ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Möjlighet att investera i ett medicinteknikbolag med inriktning mot kronisk migrän

Migrän är ett neurologiskt syndrom som enligt WHO är den tredje vanligaste och sjunde mest invalidiserande sjukdomstillståndet i världen. Man skiljer normalt på episodisk migrän, som inträffar då och då, och kronisk migrän. Personer som har mer än 15 dagar med huvudvärk per månad, varav mer än 8 dagar med migrän, definieras som kroniska migränpatienter. Vetenskaplig litteratur anger att mellan 110 och 170 miljoner personer i världen lider av kronisk migrän.
 
Chordate Medical  är ett medicinteknikbolag som under drygt tio år har utvecklat, patenterat och CE-märkt ett produktsystem för nervstimulerande behandling av kronisk nästäppa. Bolaget arbetar sedan en tid tillbaka med att lägga till kronisk migrän som indikation för samma typ av behandling.
 
En bekräftande interimanalys av pågående klinisk studie för förebyggande av kronisk migrän redovisades under Q2-19, och studien fortsätter nu enligt plan till totalt cirka 140 patienter. Chordate säljer för närvarande i åtta länder och planerar att lägga till den potentialen inom migrän så snart CE-märkning är på plats.
 
Analyst Group ger tre anledningar till varför Chordate är en bra investering idag:
 
Stor potential i migränmarknaden
 

Migränmarknaden är minst sagt omfattande 7 människor lider av migrän och migrän anses vara den tredje vanligaste sjukdomen i världen. Den globala marknaden för migränläkemedel har ett prognostiserat värde om 80 miljarder kronor år 2026, med en CAGR om cirka 10 % i de sju största marknaderna. Men att behandla migrän med medicin fungerar inte för alla personer, detta då många av de tillgängliga produkterna idag har starka biverkningar, vilket inte är optimalt eller önskvärt för vissa patienter. Vid en potentiell kommersialisering kan således uppsidan vara betydande för Chordate.
 
Framgångsrikt genomförd interimanalys
  

Chordate har fokus på migränmarknaden där en migränstudie pågår i Tyskland. Under maj 2019 publicerades information från en interimanalys, där utfallet var positivt. Slutsatsen som kunde dras från rapporten var att den rekommendation som Chordate fått, bekräftar att studien är på rätt spår. I och med denna bekräftelse så kommer Chordate fortsätta med förberedelserna för registreringsprocessen för CE-märkning av migränindikationen.
 
Erfaren ledning och styrelse
 

Tillförordnad VD Anders Weilandt har tidigare varit koncernchef i olika medtech-bolag, bl.a. Stille, vars omsättning 2016 uppgick till ca 100 MSEK. Ordförande Henrik Rammer har erfarenhet inom Private Equity (PE) där han mellan 2002 och 2007 arbetade på Triton vars bolagsportfölj tillsammans omsätter omkring 140 mdSEK. Styrelseledamot Tommy Hedberg har mellan 1998 och 2014 varit VD på medtech-bolaget Atos och Gunilla Lundmark, också styrelseledamot, har över 25 års erfarenhet från branschledande positioner.
 
Läs mer om Chordate här

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer