1515
Annons

Stambyte främjar bättre villkor

Stambyte har en direkt inverkan på fastighetens värde och funktion. Att dra ut för länge på stambyte kan innebära fuktskador och hälsorelaterade problem över tid.

Stambyte är en nödvändig renovering för att en fastighet skall kunna fungera optimalt. Avstår man från att utföra stambyte ökar risken för vattenskador i konstruktionen. Detta äventyrar byggnadens hållfasthet och ökar fuktrisken. I sin tur kan detta innebära en uppsjö hälsobesvär som astma, allergier, eksem samt luftvägsbesvär. Det finns väl underbyggda fakta som rör båda dessa riskeffekter av undermåliga stammar i flerfamiljshus. Besök: http://www.stambytesgruppen.se/ för information om stambyte.

Planering av stambyte innebär besparingar

Frågan om utgifter vid stambyte är hett debatterad. Det handlar om ett större åtagande som kommer med en viss kostnad. Samtidigt kan man genom planering minimera kostnaderna. Då ett stambyte innebär stora ingrepp i våtrum och kök, finns åtskilligt att spara på att utföra renoveringar i samband med stambytet. Att senarelägga en våtrumsrenovering för att istället renovera i anslutning till stambyte, kan ha en rad fördelar.

Regelverk vid planerat stambyte

Det finns åtskilligt att sätta sig in i gällande regelverket för stambyte i hyresfastighet och bostadsrätt. Som fastighetsägare finns en långtgående skyldighet/rättighet att värna husets funktion och säkerhet. Det finns en rad sätt att gå tillväga när ägaren vill slå fast att det föreligger ett behov. Önskar man förlänga tiden fram till akut behov kan man använda sig av relining. Detta är inte ett alternativ till stambyte även om det kan förlänga hållfastheten i stammarna. Se hela denna artikel via https://byggzon.se/varfor-maste-stambyte-genomforas/. Att genomföra stambyte är ett stort uppdrag. Ta alltid kontakt med professionella hantverkare som har erfarenhet av stambyte i dessa typer av hus.

Källor:
http://swedespeed.se/fordelarna-med-stambyte/
http://renoveringsblogg.se/vad-hander-om-hyresgasten-vagrar-stambyte/
https://newsdesk.nu/stamrenovera-hyresratt/
https://www.stambyte.se/Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


ChromoGenics utnämner ny CFO

Erik Elfström tillträder som ny CFO för ChromoGenics den 1:e september

Efter att under de senaste åren löst CFO-rollen på konsultbasis har nu ChromoGenics slutfört rekryteringen av en permanent CFO. Erik Elfström tillträder rollen som CFO & Head of Investor Relations den 1:e september, 2022.  Erik har en examen i ekonomi med inriktning mot redovisning från Högskolan i Gävle och kommer närmast från rollen som CFO för Hectronic AB.

”Det här ligger helt i linje med de förstärkningar av företagsledningen som nu görs. Erik är en mycket kompetent och engagerad CFO med bred erfarenhet från teknikintensiva tillväxtbolag. Vi är mycket glada att vi lyckats knyta till oss Erik.”

Göran Atterling tjänstgör som CFO till Erik tillträder och finns tillgänglig under en övergångsperiod.

Kontakt:
Fredrik Fränding, VD
Tel: +46 (0)18 430 0430
Göran Atterling, CFO & Head of Investor Relations
Tel: +46 (0)18 430 0430
E-mail: info@chromogenics.com
ChromoGenics

Följande bilagor finns för nedladdning:
PM 220520 ChromoGencis ny CFO

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?