1515
Annons

Landshypotek Bank fortsätter sticka ut med konkurrenskraftiga snitträntor för bolån

I många jämförelser under året har Landshypotek Bank stuckit ut genom att erbjuda Sveriges lägsta snitträntor på flera bindningstider. För november ligger utmanaren på svensk bolånemarknad stabilt kvar på 1,24 % i ränta för lån med tre månaders bindningstid. För ettåringen har månadens snitt sänkts ytterligare med tre punkter till 1,21 %. Bankens lägsta snittränta för november var dock treåringen med 1,10 %.

Nu rapporterar bankerna sina snitträntor. Landshypotek Bank fortsätter att utmärka sig på bolånemarknaden, både genom att vara en annorlunda bank och ha ytterst konkurrenskraftiga räntor. I oktober var Landshypotek Bank marknadsledare på räntan med tre månaders bindningstid. Snitträntorna för november visar åter konkurrenskraften. 

Under hösten har banken också sett ett stort tillflöde av nya bolånekunder. De senaste månaderna har banken beviljat bolån för drygt 1,5 miljarder kronor.

– Nu när 2019 snart är slut är det glädjande att se att vi är en av de bolåneaktörer som haft de lägsta snitträntorna under hela året. Vi ser också att många kunder efterfrågar ett alternativ på svensk bolånemarknad som lyckas kombinera bra ränta med sunda värderingar, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, Affärschef på Landshypotek Bank.

Landshypotek Banks räntesättning för bolån är öppen och tydlig för alla bolånekunder. Utifrån belåningsgrad och bindningstid ser kunden direkt på hemsidan vilken ränta banken erbjuder. Det har lockat tusentals nya bolånekunder till banken, som under 2019 fortsatt att växa på bolånemarknaden. Landshypotek Bank som så sent som 2017 började sin resa på bolånemarknaden har nu snart lånat ut 7 miljarder kronor till svenska villaägare runt om i landet.

Landshypotek Bank snitträntor bolån november

Bindningstid                 Snittränta %
3 mån                          1,24
1 år                              1,21
2 år                              1,22
3 år                              1,10
4 år                              1,30
5 år                              1,24

Se alla våra bolåneräntor här.

Landshypotek Bank särskiljer sig från många andra aktörer på bolånemarknaden. Det är en bank med anor från1836 och drivs för att bidra till att människor över hela landet ska kunna finansiera gårdar och boende. Banken har tillgång till finansiering via säkerställda obligationer och sedan lång tid väl uppbyggda investerarrelationer. Banken har en effektiv kapitaltäckning med ett avancerat IRK-tillstånd för hushållskrediter som omfattar bolånekrediter.

Om Landshypotek Bank:

Landshypotek Bank grundades 1836 och är till utlåningen en av de tio största bankerna i Sverige. Banken räknas vara av systemvikt för jord- och skogsbruksnäringen. Historiskt lånar kunderna till jord och skog men banken växer nu även inom bolån till hus samt sparande. Landshypotek Bank ägs av de 38 000 jord- och skogsbrukskunderna organiserade i en ekonomisk förening och har drygt 190 medarbetare på orter över hela landet.

Kontakta för mer information:

Jonas Feinberg, presskontakt Landshypotek Bank, 070-349 24 10

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från EKNAnnons

Så arbetar underleverantören med statliga EKN för bättre finansiering

KB Components firar 75 år i år och är underleverantör till stora industribolag som Scania, Thule och Volvo Cars. Även underleverantörer till svenska exportföretag kan få tillgång till EKN:s exportgarantier – som bland annat kan göra det lättare att få bankfinansiering.

Läs mer om hur företag med indirekt export kan dra nytta av EKN:s garantier 

Med tillverkning i såväl Örkelljunga som Gislaved, Kanada och Kina har KB Components växt till ett stort svenskt industriföretag på egna meriter. 

– Vi tillverkar hjulhus till bilar, bromssystem till lastvagnar, blandare till kök och badrum och mycket annat. Bland våra kunder finns stora svenska bolag som Volvo Cars, FM Mattsson, Haldex och Scania. Vi har dessutom kunder i utlandet som till exempel elbilstillverkaren Rivian, berättar Stefan Andersson som är vd på KB Components. 

Tillväxt kräver bra krediter

KB Components har växt snabbt de senaste åren. Bland annat har de öppnat fabriker i både Kanada, Kina och Mexiko, och gjort förvärv i Slovakien. Men att växa kräver kapital.

– Bra möjlighet till finansiering är viktig, och villkoren för finansieringen likaså. Vi jobbar med olika banker för våra finansieringsbehov, och även med utländska där vi har verksamhet. Vi har också samarbetat med både Svensk Exportkredit och EKN för att tillsammans med bankerna göra finansieringen enklare, säger Stefan Andersson.

EKN har som uppdrag att stödja svensk export och svenska exportföretag, bland annat genom olika former av bankgarantier. Även underleverantörer till exportbolag, utan egen export, kan ta hjälp av EKN eftersom de också bidrar till svensk export. KB Components har både egen export och levererar till exportföretag. Genom EKN har företaget en rörelsekreditgaranti om 60 miljoner kronor för ett banklån. 

– Det är en kreditgaranti vi har haft i omgångar, och banken föreslog det för oss som ett sätt att stärka sina egna säkerheter i finansieringen. För oss har det varit väldigt okomplicerat och EKN och banken har samarbetat för att göra processen så enkel som möjligt för oss.

Läs mer om hur underleverantörer till exportföretag kan använda EKN:s garantier 

Mer från EKN

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med EKN och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?