1515

COSEL lanserar lågprofil open frame OVC III godkända kraftaggregat för industriella applikationer

•    Open frame med låg profil (150W 27mm, 300W 37mm) •    Godkända enligt säkerhetsnormerna UL62368-1, c-UL (motsvarar CAN/CSA-22.2 No.62368-1), EN62368-1 och EN62477-1 OVC III •    Uppfyller harmonisk dämpning enligt IEC61000-3-2 (Class A) •    Brett temperaturområde från -10 till +70 °C •    Hög tillförlitlighet – 5 års garanti Cosel Co, Ltd (6905: Tokyo) lanserar en ny serie EN62477-1 OVC III godkända kompakta open frame kraftaggregat för krävande industriella applikationer. Med hjälp av det senaste i switchingteknologi är LHA150F 30 % mindre och upp till 4,5 poäng i verkningsgrad bättre än föregångaren LFA150F, och den mer effektstarka LHA300F upp till 6 poäng bättre i verkningsgrad och 50 % mindre än LFA300F. Utöver högre verkningsgrad har användningen av LLC resonanstopologi och aktivt filter gett sänkta störnings och ripplenivåer. Avsedda för ett brett utbud av applikationer har LHA150F och LHA300F ett brett temperaturområde från -10 till +70 °C. Kraftaggregaten är godkända enligt UL/EN62368-1.

Med den ökande graden av systemintegration inom fabriksautomation behövs mer kompakta kraftaggregat för drift med högsta säkerhetsnivå i olika miljöer. Med uppfyllande av Over Voltage Category III (OVC III) enligt EN62477-1 ger Cosels LHA150F och LHA300F systemkonstruktörer enkla och lättanvända AC/DC aggregat med den höga isolation som erfordras för anslutning till en byggnads distributionspaneler utan någon extra isolationstransformator.

Framtagna för användning över hela världen har LHA150F och LHA300F ett inspänningsområde på 85VAC till 264VAC enfas och uppfyller säkerhetsnormernas inspänningsområde 100-240VAC (50/60Hz).

150W LHA150F finns med fyra utspänningar; 12V/12,5A, 24V/6,3A, 36V/4,2A och 48V/3,2A. 300W LHA300F finns med tre utspänningar; 12V/25A, 24V/12,5A och 48V/6,3A. Utspänningen kan justeras med en potentiometer som är standard på LHA300F och en option på LHA150F (option Y).
I tillägg till den optimerade switchingtopologin som ger en verkningsgrad på upp till 93.5% reducerar LHA150F och LHA300F energiförbrukningen vid låg last eller i standby genom automatisk övergång till ett energisparläge med intermittent pulsmodulering. Detta bidrar också till utmärkta prestanda och hög tillförlitlighet. Aggregaten har skydd för strömrusning på ingången, överströmsskydd med automatisk återställning när felet avlägsnats, samt överspänningsskydd.

Enheterna är konstruerade för drift från -10 till +70 °C och kan monteras i alla lägen, men beroende på omgivning och omgivningstemperatur kan vissa montagelägen ge en derating. 

Vid tester för ledningsbunden störning uppfyller LHA150F och LHA300F FCC-B, VCCI-B, CISPR11-B, CISPR32-B, EN55011-B, och EN55032-B. För ännu lägre störningsnivåer erbjuder COSEL filter för harmonisk dämpning som uppfyller IEC61000-3-2 (Class A), filter typ EAC-03-472 för LHA150F och EAC-06-472 för LHA300F. Enheterna har isolationsspänning 3.000 VAC mellan ingång och utgång, 2.000 VAC mellan ingång och jord, och 500 VAC mellan utgång och jord.

Framtagna för krävande applikationer där utrymmet ofta är begränsat har LHA150F måtten 75 X 27 X 160mm (2,95 X 1,07 X 6,30 ”) och väger 320g, medan LHA300F har måtten 84 X 37 X 180mm (3,31 X 1,46 X 7,09 ”) och väger 580g.

För applikationer med speciella krav finns flera optioner. Option-C med konformationsbeläggning som skydd mot fukt, option-G för lägre läckström (max 0,15 mA), option-J4 för EP kontakter på in- och utgång, och option-Y för utspänningsjustering med potentiometer.

LHA150F och LHA300F passar för ett stort antal olika applikationer som t.ex. mät- och analysutrustning, verktygsmaskiner och industrirobotar, displayutrustning och utrustning för halvledartillverkning. De uppfyller RoHS direktivet och är CE märkta i enlighet med lågspänningsdirektivet.

