ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Med ved från Vedab sparar du både miljön och plånboken

God eldningsteknik är viktigt och du ska alltid elda med torr ved för att få ut det bästa möjliga av din kamin. Att elda korrekt kommer spara miljön och din plånbok. Vedab delar med sig av sina bästa tips och råd för hur du eldar på bäst sätt.

Med en korrekt förbränning så besparar du eldstaden mindre underhåll och slipper rengöra glasen så ofta. Dessutom minskar risken för en skorstensbrand. Det är viktigt att du använder dig av rätt typ av ved och att du förstår vikten av att elda på korrekt sätt.

Vedab har sedan starten 2013 haft tusentals nöjda kunder genom att hålla hög kvalitet på björkveden och snabba leveranser. Hos Vedab kan du köpa ved som är torkad i torkhallar vilket garanterar jämn kvalitet och en fuktighetshalt under 20%. Vedabs professionella tolkningsmetod motverkar även skadedjur och mögel på veden som du absolut inte vill ha in i hemmet.

Så eldar du korrekt
Det bästa sättet att elda på kan variera från kamin till kamin och därför rekommenderas det alltid att du läser instruktionerna noggrant i förväg. En eld som brinner optimalt avger blå flammor. En eld som avger gula flammor innehåller mer sot och partiklar så denna ska du helst undvika.

  1. Förberedelse är a och o: När du förbereder inför vedeldningen ska du lägga de större vedträn korsvis längst ned och sedan fylla på med övre lager av finare upptändningsved. Det är av högsta vikt att du endast eldar med torr ved.
  2. Tänd från toppen: När du tänder från toppen så minskar utsläpp av partiklar kraftigt och veden utnyttjas på maximalt. Dessutom så bildas det mindre rök i upptändningsfasen vilket också minskar risken att glasen blir sotiga. Topptändning ger också en snabbare uppvärmning av brännkammaren och du får snabbt bra drag i skorstenen och mer syre till flammorna vilket resulterar i högre temperatur.
  3. Vikten av god lufttillförsel: Du ska alltid se till att det kommer in tillräckligt med luft i ditt hem så att eldstaden får nog med luft till förbränningen. Härefter ska du sörja för att öppna samtliga spjäll på kaminen och ett bra tips är att ställa luckan på glänt tills elden tar fart. På de flesta kaminer är det en god idé att vänta femton minuter tills brännkammaren har blivit ordentligt uppvärmd innan du reglerar spjällen. Brännkammaren ska inte stängas helt då flammorna riskerar att dö ut. Det är också viktigt att veden brinner med synlig flamma för att undvika utsläpp av sot och partiklar.

Pyreldning är nämligen det värsta sett från ett miljöperspektiv. Den optimala förbränningen har du när det brinner friskt och röken från skorstenen nästan inte går att se. Upptäcker du att det kommer svart rök från skorstenen så är detta ett tecken på dålig förbränning eller dåligt bränsle som till exempel kan vara fuktig ved. Du kan även kontrollera att askan i eldstaden är finfördelad och grå. Ett bra tips är att använda upptändningskuddar för att undvika mycket aska.

Om Vedab AB:

Vedab AB startades 2013 och har blivit en av Stockholms ledande leverantör av svenskt biobränsle, björkved och pellets till bra priser för privatpersoner och företag.

Kontaktinformation till pressansvarig:

Ronnie Carlman

info@vedab.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer