Annons

Ökad efterfrågan på begagnade mobiltelefoner

Efterfrågan på begagnade mobiltelefoner ökar kraftigt bland svenska konsumenter. Det vittnar Malmö-företaget iXpress om och tror att trenden kommer att hålla i sig. De senaste årens allt större fokus i media när det gäller miljöfrågor och så kallad hållbar konsumtion, kan vara en av orsakerna, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Ökad efterfrågan på begagnade mobiltelefoner Efterfrågan på begagnade mobiltelefoner ökar kraftigt bland svenska konsumenter. Det vittnar Malmö-företaget iXpress om och tror att trenden kommer att hålla i sig. De senaste årens allt större fokus i media när det gäller miljöfrågor och så kallad hållbar konsumtion, kan vara en av orsakerna, skriver företaget i ett pressmeddelande. Stigande priser på fabriksnya telefoner iXpress (https://ixpress.se/) driver både näthandel och fysisk butik i Malmö och utför såväl reparationer som försäljning av använda mobiltelefoner. Ett av de absolut vanligaste varumärkena är Samsung (https://ixpress.se/mobiltelefoner-surfplattor/mobiltelefoner), vars fabriksnya modeller har stigit en hel del i pris på senare år. Det här kan också ses som en av anledningarna till att efterfrågan på begagnade mobiltelefoner har ökat. Genom att köpa en begagnad telefon får konsumenten mer prestanda för mindre pengar. iXpress tror också att ökningen till stor del beror på att konsumenter hellre vill köpa en begagnad mobiltelefon av ett företag som kan lämna garanti, än av en privatperson via annonser och utan mellanhänder. Miljöfrågorna allt viktigare för konsumenterna En ökande miljömedvetenhet börjar alltmer speglas i konsumtionsmönstren i samhället. Vi har till exempel nyligen kunnat läsa i en rapport från Svenska Miljöinstitutet om hur tillverkningen av en ny mobiltelefon bidrar med 86 kg avfall. Att köpa en använd mobiltelefon minskar så klart trycket på nyproducerade telefoner. Förutom skärmen och batteriet så är det inte så mycket i en mobiltelefon som slits med tiden. Företag som iXpress tar in begagnade mobiltelefoner, ser över skärm, batteri och helheten samt gör en fabriksåterställning av mjukvaran. Sedan är telefonen i bra skick och kan säljas vidare till en ny konsument, med minimal miljöpåverkan. Butiken lämnar dessutom hela 60 dagars garanti på telefonerna. Om iXpress iXpress är ett Malmö-baserat företag med över 15 års erfarenhet, som bland annat inriktar sig på service, reparationer och försäljning av begagnade mobiltelefoner från Samsung och Apple, med flera, Dessutom erbjuder företaget en rad tjänster, så som hård- och mjukvarulösningar för både privatpersoner och företag.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?