1515
Annons

Seafire AB (publ) delårsrapport 3 2019

Seafire förbättrar resultatet med två förvärv och notering på Nasdaq First North Growth Market under 2019 – Vi är redo att växa med nya förvärv!

Sammanfattning tredje kvartalet

 • Total omsättning uppgick till 45,8 MSEK (18,2), en ökning med ca 150%. Ökningen var driven av förvärv. Tillväxten exklusive förvärven var negativ med -50% beroende på dotterbolaget Linguacoms nya avtal med Kammarkollegiet.
 • Justerat resultat före av- och nedskrivningar, justerat EBITDA*, uppgick till 5,0 MSEK (0,8).
 • Resultat före av- och nedskrivningar, EBITDA, uppgick till 3,6 MSEK (0,8).
 • Koncernens resultat efter av- och nedskrivningar (EBIT) uppgick till 1,1 MSEK (0,8).
 • Resultat per aktie uppgick till -0,37 SEK (0,00)

Sammanfattning första niomånaderna

 • Total omsättning uppgick till 131,2 MSEK (29,6), en ökning med ca 343%. Ökningen var driven av förvärv. Den organiska tillväxten för Koncernen var -35% mot 2018. Förklaringen är Linguacoms minskning mot 2018.
 • Justerat resultat före av- och nedskrivningar, justerat EBITDA*, blev 13,0 MSEK (-2,2).
 • Resultat före av- och nedskrivningar, EBITDA, uppgick till 10,4 MSEK (-2,2).
 • Koncernens resultat efter av- och nedskrivningar (EBIT) uppgick till 4,5 MSEK (-2,4).
 • Resultat per aktie uppgick till -0,43 SEK (-0,66).

Väsentliga händelser under kvartalet

 • Seafires ansökan för upptagande av handel på Nasdaq First North Growth Market godkändes av Nasdaq Stockholm AB den tredje juli 2019
 • Den tredje juli 2019 publicerar Seafire AB (publ) Bolagsbeskrivningen i samband med listbyte till Nasdaq First North Growth
 • Seafires aktie började handlas på Nasdaq First North Growth Market den 25e juli 2019

* Justerat EBITDA exkluderar omstruktureringskostnader samt kostnader för förvärv och listbytet till Nasdaq First North Growth Market

För ytterligare information vänligen kontakta:

Delårsrapporten finns att tillgå i sin helhet på www.seafireab.com

Johan Bennarsten, VD, johan.bennarsten@seafireab.com, tel. +46 70 749 56 59

Denna information är sådan som Seafire AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående personers försorg, för offentliggörande den 23 oktober 2019, kl. 8:30.

Kort om Seafire

Seafire är en företagsgrupp inom industri, handel och tjänster som förvärvar och utvecklar småbolag i Sverige. Bolaget etablerades 2016 och fokuserar genom dess förvärvsstrategi på lönsamma, mindre bolag med utvecklingspotential. Seafire har en portfölj med fem bolag och en omsättning på över 200 msek proforma. För mer information, besök www.seafireab.com. Kontaktuppgifter till Certified Advisor Eminova Fondkommission AB, tel +46 8 684 211 00, info@eminova.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Knowit avyttrar minoritetsinnehav i Stacc AS

Styrelsen för Knowit AB har beslutat att avyttra koncernens innehav i det norska fintechföretaget Stacc AS. Försäljningen sker till en värdering om 73 MNOK för Knowits ägarandel. Affären beräknas slutföras under andra kvartalet 2022.

Knowit har funnits med i ägarbilden av Stack sedan förvärvet av en norsk bolagsgrupp 2010, där Stacc var ett dotterbolag som utvecklade en bankprodukt för kunder i finanssektorn. Sedan dess har verksamheten utvecklats och är idag ett fristående bolag med närmare 150 anställda. Stacc erbjuder produkter som kan levereras som fristående moduler eller som nyckelfärdiga helhetslösningar för olika fintech-kunder. Knowit avyttrar dagens minoritetsandel till bolagets huvudägare.

”Stacc har idag en solid plattform och goda förutsättningar för en fortsatt tillväxtresa. Samtidigt finns ett behov av ytterligare investeringar för att realisera den potential som finns i bolaget, något som just nu inte ligger i linje med Knowits strategi. Att realisera kapital för att istället göra ytterligare investeringar i vår kärnverksamhet är en bättre prioritering for oss”, säger Marie Björklund, CFO på Knowit.

Ytterligare exempel på plattformar och produkter som utvecklats och erbjuds från olika delar av Knowit inkluderar bland annat:

 • Dploy - en användarvänlig plattform för att automatisera behandlingen av låneansökningar.
 • Zizr - en lösning som kombinerar avancerad teknologi och artificiell intelligens för att ge kunder en relaistisk klädstorlek vid onlineköp.
 • BlueGo - ett applikationsramverk och mjukvara för Bluetooth,  som har all den funktionalitet som krävs i Bluetooth-system.
 • SignPort by Knowit - en komplett tjänst för digitala underskrifter.

”Att tillvarata den drivkraft och kunskap som finns i Knowits organisation är en viktig del av vår kultur. Det finns flera exempel på när denna innovationskraft mynnat ut i olika produktlösningar som idag utgör viktiga komplement till övriga tjänster och erbjudanden inom Knowit, både som värdeskapare i våra kundrelationer och som bidrag till en innovativ miljö för våra medarbetare”, avslutar Per Wallentin.

För mer information, kontakta gärna:

Christina Johansson, Head of Communications, 070-542 17 34, christina.johansson@knowit.se

Marie Björklund, CFO, 070-144 98 02, marie.bjorklund@knowit.se

Annika Billberg, Investor Relations, 070-267 97 91, annika.billberg@knowit.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
PM Stacc_220525_SE

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

 • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

 • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

 • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

 • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?