Annons

Systembolagets alkoholfria storsäljare byter namn till Oddbird och breddar sortimentet

Den alkoholfria trenden exploderar och Systembolagets försäljning av alkoholfritt har ökat med 50% senaste 5 åren. MRG Wines, Sveriges största producent av alkoholfria kvalitetsviner växlar nu upp och byter namn till Oddbird samt lanserar flera nya produkter.

”Vi har drivit den alkoholfria trenden sedan 2013 och ser nu en kraftigt ökad efterfrågan. Det handlar om strävan efter personlig hållbarhet - hälsa, sömn och välmående men även om att människor vill ta bättre vara på sin tid, vår mest värdefulla valuta. För att nå hela vägen behöver vi förändra dryckeskulturen, och bryta stigmat mot alkoholfritt,” säger Moa Gürbüzer, grundare av Oddbird och före detta socionom och familjeterapeut. Moa startade vinhuset med alkoholfria val år 2013 för att förebygga alkoholproblematiken och skapa förändring på en strukturell nivå.

Idag står Oddbirds produkter för hela 25% av försäljningsvärdet i Systembolagets alkoholfria kategori med det mousserande vinet Richard Juhlin Blanc de Blancs som storsäljare. Nya etiketter kommer fasas in successivt, men innehållet i flaskorna förblir detsamma.

Nya produkter och breddat sortiment
Med namnbytet från Richard Juhlin och MRG Wines till Oddbird samlas alla produkter under samma varumärke och får en tydlig identitet. Samtidigt breddas sortimentet med andra typer av alkoholbefriade drycker.

Snart lanseras ett nytt vin från Prosecco-regionen Treviso, Veneto med 100% Glera, framställt på traditionellt sätt samt lagrat i upp till 12 månader. Vinet är tillgängligt från första mars på alla Systembolag. Nästa produkt som lanseras inom kort är en Gin, befriad från alkohol. För produktutvecklingen samarbetar Oddbird med Research Institutes of Sweden och utvalda yrkes- och branschexperter som bartenders, kockar och kemister.

Oddbird växer även på den internationella marknaden och är störst i både Norge och Finland.

Alkoholbefriat snarare än alkoholfritt
Oddbirds mål är att med hantverk och innovation bryta konventionerna i den gamla alkoholkulturen. Hantverksmässigt genomgår Oddbirds alkoholbefriade viner samma tillverknings- och lagringprocess som kvalitetsviner med alkohol. Därefter förädlas de genom en varsam avalkoholisering som bevarar vinets ursprungliga karaktär.

”Det handlar om att skapa en smakupplevelse, snarare än en kompromiss, för att demokratisera festen till något där alla är inkluderade. Frågan med eller utan alkohol ska bli lika självklar som med eller utan mjölk i kaffet,” säger Moa Gürbüzer.

Ylva Nestmark, Brand Director, Oddbird, ylva@oddbird.com, 0735-20 18 46
Moa Gürbüzer, VD och grundare, Oddbird, moa@oddbird.com, 0707-67 83 85

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från AccountorAnnons

Därför kan företag tjäna på att outsourca sin ekonomi- och löneavdelning

Funktioner för ekonomi och löner är något alla företag behöver ha på plats men det lönar sig inte alltid att axla en egen avdelning. I många fall kan företag istället tjäna på att outsourca avdelningen och frigöra tid som istället kan läggas på affären. Samtidigt säkrar man tillgången till den senaste kompetensen och tekniken. 

I en tid när många företag kämpar för att behålla sina kunder, och hitta nya, har det blivit viktigare än någonsin att lägga tid på sin affär och kapa tidsödande processer. Interna funktioner driver kostnader för både system och personal och att lägga ut sin ekonomi- och lönavdelning kan vara ett strategiskt bra val för företag som vill kunna lägga mer tid på sin kärnverksamhet.

Accountor är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR och hjälper företag att dra nytta av den senaste tekniken inom området så att de kan ligga steget före sina konkurrenter. Detta gör bolaget genom att effektivisera och automatisera kundernas flöden och arbetssätt.

– Vi är en modern, digital byrå som investerar mycket tid i att underlätta för våra kunder genom teknik som robotar och AI-lösningar som skapar en hög och tillförlitlig kvalitet. Det gör att kunderna istället kan bygga sina relationer och bättre förstå sin affär, säger Magnus Högvall, vd på Accountor.  

Helhetserbjudande 

Som en one-stop-shop inom ekonomi och lön kan Accountor bland annat sköta företags löneadministration, redovisning och elektronisk fakturahantering, men också erbjuda kvalificerad löpande rådgivning och rekrytering av personal. Att nyttja detta är en bra strategi om man vill minimera kostnader och risker, menar Magnus Högvall. 

– Genom att outsourca funktioner får ledningen och företaget mer tid att fokusera på sin verksamhet, tillgång till mer modern teknik utan att behöva göra stora investeringar eller genomföra tunga migrationsprojekt. Man får tillgång till kompetens, så inga dyra och kostnadskrävande rekryteringar behövs med allt vad överlämning och inkörning innebär. Jag skulle vilja säga att outsourcing är ett bra sätt att undvika framtida stora kostnader och risker samtidigt som det ger större möjlighet för ledningen att fokusera på att utveckla företaget och affären.

Personliga relationer i fokus

Utöver att hjälpa företag att kunna fokusera på sina kunder lägger Accountor stort värde i att bygga och bevara sina egna relationer med kunderna. Trots att de använder automatisering och AI så är konsulterna en tung del av deras erbjudande, förklarar Magnus Högvall.

– Det är i slutändan människor som upptäcker många saker och kan vara proaktiva och inga robotar kan ersätta dem. Modern teknik höjer kvaliteten och skapar en trygghet som ger en grund där relationen mellan kund och konsult kan byggas. Robotisering gör också att kostnaderna blir mycket mer förutsägbara i leveransen vilket också bidrar till ett ökat förtroende. 

– När Covid-19 började sprida sig i Sverige och vi började få daglig information om bidrag och krispaket märkte vi hur ovärderliga våra medarbetare var i stöttandet av våra kunder. De kunde förklara hur åtgärderna fungerar och användas för deras företag vilket verkligen uppskattades, avslutar han.

Läs mer  

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?