1515
Annons

Ny ägare till Canon Business Center i Jönköping

Franchisetagaren Ola Pettersson tar över Canon Business Center i Jönköping från första december och kontoret flyttar in i Munksjötornet. Han driver med framgång Canon Business Center i Karlstad och Trollhättan sedan 2013 samt 2017.

Jönköping, en fantastisk stad med stor utvecklingspotential.

”Nu är det dags för ett nytt steg och utveckla Canons verksamhet i Jönköping. Här finns många intressanta företag och entreprenörer som brinner för att tänka nytt, leverera nytta och hålla jämna steg med den digitala utvecklingen. Jönköping är en fantastisk stad som växer och har en stor potential att växa vidare med kraft och energi. Canon Business Center kör igång verksamheten nu i december och vi ser fram emot att samarbeta med alla duktiga företagare i Jönköping.”, säger Ola Pettersson, VD, och erfaren franchisetagare som med framgång redan driver Canon Business Center, i Karlstad sedan 2013 och Trollhättan sedan 2017. ”Innan jag tog över verksamheten i Karlstad arbetade jag för Canon Göteborg. Så min relation med Canon är lång och trogen.”

Centrum för business och utveckling.

”Min ambition är att vi skall träffa så många företag som möjligt, lära känna marknaden och företagarna och på så sätt skapa de bästa förutsättningarna för att kunna se behoven och höra önskemålen. Samtidigt som marknaden kan lära känna oss och vad vi på Canon står för. Då skapar vi en gemensam grund att stå på och säkerställer att vi har en gemensam målbild. Då kan vi leverera. Vårt mål är nöjda och glada kunder. Redan från dag ett kavlar vi upp ärmarna och jobbar på. Vi når målet tack vare dedikerade och engagerade medarbetare och fantastiska produkter. Men utan kunderna vore vi ingenting”, säger Ola Pettersson, VD, Canon Business Center.

Välkommen till Munksjötornet.
”För min personliga del är det oerhört roligt att få representera ett så stort och driftigt varumärke som hela tiden utvecklar nya patent och ser nya sätt att lösa gamla problem. Canon är min ryggrad och det säger jag med både stolthet och glädje.  Samtidigt är jag lite extra glad över att få jobba i Munksjötornet. Utsikten över Munksjön är fri och det är en bra grund för att tänka fritt och utveckla lösningar som fungerar i vår alltmer digitaliserade affärsvärld.”

För mer information, kontakta
Ola Pettersson, VD
Canon Business Center Jönköping
Direkt: 070-450 31 71
E-post: ola.pettersson@canon.seMikael Brittberg, Partnerdirektör
Canon Svenska AB
Direkt: 073-978 86 54
E-post: mikael.brittberg@canon.se


Åsa Törnquist, Presskontakt
Canon Svenska AB
Tel: 0739-88 64 35
E-post: asa.tornquist@canon.se


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Energy Sourcing TechnologyAnnons

”Digital teknik tar elaffären till en helt ny nivå”

Ingen stor omställning sker friktionsfritt – inte heller energiomställningen. Det märks inte minst under senaste två åren men allt från historiskt låga elpriser till historiskt höga elpriser. När spelplanen görs om ändras förutsättningarna för både elproducenter och elkonsumenter och det är extra viktigt att ha koll på sina elinköp så att pris och leverans stämmer.

– De kommande åren kommer att bli tuffa för de som inte har god styrning, kontroll och uppföljning av elinköpet, säger Magnus Kjellin, vd och grundare av Energy Sourcing Technology.

Ta kontroll över din elaffär

Vi befinner oss i ett paradigmskifte som ställer helt nya krav på såväl konsulter, riskhantering och inköp och där de som är mest noggranna och pålästa kommer att klara sig bäst. Det spår Magnus Kjellin och betonar att produktion och konsumtion kommer att gå i otakt under omställningen beroende på allt från politiska beslut, tillståndsprocesser, tillgång till resurser för projektering och byggande, byggande av ny elintensiv industri, vätgasfabriker och elproduktion i form av vindkraft och solkraft.

– En sådan genomgripande förändring som vi står inför i energisystemet kan sakna motsvarighet, säger han.

Samtidigt är upphandling och avtalsuppföljning av elavtal ofta ett eftersatt område. Det handlar inte om kompetensbrist, för den är hög, utan om bristande system- och processtöd. Bristande transparens och reglering har gjort att elinköparen sitter rejält i baksätet samtidigt som elleverantören har full kontroll och insyn.

– Elmarknaden påminner om situationen på aktie-, valuta- och räntemarknaden för kanske 20-30 år sedan efter avreglering, men före finanskriser och myndigheters skärpta regler och tillsyn, säger Magnus Kjellin.

”Stort behov av ökad tillsyn och reglering”

Som kund ska man själv kunna analysera sin egen data för att fatta rätt beslut, och som man sedan kan följa upp. En annan utmaning är att snabbt kunna möta ett förändrat behov, hantera klimatavtryck och rapporteringskrav samt löpande åtgärda avvikelser kring inköp.

– De flesta stora och professionella elleverantörerna har samma goda förutsättningar att vara en bra leverantör. Det avgörande är hur man som köpare utformar avtalen. Oftast lönar det sig bäst att teckna avtal med flera leverantörer, ungefär som många större företag arbetar med fler än en bank.

Energy Sourcing Technology har specialiserat sig på systemstöd för upphandling, styrning och uppföljning inom elinköp. I dag arbetar de gentemot industri och offentlig sektor där elinköp är en stor del av affären.

– Mindre andel baskraft, större andel väderberoende kraft samt elproducentmarknadens successiva utveckling av försäljnings- och prissättningsstrategier kommer att innebära en betydligt mer volatil elmarknad.  Det kommer i sin tur göra uppföljning och kontroll av prissättning mer komplext. Det finns ett stort behov av ökad tillsyn och reglering, säger han.

Många saknar processer för systematisk kontroll och uppföljning

De flesta organisationer, både offentliga och privata aktörer har mycket väl utvecklade upphandlingsprocesser. Samtidigt saknar många organisationer processer för systematisk kontroll och uppföljning av sina avtal under själva avtalstiden.

– Vi vill att bägge parter i en affärsuppgörelse ska ha samma fakta på bordet. Det handlar om rättvisa vilket är själva grundbulten för Energy Sourcing Technology. Hos oss finns både erfarenheten och den digitala tekniken som tar elaffären till en helt ny nivå. Resultatet är besparingar för ditt företag, miljön och samhället.

Så även om elmarknaden just nu kan uppfattas som ett skakigt börsrally från 80-talet har digitaliseringen banat väg för verktyg som kan jämna ut skillnaderna.

– Vi vänder oss till alla bolag som vill ha en transparent affär, ordning och reda utan att för den skull göra avkall på professionell riskhantering och flexibla strategiska lösningar, säger Magnus Kjellin.

Strategi, inköp och kontroll – så får ni digitalt stöd i elaffären 

 

Mer från Energy Sourcing Technology

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Energy Sourcing Technology och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?