Annons

Knowit byter styrelseordförande vid årsstämman

Knowits styrelseordförande Mats Olsson kommer att lämna sitt uppdrag som ledamot och ordförande vid årsstämman i april 2020

Mats har varit ordförande i Knowit sedan 2000 och under dessa 19 år har bolaget vuxit kraftigt från ett mindre börsbolag med några hundra anställda, till ett bolag på börsens MidCap-lista med ca 2 400 anställda och närmare 4 mdkr i börsvärde

  • Det har varit en fantastiskt positiv och spännande resa. Knowit idag är en koncern med en väldigt bra sammansatt företagsledning, och väl samverkande affärsområden med goda framtidsutsikter, säger Mats Olsson.

Knowits valberedning kommer att föreslå Jon Risfelt till ny styrelseordförande på årstämman i april. Jon har varit styrelsemedlem i Knowit sedan 2013 och har styrelseerfarenhet från ett flertal olika branscher.

  • Vid beskedet om att Mats nu väljer att lämna sitt uppdrag, efter en lång och framgångsrik tid som ordförande, har valberedningen kommit till slutsatsen att Jon, som är väl förtrogen med bolaget och Knowits företagskultur, är en lämplig efterträdare, säger Lennart Francke, valberedningens ordförande.

Valberedningen kommer att föreslå omval av övriga styrelseledamöter och att antalet styrelseledamöter alltså minskar från sju till sex.

Denna information är sådan som Knowit AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom Per Wallentins, VD och koncernchef, försorg, för offentliggörande den 9 december 2019, kl. 15.00 CET

För mer information, kontakta

Christina Johansson, Kommunikationschef Knowit AB, 070-542 1734 eller christina.johansson@knowit.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
PM Styrelseordf Knowit

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?