Annons

Deflamo AB:s (u.n.t Signatur Fastigheter AB) blivande dotterbolag SIG Invest AB har förvärvat utvecklingsfastighet i Malmö

SIG Invest AB har förvärvat och tillträtt industrifastigheten Husie 172:75 i Malmö. Fastigheten ingår i stadens översiktsplan för bostadsbebyggelse och har en total markarea om 23 016 kvm. 

Överenskommet fastighetsvärde är 25 miljoner kronor och transaktionen är en bolagsaffär. Förvärvet finansieras genom nyemission av aktier i Deflamo AB (u.n.t Signatur Fastigheter AB), banklån och egna medel. Aktieteckningen ska motsvara ett belopp om 2 miljoner kronor och ska tecknas till en kurs motsvarande den volymvägda genomsnittskursen för Deflamos aktie tio handelsdagar före beslut om emission. 

Husie är en etablerad och växande stadsdel i Malmö. En planprocess kommer att inledas under 2020 i syfte att uppföra bostäder på marken. Uppskattningsvis bedöms en byggrätt om mellan 9 000-12 000 BTA kunna utvecklas.

Säljaren har tecknat ett triple net-avtal som löper under tiden för planarbetet med ett bedömt driftnetto om ca 1,3 miljon kronor. Den uthyrningsbara arean är 2 587 kvm.

”Detta är ett utmärkt exempel på vår affärsmodell, att förvärva kassaflöden med utvecklingspotential och affären ger oss goda tillväxtmöjligheter,” säger Dan Astrén, VD.

Dan Astrén
CEO
040-608 82 00
astren@signaturfastigheter.se


www.signaturfastigheter.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Förvärv Husie

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?