1515
Annons

Miljonlotteriet ger IOGT-NTO-rörelsen 98 miljoner kronor

Varje år delar Miljonlotteriet ut överskott till IOGT-NTO-rörelsens viktiga arbete för ett samhälle där ingen ska behöva växa upp med missbruk. Årets bidrag – 98 miljoner kronor!

Miljonlotteriet startade 1964 och målet med verksamheten är att varje år generera pengar till IOGT-NTO-rörelsens verksamhet. Hela överskottet går oavkortat till ägaren och bara under 2000-talet uppgår summan till över 2,3 miljoner kronor.

Nyligen lämnade Miljonlotteriets vd Jonatan Hjort över checken med det överskott som genererats av 2018 års lott- och bingoförsäljning till IOGT-NTO-rörelsens ordförande Johnny Mostacero. Bidraget blev 98 miljoner kronor.

– Det känns fantastiskt att vi kan bidra till IOGT-NTO-rörelsens viktiga arbete, säger Jonathan Hjort. Överskottet kommer bland annat användas till deras drogförebyggande och sociala arbete bland barn, unga och vuxna i Sverige och utomlands.

IOGT-NTO-rörelsen är en ideell organisation och behållningen från Miljonlotteriet är en viktig inkomstkälla.

– Överskottet från Miljonlotteriet innebär att IOGT-NTO-rörelsen slipper vara beroende av statligt stöd, och därmed kan man prioritera insatser som verkligen gör skillnad både för människan och samhället i stort, förklarar Jonatan Hjort.

Miljonlotteriet har ett brett sortiment av skraplotter och bingo. Flera av dessa skräddarsys för att stötta enskilda delar i IOGT-NTO-rörelsens verksamhet. Näst på tur är Vit Jul-lotten, som är helt dedikerad IOGT-NTO:s uppskattade kampanj med samma namn. Vit Jul uppmärksammar och hjälper bland annat alla utsatta barn och ungdomar som lever i familjeförhållanden med drogproblem, och för vilka julen därmed är en oerhört jobbig och svår tid.

– Alla barn förtjänar en magisk jul, men tyvärr ser verkligheten inte ut så. Överskottet från vår Vit Jul-lott går bland annat till hundratals aktiviteter där utsatta barn får chansen att komma till en trygg miljö, berättar Jonathan Hjort.    

Läs mer om Miljonlotteriets arbete med ändamålet här

Läs mer om Miljonlotteriet på Wikipedia

Se filmen om Vit Jul

För ytterligare information kontakta:
Eva Ekeberg, kommunikationschef Miljonlotteriet
Tel: 031-338 28 00
E-post: eva.ekeberg@miljonlotteriet.se


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Fondita väljer Euroclear Sweden för att automatisera fondinstruktioner

Fondita, ett av Finlands ledande fondbolag, automatiserar orderflöden och fondflyttar med Euroclear Swedens tjänster. Med det nya samarbetet reducerar Fondita både kostnader och risker förknippade med manuell fondadministration.  
 

-Vi är mycket glada över att inleda samarbete med Euroclear Sweden och ser en stor nytta av en smidigare och automatiserad orderhantering som underlättar vårt arbete och bidrar till ökad säkerhet. Vi ser fram emot att distributionen av våra fonder till anslutna fonddistributörer blir smidigare och säkrare genom samarbetet, säger Fredrik von Knorring, vice VD och kundansvarig på Fondbolaget Fondita. 

 

Genom uppkopplingen till Euroclear Sweden får Fondita nu effektivare orderflöden från ett stort antal nordiska fonddistributörer och dessutom minskad operationell risk. En automatiserad orderhantering innebär att transaktionerna sker i realtid, vilket ger en snabb och effektiv fondhandel.


- Vi är glada för samarbetet med Fondita och stolta över förtroendet att få bidra till deras automatisering. Med Fondita ombord breddar vi ytterligare vårt nordiska erbjudande och utökar vårt ekosystem med en viktig aktör, säger Fredrik Edensvärd Senior Relationship Manager på Euroclear Sweden. 

 

   

För mer information, kontakta:

Karin Strand, Kommunikationschef, Euroclear Sweden 
Tel: +46 736-84 92 62 E-post: karin.strand@euroclear.com

 

Rimmi Portin, Marknadsföring och kommunikation, Fondbolaget Fondita

Tel: +358 (0) 9 66 89 89 11 E-post: rimmi.portin@fondita.fi

 

   

   
Om Euroclear Sweden
 

Euroclear Sweden är sedan 1971 Sveriges värdepapperscentral och tillhandahåller en digital plattform för värdepappershantering som bidrar till en säker och effektiv handel med värdepapper på den svenska marknaden. Bolaget ingår sedan 2008 i Euroclearkoncernen som innefattar Euroclear Bank, Euroclear Belgium, Euroclear Finland, Euroclear France, Euroclear Nederland, Euroclear Sweden, Euroclear UK & International och MFEX by Euroclear.
euroclear.com/sweden

    

Om Fondita 

Fondbolaget Fondita AB är ett fondbolag som framgångsrikt handplockat bolag till sina aktiefonder på utvecklade aktiemarknader sedan 1997. Hos Fondita värdesätts kontinuitet, kvalitet och närhet.
Majoriteten av fondbolaget ägs av Fonditas medarbetare. Alla kundmedel är placerade i fondbolagets åtta aktiefonder. fondita.se
  

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?