ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

BillerudKorsnäs och SKF samarbetar för att förbättra effektiviteten vid Karlsborgs bruk

Göteborg, 4 november 2019: BillerudKorsnäs och SKF samarbetar för att minska underhållskostnader, öka produktionen och stärka hållbarhetsarbetet vid Karlsborgs bruk i Kalix.

Realtidsdata från 480 uppkopplade mätpunkter i bruket kommer att analyseras vid SKF:s analyscenter ”Rotating Equipment Performance Center” i Göteborg. Kombinerat med en ny, prestationsbaserad affärsmodell möjliggör detta underlag för snabbare beslut av fabrikens operatörer och SKFs ingenjörer, med fokus på att förbättra effektiviteten i kritisk maskinutrustning.

SKF:s kompetens kring den roterande axeln och automatiska smörjsystem bidrar också till en minskad konsumtion av lager, tätningar och smörjmedel. Detta stöttar brukets ambition att minska sin miljöpåverkan, samt reducerar kostnader.

Petra Einarsson, vd och koncernchef, BillerudKörsnäs, säger: ”Vi strävar hela tiden efter att uppnå effektivitetsförbättringar,med fokus på produtkionsstabilitet och säkerhet. Det här är ett steg framåt för oss i Karlsborg och för hela BillerudKorsnäs.”

Alrik Danielson, vd och koncernchef, SKF, säger: ”Genom att arbeta tillsammans skapar vi förutsättningar för snabbare beslutsfattande och därigenom hjälper vi kundernas maskiner prestera på den nivå de är designade för. Genom att använda en prestationsbaserad affärsmodell jobbar vi mot gemensamma mål med kunden, för att förbättra deras effektivitet, samtidigt som vi reducerar svinnet som förekommer i en transaktionell affärsmodell.”

Karlsborgs bruk producerar 300.000 ton per år av förpackningskartong och kraftpapper.

Aktiebolaget SKF
     (publ)

Följande bilagor finns för nedladdning:
full release as pdf

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer