ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Brighter investerar i digital vårdgivare och ingår samarbetsavtal kring digitala vårdtjänster

Brighter AB (publ) (”Brighter”) har idag ingått avtal som innebär att Brighter investerar 9 MSEK i vårdgivaren Accumbo AB. Investeringen motsvarar cirka 13 procent av aktierna och rösterna i Accumbo.

Investeringen kommer i huvudsak användas till expansion och utveckling av nya vårdtjänster med både digital och fysisk vård. Avstampet tas i Brighters diabetestjänst Actiste® och Accumbos vårdtjänst för högt blodtryck. Accumbo har sedan introduktionen av Blodtrycksdoktorn tidigare i år vårdat cirka två tusen patienter.

Folksjukdomarna högt blodtryck och diabetes är starkt förknippade med varandra och innebär stora utmaningar för vården och ekonomin globalt. Därav ser vi att ett samarbete där vår diabetestjänst Actiste blir en del av Accumbos plattform kan skapa stor nytta för båda bolagens nuvarande och framtida patienter. Brighters IP kan ju också appliceras inom flera sjukdomar utöver diabetes,” säger Henrik Norström, vd Brighter.

Samarbetet innebär att Brighters användare, i tillägg till diabetestjänsten Actiste, får tillgång till de vårdtjänster som Accumbo tillhandahåller på sin plattform. I vårdtjänsterna engageras patienterna på nya innovativa sätt genom egna insatser och får samtidigt närmare tillgång till medicinsk expertis såsom läkare, sjuksköterskor och sjukgymnaster men även dietister och coacher samt remisser för provtagning. Brighters diabetestjänst Actiste kommer tillhandahållas som en integrerad del av Accumbos vårdtjänst. Om Accumbos kunder vill teckna en prenumeration på Actiste ska detta kunna ske genom Accumbos mobilapplikation.

Investeringen förenklar utrullningen av Actiste på den svenska marknaden. Vi ser också att finns mycket goda förutsättningar att expandera samarbetet internationellt för att nå ut till ytterligare marknader, vilket också var ett starkt argument till vårt investeringsbeslut,” säger Henrik Norström.

Både Accumbo och Brighter har stora ambitioner att i grunden förändra det sätt som samhället idag tar hand om kroniskt sjuka patienter. Det här lägger grunden för ett mycket spännande samarbete och det samtidigt som en forskningsrapport visar att vår behandlingsmetod ger en effektivare vård av patienter med högt blodtryck,” säger Pontus Bodelsson, vd Accumbo.

Accumbo grundades 2017 av Martin Carlsson, docent vid Linnéuniversitetet, specialistläkare i endokrinologi/diabetes och internmedicin. Bolagets vd är Pontus Bodelsson och i Accumbos styrelse sitter också Magnus Nyhlén, som är grundare till Min Doktor. Bolagets blodtryckstjänst, Blodtrycksdoktorn, har börjat introduceras i år i Sverige och har redan 2000 patienter.  www.accumbo.se

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Norström, CEO
Telefon: +46 733 40 30 45      
E-post: henrik.norstrom@brighter.se

Om Brighter AB (publ)
Brighter är ett svenskt health tech-bolag med en vision om en enklare vardag för människor som lever med en kronisk sjukdom. Vi tror att en datacentrisk approach är nyckeln till att ge smartare vård. Våra lösningar stärker och underlättar flödet av valida hälso- och behandlingsdata mellan patienter, deras nära och kära och deras vårdgivare – vilket kan förbättra livskvaliteten, minska belastningen på sjukvården och öppna upp nya möjligheter för datadriven forskning. Brighter är certifierat under ISO 13485. 2019 utnämndes bolaget till vinnare i Swecare Rising Stars Award. Besök bolagets hemsida för mer information: https://brighter.se/

Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North Growth Market/BRIG. Brighters Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB +46 (0)8 – 684 211 10, adviser@eminova.se, www.eminova.se.

Denna information är sådan information som Brighter AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 21 november 2019 kl. 18:45 CET.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pdf

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer