanligaste typen av lån för dessa ändamål är privatlån, snabba enkla lån som passar perfekt när du är i uppstartsfasen av ett företag. Ofta är en summa på 10 000 en tillräckligt summa att låna för att du ska komma igång och bygga dig ett varumärke ute på marknaden. Att ansöka om dessa lån är enkelt och beskedet kommer allt som oftast ögonblickligen. Snabbhet och flexibilitet är a och o för dig i uppstartsfasen - något som ett lån på 10 000 ofta uppfyller.

Självfallet finns det saker att tänka på innan du tar ett privatlån till ditt nystartade företag. Är 10 000 tillräckligt att låna? Har du möjlighet att betala tillbaka lånet inom rimlig tid? Kostnaden för lånet är fundamentalt för dig, för inga lån är helt gratis. Med en låg ränta har du möjlighet att låna en större summa. Den viktigaste delen är såklart just räntan, desto högre ränta desto sämre för dig, generellt sagt. Det gäller att kunna skilja på nominell och effektiv ränta där den förstnämnda endast anger årsräntan på lånet men inte säger något om avgifter som tillkommer. Den effektiva räntan är därför bättre att hålla koll på, den anger vad du faktiskt kommer att betala tillbaka varje månad.

Så se till att läsa på och ta reda på vad du behöver låna för att leva din dröm och ha ett eget företag. Det finns självfallet fallgropar där ute, men med information och kunskap kommer man en bra bit på vägen för att se till att man undviker problem framöver. Genom att låna 10 000 kommer du en bra bit på vägen i den viktigaste biten för ett nystartat företag - att synas!

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?