Annons

Prestanda i världsklass med hjälp av Artificiell Intelligens

Ortoma har i den senaste versionen av Ortoma Treatment Solution, OTS 4, introducerat stöd av artificiell intelligens (AI). Systemet minskar drastiskt tidsåtgången för att genomföra pre-operativ planering av höftimplantat i 3D, något som skapat stort intresse för bolagets världsunika lösning. 

Vid utvecklingen av den senaste versionen av Ortoma Treatment Solution (OTS) har prestanda varit ett fokusområde. Med OTS 4 genomförs en automatiserad AI-analys som ligger till grund för den pre-operative planeringen. Analysen tar inte mer än ca 30 sekunder och inkluderar förslag på lämpligt implantat och dess optimerade position. Kirurgen kan sedan genom ett enkelt och intuitivt arbetsflöde korrigera och verifiera resultatet, något som inte tar mer än några minuter. Detta kan jämföras med andra system, som kan ta upp till 30 minuter för att genomföra samma process. 

Linus Byström, vd, kommenterar: ”Uppdateringen av OTS med stöd av AI överträffar våra högt ställda ambitioner. En pre-operativ planering i 3D nu kan göras väsentligt snabbare än tidigare. Vi ser att det medverkar till att kirurgen konsekvent uppnår optimalt resultat vid behandlingen av patienten.”

OTS 4 med stöd av AI är CE-märkt för den Europeiska marknaden, och operationer där systemet använts har genomförts i Sverige. Bolaget har en plan för att ansöka om marknadsgodkännande i USA och utvalda länder i Asien. En prioritering mellan länder är pågående. 

Ortoma Treatment Solution™ - noggrann planering och precis kirurgi. 

För mer information, vänligen kontakta:

Ortomas vd Linus Byström eller styrelseordförande Gunnar Németh
e-post: info@ortoma.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande i PDF

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?