Annons

SilverPark Media lanserar ny information och jämförelsesajt för träning

Det svenska affiliateföretaget SilverPark Media AB har lanserat en ny webbsida för träningsintresserade. Namnet är Träningscentralen och på sidan presenteras fakta, information och övningar samt köpguider till träningsmaskiner och redskap.

- Det känns skönt att Träningscentralen äntligen är igång och den första tiden har gått bättre än förväntat. Jag har haft denna idé i huvudet i flera år, men andra projekt har hela tiden kommit i vägen och försenat arbetet. Nu börjar allting falla på plats och sidan växer för varje vecka, säger Jesper Bjerling, grundare av SilverPark Media AB.

SilverPark Media jobbar med affiliatemarknadsföring och driver i dagsläget över 60 webbplatser med upp mot 100 000 unika besökare per månad. En annan av företagets hemsidor är Kosttillskottguiden där besökare kan läsa tester, recensioner och omdömen av kosttillskott och hälsokost.

- Jag startade Kosttillskottguiden som en personlig blogg för många år sedan, men sidan har vuxit mycket och är idag en av våra större hemsidor. Precis som namnet antyder fokuserar den främst på olika sorters kosttillskott, därför ville jag även starta en mer allmän träningsportal med ett bredare utbud, säger Jesper.

Målsättningen är att Träningscentralen ska bli en av de största träningssajterna i Sverige. För att lyckas med detta kommer fokus ligga på sökmotoroptimering, även kallat SEO, vilket också är en av kärnverksamheterna i SilverPark Media AB.

- Vi jobbar långsiktigt med SEO och det är något som tar tid. Vi hoppas såklart att Träningscentralen gör ett bra resultat i julhandeln och den kommande högsäsongen för träning, vilken börjar efter nyårsskiftet. Men de största effekterna av allt jobb vi lägger ner nu kommer synas först om 6-12 månader, säger Jesper.

- Vi ser att intresset för kost, hälsa och träning bara ökar för varje år. Folk verkligen skriker efter kvalitativ information på området. Vår målsättning är att tillgodose detta behov samt att förenkla kunders beslut när de handlar online.

SilverPark Media finns idag på 4 marknader: Sverige, Norge, Danmark och den engelskspråkiga. Allra störst verksamhet har de på den svenska marknaden, med en pågående expansion till den norska. Företaget håller även på att ta fram egna träningsprodukter för att sälja på den svenska marknaden.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från LonginesAnnons

Tidlös klassiker hyllar luftens hjältar

Paul-Émile Victor och Amelia Earhart använde båda två Longines-klockor på sina expeditioner. De har fungerat som inspiration till Longines nya klockserie Spirit.
Paul-Émile Victor och Amelia Earhart använde båda två Longines-klockor på sina expeditioner. De har fungerat som inspiration till Longines nya klockserie Spirit.

Amelia Earhart, Howard Hughes, Elinor Smith och Paul-Émile Victor. 

Alla var de äventyrare som förverkligade sin upptäckarlust.

Nu presenterar ett av Schweiz mest anrika klockföretag en kollektion, helt dedikerad dessa djärva hjältar.

Sport och luftfart är bara några områden där närvaron av tid är helt nödvändig. Utan stoppur ingen tidtagning – utan klockor inga flygplan i luften. 

Världens äldsta logotyp på en klocka visar just ett bevingat timglas. Symbolen skapades av den schweiziska klocktillverkaren Longines. Företaget, som grundades redan år 1832 i lilla Saint-Imier strax utanför Bern, har alltid förknippats med lika delar elegans och sportig framtoning. 

Longines har varit officiell tidmätare vid mängder av olympiska spel, världsberömda tennismästerskap och världscuper i utförsåkning. Samtidigt har man också tydligt profilerat sig som livsviktig leverantör av precisa instrument till Féderation Aéronautique Internationale (FAI), den internationella organisationen för att främja aerodynamisk verksamhet. 

År 1938 flög Howard Hughes jorden runt på rekordtid, mätt av Longines.
År 1938 flög Howard Hughes jorden runt på rekordtid, mätt av Longines.

”Gör det omöjliga”

En av de pionjärer som levde för luften var den excentriske mångmiljonären och filmproducenten Howard Hughes. Han vilade knappast på sin förmögenhet. 1938 flög han jorden runt på rekordtid, mätt av Longines. Ombord hade Hughes alltid sin Longines Sidérograph, en patenterad klocka skräddarsydd för cockpit. 

”Gör det omöjliga, eftersom nästan alla har sagt till mig att mina idéer mest är fantasier”, löd ett av hans många kända citat. 

Legenden av långflygningar

Tio år tidigare flög Amelia Earhart som första kvinna över Atlanten. Och 1932 satt hon ensam vid spakarna för att göra om bedriften. Exakt 14 timmar och 56 minuter tog det för henne att förbinda kontinenterna och landa på Irland – efter att ha färdats genom isande vindar och drabbats av olika mekaniska fadäser. Som trygg följeslagare på resan hade denna amerikanska legend av långflygningar sin Longines-kronograf på armen. 

Amelia Earhart var knappast ensam om sin starka längtan efter äventyr och unika upplevelser. 1936 gjorde den franske etnologen Paul-Émile Victor en sju veckor lång expedition över hela Grönland. Med hjälp av klockan kunde han räkna ut sin exakta geografiska position: ”Däri låg skillnaden mellan misslyckande och succé”, sade den franske upptäckaren senare. 

Mer om hjältarna som inspirerat Longines Spirit 

Longines Spirit hyllar hjältarna

Som en hyllning till dessa djärva hjältar lanserar Longines kollektionen Spirit. Den både tidlösa och exakta designen är tydligt inspirerad av de berömda klockor och tidsinstrument som användes av dåtidens pionjärer. Alldeles oavsett om de erövrade luft, land eller hav. 

På så sätt tickar tiden för nya generationer av hjältar, utan att förlora det historiska fokus som alltid har omgärdat Longines – ända sedan urmakaren Auguste Agassiz grundade företaget på exakt samma plats som man huserar än i dag. 

Longines Spirit.
Longines Spirit.

OM LONGINES:

Det schweiziska klockföretaget grundades 1832 som ett av världens äldsta. I dag har Longines vuxit till att bli världens tredje största klocktillverkare. I Norden har Longines särskilt fokuserat på sina sport- och klassikermodeller. 

Den nya kollektionen Longines Spirit är en kombination av dessa två – sportiga klockor med en tydlig länk till historien. Spirit-modellerna är samtliga kronometer-certifierade av COSC och de mekaniska urverken innehåller spiralfjädrar av kisel för att garantera precision och ökad livslängd.  

Mer om Longines kollektion Spirit 

Mer från Longines

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Longines och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?