Aktuella länkar:
LHA150 and LHA300
https://www.coseleurope.eu/Products/AC-DC/LHA

Press och media
Patrick Le Fèvre
Telefon: +46 (0) 158 703 00

Försäljning och tekniska frågor:
COSEL EUROPE GmbH
Berner Straβe 53, 60437 Frankfurt am Main, Germany
https://www.coseleurope.eu
TEL: +49-69-95-0079-0
FAX: +49-69-50-8302-00
E-mail: sales@coseleurope.eu
 


Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från SpotlightAnnons

Svenska mjukvaruföretaget som gjorde storaffär med Huawei

Andreas Lifvendahl, vd på IMINT. Foto: Adrian Beck
Andreas Lifvendahl, vd på IMINT. Foto: Adrian Beck

Svenska IMINT har gjort en imponerande resa. Från att ha utvecklat mjukvara för stabilisering i drönare i ett lantbruksprojekt till att idag ha världens bästa lösning för videostabilisering för Android. Och de har mer framför sina fötter. 

Som en avknoppning från Uppsala universitet har IMINT sedan 2007 vuxit i snabb takt och är på god väg att göra sig ett namn bland de stora drakarna inom branschen. Mjukvaruföretaget, som förser smarttelefontillverkare med videoprogramvara, har tagit svensk teknik ut på världsscenen med deras flaggskepp Vidhance – en programvara för videoförbättring. 

– Vårt genombrott kom under 2014–15 när smartphones fick ett uppsving och stillbildskamerorna började dö ut. Vi träffade timingsmässigt en bra period med vår produkt, säger Andreas Lifvendahl, vd på IMINT. 

Läs mer om hemligheten bakom IMINT:s videostabilisering.  

Starka visionen: de vill bli bäst i världen

Första milstolpen nåddes 2016 när Huawei blev bolagets första, stora kund. Den kinesiska informations- och kommunikationstekniksjätten banade väg för IMINT som fick bra branschrykte och med det fler ögon på sig. Vad som får dem att sticka ut från sina konkurrenter menar Andreas Lifvendahl är deras drivkraft att vilja bli bäst i världen. 

– Att vi har lyckats beror på att vi alltid har strävat efter att ligga i framkant i branschen. Vi har utgått från att skapa en bra plattform att stå på och sedan bygga vidare utifrån den. IMINT vill vara med i diskussionen om nästa generations teknik, säger han. 

Klivet in på Spotlight

När bolaget började ta fart behövde de resurser för att kunna satsa helhjärtat och skala upp produktionen. De bestämde sig för att noteras på börsen och valet föll på Spotlight Stock Market. Andreas Lifvendahl berättar att det som föll dem i smaken var Spotlights attityd och varma, familjära omhändertagande. 

Sedan etableringen har värdeutvecklingen varit en bergochdalbana menar Andreas Lifvendahl. Intäktskurvan har alltid varit stabilt ökande, men aktiemarknaden har varit mer lynnig. 

– Vi har levererat det vi har sagt att vi ska leverera, så de resultat vi presenterar känns tryggt. Aktiekursen däremot har varit svårare. Strax efter noteringen var vi oerhört hajpade, men sedan tappade marknaden intresset för oss och kursen började dala. Trots det har vi taktat på och fortsatt bygga bolaget. När vi nådde lönsamhet förra året vändes blickarna tillbaka mot oss, berättar han. 

Nyfiken på Spotlight? Läs mer här.  

Tittar på potentiellt nästa steg 

Faktum är att bolagets aktievärde har ökat tio gånger sedan juni 2020 och som potentiellt nästa steg kan ett listbyte till Spotlight Next, ett segment som har högre krav och extra synlighet, vara aktuellt. 

– Vi har inte tagit något beslut om att byta lista till Spotlight Next än. Men det är absolut en kvalitetsnivå som jag anser att vi når upp till. Det vore en fin stämpel för IMINT, säger Andreas Lifvendahl. 

Om IMINT 

IMINT Image Intelligence är verksamma inom IT-sektorn. Bolaget är en utvecklare av mjukvarulösningar och tjänster som i realtid analyserar och optimerar videoklipp i kundens kameraprodukter. Bolaget etablerades 2007 och har sitt huvudkontor i Uppsala, men också säljkontor runt om i Asien. Läs mer om IMINT här.  

Mer från Spotlight

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Spotlight och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?