1515
Annons

Bublar Group genomför riktad nyemission om 40 Mkr

I enlighet med bemyndigande från bolagsstämma den 11 april 2019 har styrelsen i Bublar Group AB (publ), idag fattat beslut om en kontant nyemission av 7 750 287 aktier. Teckningskursen har fastställts till 5,22 kronor per aktie.

Nyemissionen har tecknats av en grupp professionella investerare bestående av bland annat Handelsbanken Fonder, Nordic Cross Small Cap Edge, Fårö Capital och Connecting Capital Venture. Den institutionella andelen uppgår till ca 20 Mkr.  

Genom nyemissionen kommer Bolaget att tillföras ca 40 Mkr före transaktionskostnader. Teckningskursen på 5,22 kronor per aktie motsvarar en rabatt om ca 6,6 % jämfört med den volymvägda genomsnittskursen för de 30 senaste handelsdagarna. Transaktionen har genomförts genom ett book-building-förfarande arrangerat av G&W Fondkommission och bedöms ha skett på marknadsmässiga villkor med beaktande av aktuella förutsättningar. Efter nyemissionen kommer det totala antalet aktier och röster i Bolaget att uppgå till 54 913 141 och aktiekapitalet kommer att ha ökat till 1 570 516 kr vilket innebär en utspädningseffekt om ca 14 % baserat på det totala antalet aktier i Bolaget efter transaktionen. Smärre justeringar av antalet aktier och aktiekapital kan komma att ske inför registrering på Bolagsverket.

Skälet till avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att ytterligare bredda aktieägarbasen samt att på ett tids- och kostnadseffektivt sätt möjliggöra anskaffning av ytterligare likviditet. Detta för att möta den ökande efterfrågan på Bolagets B2B-lösningar inom Augmented- och Virtual Reality samt att öka kapaciteten i Bolagets spelutveckling (Hello Kitty AR Kawaii World och Otherworld Heroes).

Styrelsen i Bublar Group AB (publ) har som tidigare kommunicerats (25 oktober 2019) beslutat att ansöka om listning av bolagets aktier vid Nasdaq First North Growth Market. En komplett ansökan beräknas kunna inlämnas till Nasdaq i närtid. 

G&W Fondkommission har agerat finansiell rådgivare i samband med nyemissionen.

För mer information kontakta:

Maria A Grimaldi, VD: maria.grimaldi@bublar.com, tel: 0708 28 38 34 eller

Anders Lindell, CFO: anders.lindell@bublar.com, tel: 0708 41 83 14.

VIKTIG INFORMATION

Denna information är sådan information som Bublar Group AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 26 oktober 2019 kl. 14.00 CET.

Om Bublar Group AB (publ)

Bublar Group (www.bublar.com) är det ledande nordiska noterade bolaget inom Augmented Reality (AR) och Virtual Reality (VR). Koncernen utvecklar spel och visualiseringslösningar för konsument- och företagsmarknaden baserat på den senaste tekniken och egen plattform. Spelutvecklingen drivs i dotterbolaget Virtual Brains AB och produkt- och tjänsteutveckling mot företagsmarknaden i dotterbolagen Vobling AB (www.vobling.com) och Sayduck Oy (sayduck.com). Bublar Group är noterat på NGM Nordic MTF (NGM: BUBL MTF, ISIN: SE0010270793). 

Bolagets mentor är G&W Fondkommission, Telefon: 08-503 000 50.

Kontakt:

Bublar Group AB (publ), Kungstensgatan 18, 113 57 Stockholm, Telefon: 08-559 251 20, www.bublar.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Bublar Pressmeddelande Riktad nyemission 26 okt 2019

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Prevas öppnar upp nästa UX-enhet

Design där användaren står i centrum blir alltmer viktigt och behoven av kompetens inom User Experience (UX) är efterfrågat hos våra kunder. Därför fortsätter Prevas att satsa på tillväxt inom UX-området och startar ett nytt team i Stockholm som ska jobba med användarupplevelser i olika former.

På Prevas arbetar vi med att ta vara på teknikens och digitaliseringens möjligheter. Våra kunder finns i många branscher där flertalet av dem vill dra större nytta av de möjligheter som teknikutvecklingen skapar. Vår satsning på tillväxt i Stockholmsområdet inom UX-området möter behoven vi ser hos våra kunder.

- Det som binder oss samman är nyfikenheten på hur man med hjälp av teknik kan bidra till en bättre värld. Att lösa problem på nya innovativa sätt, och med användarnas perspektiv i fokus, skapar värdefullt mervärde för både våra kunder och deras kunder. På så sätt kan vi lyfta våra kunders produkter eller tjänster till nya nivåer, säger Maron Zeidan som etablerar och driver den nya enheten i Stockholm.

För ca tre år sedan startade Prevas sin lyckosamma satsning inom UX i Malmö, med Helena Gautam som ansvarig. Där har Prevas idag ett etablerat designteam med kunder inom bland annat traditionella industrier, Life Science och offentlig sektor.

- Vi ser framför oss att vi redan inom ett par år har ett team på 10–15 medarbetare i Stockholms-regionen med fokus på användarvänliga och smarta produkter, tjänster och lösningar. Som spänner över flera kompetensområden som exempelvis industri-, service- och UX-design samt UX-research och visuell design. Om du är nyfiken på att veta mer eller att vara med från start på denna spännande resa går det bra att kontakta mig, fortsätter Maron Zeidan.

Prevas verksamhet i Stockholm har över 280 medarbetare, där senaste tillskottet var förvärvet av BitSIM NOW. I Prevas projektutvecklingsprojekt tar vi ansvar för allt från innovation till utveckling och därefter verifiering, tester och förberedelser för produktion. Även expertkompetens inom medicintekniska regelverk och medicinteknisk certifiering.

För mer information, kontakta:
Hans-Erik Wikman, regionchef Prevas Stockholm, Mobil: +46 733 35 22 22, E-mail: hans-erik.wikman@prevas.se 
Maron Zeidan, Business Unit Manager UX, Mobil: +46 72 150 12 17, E-mail: maron.zeidan@prevas.se   

Följande bilagor finns för nedladdning:
Prevas pressrelease 20220524, satsning inom UX

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?