Annons

Stambyte främjar bättre villkor

Stambyte har en direkt inverkan på fastighetens värde och funktion. Att dra ut för länge på stambyte kan innebära fuktskador och hälsorelaterade problem över tid.

Stambyte är en nödvändig renovering för att en fastighet skall kunna fungera optimalt. Avstår man från att utföra stambyte ökar risken för vattenskador i konstruktionen. Detta äventyrar byggnadens hållfasthet och ökar fuktrisken. I sin tur kan detta innebära en uppsjö hälsobesvär som astma, allergier, eksem samt luftvägsbesvär. Det finns väl underbyggda fakta som rör båda dessa riskeffekter av undermåliga stammar i flerfamiljshus. Besök: http://www.stambytesgruppen.se/ för information om stambyte. Planering av stambyte innebär besparingar Frågan om utgifter vid stambyte är hett debatterad. Det handlar om ett större åtagande som kommer med en viss kostnad. Samtidigt kan man genom planering minimera kostnaderna. Då ett stambyte innebär stora ingrepp i våtrum och kök, finns åtskilligt att spara på att utföra renoveringar i samband med stambytet. Att senarelägga en våtrumsrenovering för att istället renovera i anslutning till stambyte, kan ha en rad fördelar. Regelverk vid planerat stambyte Det finns åtskilligt att sätta sig in i gällande regelverket för stambyte i hyresfastighet och bostadsrätt. Som fastighetsägare finns en långtgående skyldighet/rättighet att värna husets funktion och säkerhet. Det finns en rad sätt att gå tillväga när ägaren vill slå fast att det föreligger ett behov. Önskar man förlänga tiden fram till akut behov kan man använda sig av relining. Detta är inte ett alternativ till stambyte även om det kan förlänga hållfastheten i stammarna. Se hela denna artikel via https://byggzon.se/varfor-maste-stambyte-genomforas/. Att genomföra stambyte är ett stort uppdrag. Ta alltid kontakt med professionella hantverkare som har erfarenhet av stambyte i dessa typer av hus. Källor: http://swedespeed.se/fordelarna-med-stambyte/ http://renoveringsblogg.se/vad-hander-om-hyresgasten-vagrar-stambyte/ https://newsdesk.nu/stamrenovera-hyresratt/ https://www.stambyte.se/

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?