Annons

Fineshelf.com lanserar nättidning med presenttips

Fineshelf.com lanserar idag sin nya satsning: Fineshelf Magazine, en kommersiell nättidning som recenserar och tipsar om trendande produkter på den nordiska marknaden.

Fineshelf.com - en rekommendationssajt för exklusiva och annorlunda presenter lanserade 2018 och har på kort tid blivit en destination för inspiration inom design, produkter, inredning & lifestyle.

Bakom sajten står Fineshelf AB med grundarna Carl Ponnert, Georg Dalen & Patric Örner som alla tre besitter en bakgrund från presentmarknaden.

“Vi var delaktiga i att lansera de största present-sajterna på våra respektive marknader och tog senare ett större ansvar även för de europeiska huvudmarknaderna, Tyskland och Frankrike”

Fineshelf recenserar och tipsar om unika produkter som finns tillgängliga hos nordiska e-handlare. Affären är baserad på en kommission modell där samarbetspartners knyts direkt i avtal eller indirekt via nätverk. Partners är huvudsakligen större svenska e-handlare med gedigna track-records. 

“När vi värderar potentiella samarbetspartners finns det en del faktorer som spelar in, såsom fraktavtal, sajtens användbarhet och så klart kommissionen till oss vid en slutfört sälj.“

Grundarna möttes i en gemensam idé om att starta en ny presentbutik med ett annorlunda koncept: kvalitet framför kvantitet. En e-handel som inte nödvändigtvis hade det största utbudet, men där produkterna som utgjorde sortimentet samtliga skulle vara handplockade och kunde klassificeras som unika och riktigt spännande produkter. 

I April i 2019 ställde Fineshelf AB om från att tänka e-handel, till att etablera sig som publicist. Fineshelf.com håller således inget lager själva utan rekommenderar bara produkter hos tredje part. 

Idag huserar fineshelf.com flertalet kategorier med allt från exklusiva smycken, handväskor, morgonrockar och drinkvagnar. Det finns dock dock ett segment som pekar ut sig som kärnan i Fineshelfs koncept, nämligen present och julklappstips. 
 

Present & julklappstips 

Fineshelf.com sjösattes med en tydlig plan. Att samla alla svenska e-handlares presenttips på ett och samma ställe. Dolt bland hundratals svenska e-butiker finns bra presenter för alla tillfällen. På fineshelf.com får presentidéerna den uppmärksamhet de förtjänar.

Vi tyckte oss se en lucka i marknaden, nämligen att det inte fanns en aktör som specialiserat sig på presenter av kvalitet. I vår mening kan majoriteten av vad som marknadsförs som presenter idag, bäst beskrivas som krimskrams som förr eller senare slutar i byrålådan. 

Samtidigt kunde vi se en märkbar skillnad i Skandinavien jämfört med andra europeiska marknader sett till köpkraft. Skandinaver köper dyrare presenter. Något som var extra tydligt när vi tittade på AOV (Average basket values) på den svenska, norska och danska marknaden jämfört med europeiska marknader samt present förfrågningar som kom in från privat- och företagskunder

Det verkar som Fineshelf har träffat rätt. Redan en månad efter lanseringen nådde sajten över 30 000 besökare per månad. Efter lanseringen har ett antal onlinebutiker uttryckt sitt intresse att lista sina produkter i fineshelfs presenttips. Idag kan du finna tusentals presentidéer från varumärken som Gucci, Georg Jensen, Orrefors eller Stockholm design på fineshelf.com

Fineshelf utmärker sig med ett nischat urval av presenter till honom och henne. Du kan välja tillfälle eller mottagare och det finns även på kartan att så småningom utveckla en present konfigurator som låter dig specificera personlighet, intresse eller andra egenskaper. Vad som driver grundarna är att göra det både kul och bekvämt att hitta rätt present till dina nära och kära. 

Fineshelf Magazine - artiklar om annorlunda produkter

Fineshelf Magazine är en ny kompletterande del av vår sajt med mer redaktionella present- och julklappstips som kompletterar vår befintliga kategori-approach. Det vill säga att vi kombinerar den traditionella grid-designen (med 3-5 produkter per rad) som är standard inom e-handel, med ett bloggformat där produktbilderna är i fokus vilket är synonymt med redaktionella artiklar 

Vi hoppas att denna approach ska tas emot väl av våra besökare och det skall bli intressant att analysera hur detta påverkar besökarens resa och användarupplevelse på Fineshelf.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?