Annons

Prebona: Utvalt till betydelsefullt affärs- och utvecklingssamarbete med världsledande företag

Simrishamn – Prebona AB (publ) meddelar idag att bolaget har blivit utvalt att medverka i det betydelsefulla, internationella utvecklingsprogrammet ’LH Accelerator’. Av 300 sökande bolag valdes 12 bolag ut till programmet, däribland Prebona (se www.lh-accelerator.org / New Alumni 2019-2020)

Programmet, som löper över sex månader, är ett affärs- och utvecklingssamarbete mellan tre av världens största bolag inom konstruktion och material, LafargeHolcim, CCCC samt Sika. Syftet är att lyfta fram framtidens material- och konstruktionslösningar och ytterst att deltagande bolag ska bli en leverantör eller partner till något av de tre bolagen. Programmet ger de deltagande bolagen möjlighet att få tillgång till världsledande affärsmässig och teknisk expertis samt laboratorier och testutrustning. Schweiziska LafargeHolcim omsätter 260 miljarder kronor, Kinesiska CCCC omsätter 700 miljarder kronor samt Schweiziska Sika 70 miljarder kronor per år. 

- Jag är oerhört glad och stolt över att Prebona blivit utvald till detta samarbete i stenhård konkurrens mellan 300 företag och att vår innovativa och miljövänliga teknik skapar ett sådant stort intresse bland världsledande bolag, säger Patrik Bernstein, VD Prebona AB. Utöver de nämnda konkreta fördelarna med detta samarbete ger det även Prebona och bolagets produkter en ökad exponering, vilket är fördelaktigt ur marknadsföringssynpunkt. Vi får ständigt bekräftelse på att potentialen för innovativa funktionella material är enorm. Genom att bli utvalda har vi fått en stor chans att visa vad vår teknologi Prebona CompoTech kan, samtidigt som vi har fått en möjlighet att komma ut på en global marknad betydligt snabbare än planerat, avslutar Patrik Bernstein.

För ytterligare information kontakta:

Patrik Bernstein, VD, Telefon +46 70 638 2678, E-post: patrik.bernstein@prebona.com

Prebona AB (publ) är ett materialteknikbolag som utvecklar, marknadsför och säljer funktionella, miljövänliga och kostnadseffektiva material och ytbeläggningar inom affärsområdena AirCare, SurfaceCare samt HealthCare. Prebonas vision är att bli en ledande leverantör av funktionella material och ytbeläggningar. Prebona AB (publ) (PREBON) är listat på Spotlight Stockmarket. För mer information se www.prebona.com.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?