Annons

Systembolagets alkoholfria storsäljare byter namn till Oddbird och breddar sortimentet

Den alkoholfria trenden exploderar och Systembolagets försäljning av alkoholfritt har ökat med 50% senaste 5 åren. MRG Wines, Sveriges största producent av alkoholfria kvalitetsviner växlar nu upp och byter namn till Oddbird samt lanserar flera nya produkter.

”Vi har drivit den alkoholfria trenden sedan 2013 och ser nu en kraftigt ökad efterfrågan. Det handlar om strävan efter personlig hållbarhet - hälsa, sömn och välmående men även om att människor vill ta bättre vara på sin tid, vår mest värdefulla valuta. För att nå hela vägen behöver vi förändra dryckeskulturen, och bryta stigmat mot alkoholfritt,” säger Moa Gürbüzer, grundare av Oddbird och före detta socionom och familjeterapeut. Moa startade vinhuset med alkoholfria val år 2013 för att förebygga alkoholproblematiken och skapa förändring på en strukturell nivå.

Idag står Oddbirds produkter för hela 25% av försäljningsvärdet i Systembolagets alkoholfria kategori med det mousserande vinet Richard Juhlin Blanc de Blancs som storsäljare. Nya etiketter kommer fasas in successivt, men innehållet i flaskorna förblir detsamma.

Nya produkter och breddat sortiment
Med namnbytet från Richard Juhlin och MRG Wines till Oddbird samlas alla produkter under samma varumärke och får en tydlig identitet. Samtidigt breddas sortimentet med andra typer av alkoholbefriade drycker.

Snart lanseras ett nytt vin från Prosecco-regionen Treviso, Veneto med 100% Glera, framställt på traditionellt sätt samt lagrat i upp till 12 månader. Vinet är tillgängligt från första mars på alla Systembolag. Nästa produkt som lanseras inom kort är en Gin, befriad från alkohol. För produktutvecklingen samarbetar Oddbird med Research Institutes of Sweden och utvalda yrkes- och branschexperter som bartenders, kockar och kemister.

Oddbird växer även på den internationella marknaden och är störst i både Norge och Finland.

Alkoholbefriat snarare än alkoholfritt
Oddbirds mål är att med hantverk och innovation bryta konventionerna i den gamla alkoholkulturen. Hantverksmässigt genomgår Oddbirds alkoholbefriade viner samma tillverknings- och lagringprocess som kvalitetsviner med alkohol. Därefter förädlas de genom en varsam avalkoholisering som bevarar vinets ursprungliga karaktär.

”Det handlar om att skapa en smakupplevelse, snarare än en kompromiss, för att demokratisera festen till något där alla är inkluderade. Frågan med eller utan alkohol ska bli lika självklar som med eller utan mjölk i kaffet,” säger Moa Gürbüzer.

Ylva Nestmark, Brand Director, Oddbird, ylva@oddbird.com, 0735-20 18 46
Moa Gürbüzer, VD och grundare, Oddbird, moa@oddbird.com, 0707-67 83 85

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera